За и Против съхраняването на стволови клетки?

• 16 177
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Дано да има повече майки съгласни да дарят стволови клетки  Praynig
dangel_85 благодаря ти за статията, новината е наистина прекрасна

# 46
Явно въпросната държавна банка все пак е станала факт. Преди време гледах репортаж с идея за създаването й, но така и не проследих как се развива идеята. Дано да заработи активно и качествено. Много се надявам от ръководството на банката да намерят начин да популяризират тази й безплатна дейност за да може повече хора да се възползват. Току виж и частните такива вземат, че педложат малко по-достъпни цени, каквито разбирам има в държави с иначе доста по-висок стандарт.

# 47
 Confused ами тази статия е от 2011. Аз информация към момента не открих нито в медиите, нито в сайта на болницата  newsm78

# 48
  • София
Много благодаря за статията! При следващия си преглед непременно ще попитам за тази възможност следящия ме лекар, който работи в Майчин Дом. Бъдещето на медицината определено е в стволовите клетки.

# 49
Здравейте,
Попаднах във вашия форум и се надявам на бързи и искрени отговори, защото съм вече в 37 г.с. и съзнавам, че доста сме се забавили в избора си. Та бих искала да ви попитам, момичета, колебая се между Cryo Save и Future Health и трябва спешно да вземем решение. Разбира се, намерих противоречиви мнения и за двете, затова ви моля да ми кажете вие към кои банки сте се насочили и защо? Благодаря!

# 50
  • София
Много благодаря за статията! При следващия си преглед непременно ще попитам за тази възможност следящия ме лекар, който работи в Майчин Дом. Бъдещето на медицината определено е в стволовите клетки.

Нищо не знаят дови в МД, коеот адски ме разочарова, тъй като дават, че тази обществена банка работи със само няколко държавни болници на този етап. Дори в генетична лаборатория не знаят нищо за нея. На информацията ми дадоха един тел. на лекар от МД, който уж се занимавал с това, но аз така и не съм се обадила още. Имам координати на лекарката, която я ръководи и мисля да й пиша и да видя. Иначе бих ги дарила, но не бих платила тази такса в частните такива. За мен няма никаква сигурност, а и май клетките рядко могат да се ползват от самия дарител.

# 51
  • София
Здравейте,
Попаднах във вашия форум и се надявам на бързи и искрени отговори, защото съм вече в 37 г.с. и съзнавам, че доста сме се забавили в избора си. Та бих искала да ви попитам, момичета, колебая се между Cryo Save и Future Health и трябва спешно да вземем решение. Разбира се, намерих противоречиви мнения и за двете, затова ви моля да ми кажете вие към кои банки сте се насочили и защо? Благодаря!

Аз лично избрах Cryo save, не мога да ти кажа точно защо, поразпитах тук там, в крайна сметка реших с тях. Всичко мина добре, доволна съм, дето се вика дано не се наложи да ползваме клетките, но иначе от тяхна страна до момента всичко беше изрядно и точно Hug

# 52
Zzvercheto, преди да избереш среща ли се с представители на банката или разговаря ли по телефона, за да сравниш условията на различните банки? Питам, защото на мен ми се иска първо да разговарям с представители поне на 2 банки, за да сравня. Но не съм от София и ще трябва по телефона вероятно. А и не зная какво точно да ги питам  Thinking
И още нещо – какъв материал съхрани? Само от кръв или от кръв и от тъкан?
Ако има обществена банка там бих дарила, но не намирам никаква информация по въпроса  Crossing Arms

# 53
  • София
По емайл задавах въпороси, накрая когато реших коя ще е, просто отидох и подписах договор. Какво питах, ами вече не помня точно, по скоро четох напред назад мнения за самите банки. Реално тях директно питах само за оферти и какво точно трябва да направя.
Само кръв от пъпната връв съхранихме, най-евтиния възможен вариант избрахме.
Не знам за обществена банка...не съм се сетила да търся...

# 54
  • София
На мен също ми е  много интересно и се включвам.
Мненията са много биполярни.
Аз лично бях за,но чакам близнаци и дори с отстъпките ще ни дойде солено.Разбрах,че може да се извлекат стволови и от млечни зъби.Но се явява въпросът- ами ако не дай си Боже дотогава ни потрябват?
Та се чудех ако запазя само от единия близнак, нали са съвместими с най-близките роднини? newsm78 Малко е тъпо това мислене,знам,но цената ни идва пресолена,макар и на кредит,защото вече имаме друг кредит,но пък това са децата и те са най-важни и ей такива морални дилеми ми се въртят.

# 55
  • София
Поне в тази тема са почти изцяло "за". Консултирайте се за съвместимостта, но с една наум, защото това са търговски дружества, чиято цел е постигане на максимална печалба. Виж по чуждите форуми, там би трябвало да има повече информация. Има много голяма вероятност да са съвместими. Предполагам сте чували за случаи, в които при злокачествено заболяване на дете, семейството ражда ново дете именно за да го ползва като донор.

# 56
  • Калифорния
Предполагам сте чували за случаи, в които при злокачествено заболяване на дете, семейството ражда ново дете именно за да го ползва като донор.

Това прозвуча малко като във филм на ужасите  Laughing "да ползват детето като донорTwisted Evil
По-скоро искат да ползват стволови клетки от плацентата и пъпната връв, а не самото дете  Peace

# 57
  • София
Не, ползват например костен мозък, т.е., то си е донор  Peace, разбира се дете си остава живо и здраво - няма филими на ужаси

# 58
  • София
Благодаря,аз тепърва ще започвам проучване,за да преценим кое е най-доброто... Бих и дарила част,но не зъм сигурна доколко добре биха ги съхранявали в държавна институция,щом няма информация...

# 59
Здравейте,

Здравей, избрах и за първото, и за второто дете, Future Health, и не защото правят отстъпки в голям размер за вече свои клиенти, а защото наистина вярвам, че са най-добрите. Но всеки си знае.

Общи условия

Активация на акаунт