Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 103-тa тема

• 173 922
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Каролче, а франзелките с какво са пълни ?

# 511
1 бр. франзела
3 бр. кренвирши
100 г майонеза
100 г настърган кашкавал
3-4 бр. кисели краставички
магданоз
нарязани на ситно маслини
Франзелата се срязва от долната част надлъжно да се разтвори, без да се разрязва до края. Леко се издълбава или притиска. От нарязаното на парченца месо, майонезата, настъргания кашкавал, краставичките, нарязаните маслини и магданоза се прави паста, с която се пълнят половинките. Франзелата се притиска силно до първоначалният и вид и се завива във фолио. Оставя се да се стегне за 1-2 часа в хладилник. При сервиране се реже на филийки. Всяка филийка може да се украси....

# 512
  • София
Цитат
Мезе от моркови в марината

KaRoLa какво слагаш в марината за морковите?
 Преди няколко години ходихме в едно заведение и като мезе ни поднесоха краставички и моркови натопени в някакво такова сосче. Изключително много ми хареса!

# 513
В маринатата има само вода, лимонов сок и сол.

Радвам се,че масата ми ви харесва. Всичко се хареса на гостите ми. За жалост ми беше трудно да готвя неща с майонеза и да ги опитвам,защото не ям майонеза Cry Надявам се да съм ги докарала на вкус

# 514
  • Benelux / Varna
Първи опит за френски макарони...

# 515
Рецептата ,моля Wink

# 516
Карола, много си космата!  Shocked Егати и ръката!  Shocked Laughing
Вгледах се внимателно и разбрах че не си.  Grinning

Много вкусно изглежда трапезата! браво!

# 517
ЕЕ, да ме беше видяла лятото колко "космата" бях..като девойката  в аватара ми. Това не е моята ръка Wink

# 518
  • Benelux / Varna
KaRola, понеже наистина ми е първи опит, вобще си нямах на идея дали ще се разберем с тия капризни ( така съм чела ) сладки и  си купих готова смес за макарони - смес за сладките и за крема. Приготвих ги по указанието и видях горе- долу технологията, както и ми се избистриха някои неща при печенето. На опаковката пишеше първо сушиш на 50 градуса 20 мин и после печеш на 150 градуса още 15 мин. Така първата ми доза стана неуспешна - прегоряха и се трошат. Втората доза стана идеална, защото ги бях държала 30 мин отвън фурната и тестото си почина, след това пекох за 20 мин на 50 градуса и след това за още 10 на 150 градуса - една и съща смес, а все едно нищо общо нямат. Крема не ми хареса, следващия път ще търся хубава рецепта и ще си правя сама сместа, стават, но не ми харесва крема.

# 519
    Горещо се присъединявам към молбата !  Praynig Hug
    Докато се тутках с моите си снимки ,видях че си постнала коментар за макарунс  ...  Peace

От мен Конфитюр от камби по рецептата на чушковия от Лабрекс .   bouquet

Шоколадово-бананов кекс

И Лесно ръчно хлебче

# 520
как ги правите тези френски макарони бе хора, Simple Smile страхотни са Зорница   bouquet

аз не успях и това е сега до другата година няма да правя опит за такива неща хахахх

вкусно вкусно, аз отивам да врътна една постна манджа Simple Smile

и ви пускам едни буркани - Овесени сладки в буркан

# 521
  • София-Младост
KaRola, понеже наистина ми е първи опит, вобще си нямах на идея дали ще се разберем с тия капризни ( така съм чела ) сладки и  си купих готова смес за макарони - смес за сладките и за крема.
А от къде купи готова смес з асамите сладки? АЗ направих веднъж опит да приготвя, обаче такъв тотален крах до сега с друго не съм претърпявала. Като се почне от пресейте бадемовото брашно...хич не пожела да мине през ситото даже... и се стигне до шприцовайте и т.н.

# 522
Леле,докато се натуткам да се запиша, вие сте напълнили цели 35 страници! Shocked Браво,момичета,без мене! Crossing Arms Показвам какво сготвих днес  и се връщам да разглеждам
Паста на фурна с кюфтенца,печена риба с лимон,зелева салата и кекс с фанта портокал.
,,

,

Желая ви хубава вечер с любимите хора! Hug

# 523
  • Benelux / Varna
Изхвърлих вече опаковката, но ето тук едно момиче ги е приготвяло същите. На Culi Bake са, но както казах вече не бих си купила пак, от холандски магазин съм ги купувала.
http://piinkbeautyprincess.blogspot.nl/2012/09/review-culi-bake-macarons.html

Обаче сега като се замисля, миналата седмица си купих пак шоколадови от едно ресторантче La place от типа на бързо хапване, ами да ви кажа - тези са със класа по-добри, направо ги изхвърлих техните, защото точно преди седмица бях яла френски и спомена беше пресен.

# 524
Това клипче е много хубаво:

Общи условия

Активация на акаунт