Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 338
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Елфи, майката е пробвала, но са отказали с мотив, че може бащата да взима детските надбавки, за мен е странно. Това семейство е от едно село, съвсем обикновени хора, които не могат сами да се оправят по институциите и аз се заех да помогна.

# 271
Здравейте,
трябва да си изясня следния казус: Разведени съпрузи, детето живее при жената, но е записано на името на мъжа. То не фигурира в съдебното решение за развода им, т.като тогава жената е била бременна още. Има ли право на детски надбавки и как може да докаже, че тя се грижи за детето и то живее с нея, а не е при баща си?

Още един въпрос- майката съдила ли е бащата за издръжка?Предполагам, че не, но това е важно, за да си изясна цялата ситуация и аз да търся отговор.

# 272
  • Пловдив
Още един въпрос- майката съдила ли е бащата за издръжка

Според мен затова дете не и от там идва проблема.Би трябвало съда да постанови кой да отглежда детето.Майката с решението ще може да получава детски затова дете

# 273
Още един въпрос- майката съдила ли е бащата за издръжка

Според мен затова дете не и от там идва проблема.Би трябвало съда да постанови кой да отглежда детето.Майката с решението ще може да получава детски затова дете
[/quote

Съгласна съм, но се опитвам да си изясня всичко, за да и помогна, без да се дават пари.

# 274
  • Пловдив
но се опитвам да си изясня всичко, за да и помогна, без да се дават пари.

Ако може без да се води дело,ще е супер

# 275
Имам няколко месеца на борсата.
Знам горе долу, колко пари съм вземала, но точно не помня.
В Социалните ли ще си направят справката или трябва да ходя до НОИ за нея?

# 276
  • Пловдив
В Социалните ли ще си направят справката или трябва да ходя до НОИ за нея?

Да,социалните могат да ти дадат справка или с ПИК код на сайта на НОИ да видиш сумите,или разпечатка от сметката ти

# 277
Имам ПИК, но .. не мога да си го намеря... ще го потърся по сериозно, ако ли не ще ходя в социалните направо.
Благодаря!

# 278
Здравейте, искам да ви попитам може ли да се прехвърли майчинство от 1 до 2 години на човек на който току що му е свършила борсата.

# 279
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви попитам може ли да се прехвърли майчинство от 1 до 2 години на човек на който току що му е свършила борсата.

Принципно,да.Как точно ще го прехвърляш?Той ще започне ли работа

# 280
Става въпрос за майка ми. Тя ще е на борсата до март месец 2013 година и искам веднага като й свърши борсата да и прехвърля майчинството, докато детето навърши 2 години. Мисълта ми е дали е възможно, след като една година преди това е била в бюрото по труда й и се е плащало оттам? Иначе тя е на 55 години и трудно ще си намери работа, няма да започне работа веднага след борсата, а веднага ако мога бих й прехвърлила майчинството за да взема някой лев й да гледа бебето. Hug

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 09:59 от silvi_7878

# 281
  • Пловдив
дали е възможно, след като една година преди това е била в бюрото по труда й и се е плащало оттам? Hug

Самото обезщетение не е проблем.Не отговори на уточняващите ми въпроси обаче и не мога да дам пълен отговор

# 282
Става въпрос за майка ми. Тя ще е на борсата до март месец 2013 година и искам веднага като й свърши борсата да и прехвърля майчинството, докато детето навърши 2 години. Мисълта ми е дали е възможно, след като една година преди това е била в бюрото по труда й и се е плащало оттам? Иначе тя е на 55 години и трудно ще си намери работа, няма да започне работа веднага след борсата, а веднага ако мога бих й прехвърлила майчинството за да взема някой лев й да гледа бебето. Hug

# 283
  • Пловдив
Има два варианта за прехвърляне-на работещ човек и на човек по социалната програма.Просто така не може да се прехвърли майчинство.Щом тя няма за започва работи ти остава втория вариант и за него трябва да е регистрирана на БТ като търсеща работа.Затова като й свърши обезщетението да не се отписва от БТ.Дали има места по програмата отиди и питай в социалните

# 284
Благодаря ти много за отговора. Иначе каква е разликата ако започва работа след бюрото по труда? Колко време трябва да е работила пак за да мога да й прехвърля майчинството като на работещ човек?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт