Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 268
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Ами аз тези дни така или иначе ще подавам документи за детски надбавки и ще попитам какъв е реда и за тези 50лв. А иначе в сайта на Агенция за социално подпомагане пише, че изплащането ще стане заедно с детските в края на май, не пише за подаване на допълнителни документи. По тази логика (ако въобще може да се търси логика в БГ администрация Rolling Eyes) би трябвало всяка мама, отговаряща на изискванията, да ги получи тогава!
BTW, вие получихте ли си вече майчинските? Аз все още нямам превод!

# 376
Трябва ли да подадем док за тези 50 лв бонус?

Няма да се подават допълнително документи.НОИ ще подаде служебно информация в ДСП,които от своя страна ще проверят коя мама получава детски.Предполагам, че утре ще излезе постановлението и тогава ще има яснота по повечето въпроси.

# 377
  • София и там където не се пуши
Тези 50 лв, не е ли за хора регистрирани наа борсата само  newsm78

# 378
  • Пловдив
Тези 50 лв, не е ли за хора регистрирани наа борсата само  newsm78

Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години в периода от 1 януари 2013 г. до влизане в сила на приетото днес постановление на Министерския съвет.
Еднократната помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г.

# 379
Мамчета, днес ме върнаха от агенцията, защото на служебната бележка за доходите от работодателя не пише, че за посочения период съм в майчинство, плюс това трябвало и да пише от коя дата ми е трудовия договор.  Rolling Eyes Така ли трябва да е, при вас така ли е?
И още един, меко казано абсурден въпрос (понеже там ме хвана срам, че забавям опашката и не питах  Embarassed): оказа се, че поради моето незнание съм пропуснала доста голям период след раждането на детето, в който съм имала право да получа детски, а не съм подала докуенти,  ooooh!  ....дали има вариант сега да се подадат тези документи и да получа тези пари, или ще ми се изсмеят ако ги питам?  Embarassed
Благодаря на всички, които имат търпението да изчетат този дълъг и  изпълнен с непросветеност пост   bouquet

# 380
  • София-Младост
Мамчета, днес ме върнаха от агенцията, защото на служебната бележка за доходите от работодателя не пише, че за посочения период съм в майчинство, плюс това трябвало и да пише от коя дата ми е трудовия договор.  Rolling Eyes Така ли трябва да е, при вас така ли е?
И още един, меко казано абсурден въпрос (понеже там ме хвана срам, че забавям опашката и не питах  Embarassed): оказа се, че поради моето незнание съм пропуснала доста голям период след раждането на детето, в който съм имала право да получа детски, а не съм подала докуенти,  ooooh!  ....дали има вариант сега да се подадат тези документи и да получа тези пари, или ще ми се изсмеят ако ги питам?  Embarassed
Благодаря на всички, които имат търпението да изчетат този дълъг и  изпълнен с непросветеност пост   bouquet
Пише се, че си в майчинство, за да се оправдаят 0,00- нулите, които работодателя е вписал. За дата на ТД не ми е връщано удостоверение.
Няма как със задна дата да подадеш документи  ида ти изплатят помощите.

# 381
Здравейте,

И аз има въпрос. В момента съм по майчинство втора година. За моите доходи ми е ясно - смятам сумата, която са ми превеждали от НОИ всеки месец. Въпросът ми е за съпруга ми. Съкратиха го на 1 юни 2012 и оттогава до месец февруари беше на борсата. Как да смятам неговия доход - пак сумата, която са му превеждали от НОИ ли? А за месеците, в които не е на борсата и не е на работа 0лв ли да смятам за месеца?

Благодаря предварително!

# 382
  • Пловдив
Здравейте,

И аз има въпрос. В момента съм по майчинство втора година. За моите доходи ми е ясно - смятам сумата, която са ми превеждали от НОИ всеки месец. Въпросът ми е за съпруга ми. Съкратиха го на 1 юни 2012 и оттогава до месец февруари беше на борсата. Как да смятам неговия доход - пак сумата, която са му превеждали от НОИ ли? да,може да се видят сумите на сайта на НОИ,ако има ПИК А за месеците, в които не е на борсата и не е на работа 0лв ли да смятам за месеца? да

Благодаря предварително!

# 383
Elfita, благодаря. В общите доходи  трябва ли да смятам и сумата, изплатена за неизползваната отпуска? А след като фирмата, в която работи съпруга ми преди борсата не функционира вече той откъде трябва да си вземе служебна бележка за доходите?

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 21:36 от elito03

# 384
Здравейте!
Само да ви питам, за да знам правилно ли съм разбрала - днес отивам при работодател, за да искам бележка за брутното възнаграждение с година назад. Доколкото разбрах трябва да е за АПРИЛ 2012 - МАРТ 2013 - така ли е? Simple Smile
А какъв е крайният срок за подаване на документите, т.к. работодателят ми е туткав и има вероятност да се затутка седмица-две и не искам да ми изгори бележката и да трябва да искам нова! Благодаря ви предварително  bouquet

# 385
  • София-Младост
Здравейте!
Само да ви питам, за да знам правилно ли съм разбрала - днес отивам при работодател, за да искам бележка за брутното възнаграждение с година назад. Доколкото разбрах трябва да е за АПРИЛ 2012 - МАРТ 2013 - така ли е? Simple Smile
А какъв е крайният срок за подаване на документите, т.к. работодателят ми е туткав и има вероятност да се затутка седмица-две и не искам да ми изгори бележката и да трябва да искам нова! Благодаря ви предварително  bouquet
Краен срок дефакто няма, но ако не подадеш декларацията до края на м.04 ще трябва да искаш ново удостоверение от работодателя за периода 05.2012-04.2013, като ще загубиш 1 месец помощи.
Да, това е периодът, за който трябва да ти издадат удостоверение.

# 386
Благодаря ти, Ала-Бала! Ще побързам, че аз "мислех" (ама само с него не става!), че се дават и със задна дата и колко месеци изпуснах!
Трябваше да се сетя, че тая Държава, когато трябва да дава - задна дата не признава.

# 387
  • Пловдив
Elfita, благодаря. В общите доходи  трябва ли да смятам и сумата, изплатена за неизползваната отпуска? А след като фирмата, в която работи съпруга ми преди борсата не функционира вече той откъде трябва да си вземе служебна бележка за доходите?

Доходите от отпуската влизат и трябва да фигурират в бележката.
За фалиралата фирма-като е напускал не си ли е искал бележка за доходите 12 м назад?Сега трябва да търси къде е архива на фирмата и да му издадат.Да пита счетоводителката,която е била,шефа

Като напускате от дадена фирма задължително си искайте такава бележка.Дори да мислите,че няма да ви трябва  Wink

# 388
1- сметнато от мен по данни от април 2013г дохода ни пада под 350лв ще имам ли право на тези 50лв?
2- мъжа ми освен по ТД се осигурява и като ЗП на 240лв, но като ЗП няма приход това как ще се осигури в доходите ни? казаха ми, че като доход е 0.00лв, но да попитам, и трябва ли да си изкарвам някаква бележка и от къде?

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 00:09 от unvisible

# 389
  • София-Младост
1- сметнато от мен по данни от април 2013г дохода ни пада под 350лв ще имам ли право на тези 50лв?
2- мъжа ми освен по ТД се осигурява и като ЗП на 240лв, но като ЗП няма приход това как ще се осигури в доходите ни? казаха ми, че като доход е 0.00лв, но да попитам, и трябва ли да си изкарвам някаква бележка и от къде?

Не знам излязоха ли някакви указания, на кой ще се дадат и тези, които не получават помощи обхваща ли ги. Обадете се в АСП най-добре, ако са любезни да кажант нещо.

Общи условия

Активация на акаунт