Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 252
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Много благодаря за отговорите. Сега се чудя обаче къде да ги впиша тези 12 месеца х240 лв = 2880 лв - срещу "обезщетения за майчинство" ли? или като "помощи"  newsm78

# 406
  • София-Младост
Много благодаря за отговорите. Сега се чудя обаче къде да ги впиша тези 12 месеца х240 лв = 2880 лв - срещу "обезщетения за майчинство" ли? или като "помощи"  newsm78
ІІ. Обезщетения:                                                                                                           

2. обезщетения за майчинство                                                                                     …...............................лв.;

# 407
 Hug попълних --- утре ще отида да подам декларацията. ДАно да не ме върнат само  Praynig

# 408
  • София-Младост
Hug попълних --- утре ще отида да подам декларацията. ДАно да не ме върнат само  Praynig
Ако си си приготвила всички необходими документи нямат причина да те върнат Simple Smile

# 409
  • Burgas, Bulgaria
има ли някъде в системата на НОИ ,където се отбелязва дали са ти отпуснати детски , както когато плащат майчинството ?

# 410
  • София-Младост
има ли някъде в системата на НОИ ,където се отбелязва дали са ти отпуснати детски , както когато плащат майчинството ?
Детските са към АСП и не, няма такова място, където да видиш дали са ти отпуснати.

# 411
  • Burgas, Bulgaria
благодаря ТИ   bouquet

# 412
Моля да ме извините,защото съм сигурна,че някой вече е питал,но не успях да открия отговора на въпроса ми В момента не взимам детски тъй като съм първа година по майчинство което е 500лв на месец а мъжът ми го осигуряват на 800лв  от месец юли ми започва втората година и ще съм на 240лв тогава ще имам ли право на детски и кога трябва да подам декларация
благодаря ви предварително

# 413
  • Пловдив
тогава ще имам ли право на детски и кога трябва да подам декларация
едва ли със започването на втората година ще имаш право.трябва да имаш някакви месеци на 240 те лв.сметни си кога точно ще влезете в прага

# 414
Аз съм в чуденка пак. Вчера мъжът ми е взел бележка за доходите си от счетоводството. Той е самоосигуряващо се лице и внася осигуровки на 420лв. В бележката му тези 420лв са вписани като брутно възнаграждение. Така ли е наистина? И аз тогава трябва да ги включа в брутния доход на семейството ли? Не ми се струва правилно сякаш, това реално не му е доход на него  Thinking

# 415
  • София
Момичета привет, моля за съвет относно доходите. От 12 месеца назад имам 3 месеца с нисък осигурителен доход в една фирма и останалите в друга с доста по висок осиг. доход. Като цяло най вероятно ще излезна "богата" майка, но по-скоро ме интересува как да получа служебна бележка за доходите назад, като имам такива смесени месеци с различни местоработи? Благодаря предварително! Поздрави и хубава пролет на всички!   bouquet

# 416
Момичета привет, моля за съвет относно доходите. От 12 месеца назад имам 3 месеца с нисък осигурителен доход в една фирма и останалите в друга с доста по висок осиг. доход. Като цяло най вероятно ще излезна "богата" майка, но по-скоро ме интересува как да получа служебна бележка за доходите назад, като имам такива смесени месеци с различни местоработи? Благодаря предварително! Поздрави и хубава пролет на всички!   bouquet

Трябва да вземеш служебни бележки за доходите, които си получила, от всички работодатели, при които си работила през периода (12 месеца назад). Отразяваш в декларацията сборно сумите за всеки месец, ако са получени от повече от едно място.

# 417
Да попитам коя сума трябва да впиша в молбата (става въпрос за обезщетение за безработица)-тази, която е преведена в картата или сумата, от която е изчислено обезщетението? И още нещо - УП 2 достатъчно ли е, за да удостовери доходите през времето, в което е бил на трудов договор.

# 418
  • София-Младост
Да попитам коя сума трябва да впиша в молбата (става въпрос за обезщетение за безработица)-тази, която е преведена в картата или сумата, от която е изчислено обезщетението? И още нещо - УП 2 достатъчно ли е, за да удостовери доходите през времето, в което е бил на трудов договор.
Тазо, която си получила реално.
УП-2 няма да ти приемат, искат удостоверение от работодателя.

# 419
Благодаря, Ала-Бала. Проблемът е, че фирмата вече не функционира.В този случай дали не е по-добре да изчакам месец-два и 12 мес. период за изчисляване на дохода да започва от момента на записване на борсата?

Общи условия

Активация на акаунт