Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 101 625
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Мерси,ще проверя за всеки случай Simple Smile

# 691
 alina_si ,пак в БГ мама,но отиваш на Потребителски групи и там:"   Всичко за семейните добавки за деца/детски/ - въпроси, отговори, получаване ".Винаги информацията е била вярна.

# 692
  • Пловдив
alina_si ,пак в БГ мама,но отиваш на Потребителски групи и там:"   Всичко за семейните добавки за деца/детски/ - въпроси, отговори, получаване ".Винаги информацията е била вярна.

Това не е друг форум,а друга тема или в друг раздел

# 693
♥Elfita♥ , да така е , съжалявам за объркването си.

# 694
Здравейте, може и да е задаван този въпрос, но не можах да намеря. Става дума за детските надбавки. Проучвам как стават нещата, още съм бременна, но се притеснявам, че е голяма бумащина и да съм подгтвена от сега. Пише, че се вземат доходите за 12 месеца назад, аз съм била доста време на борсата и доста без доходи, за тези месеци на борсата трябва ли да се взема някаква справка за този доход и от НОИ ли се взема?

# 695
  • Пловдив
аз съм била доста време на борсата и доста без доходи, за тези месеци на борсата трябва ли да се взема някаква справка за този доход?

НЕ
Само служебна бележка от работата ти за месеците,през които си работила.Ако имате брак,служ бележка и от бащата.Бележка от педиатърът за ваксините,акта за раждане.

# 696
Елфита, много благодаря   bouquet Hug

# 697
Здравейте,искам да попитам какви документи трябва да подам в социалните за получаване на еднократната помощ от 250лв.за първолаче.Бащата също така е на борсата ,но не получава обезщетение,а аз съм по майчинство.А  като подавам молба за детските трябва ли също така да нося някаква бележка от училището че детето е записано в 1 клас.Благодаря предварително!!! Hug

# 698
  • София-Младост
Здравейте,искам да попитам какви документи трябва да подам в социалните за получаване на еднократната помощ от 250лв.за първолаче.Бащата също така е на борсата ,но не получава обезщетение,а аз съм по майчинство.А  като подавам молба за детските трябва ли също така да нося някаква бележка от училището че детето е записано в 1 клас.Благодаря предварително!!! Hug
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135456128
чл.31

# 699
Благодаря Ала-Бала   bouquet

# 700
Моята болка е следната-до кога с тези 350 на член от семейство?Ние със съпруга ми сме бюджетни и доходите са брутни в сл.б ележка имам първокласничка и по-малко детенце и все не можем за няколко лева горница да се вместим в детските и сега  за първолачето ми.А най-гадното е ,че хора в частния сектор и със собствен бизнес                        ,които се осигуряват на минимална,авзимат петорно моята заплата-взимат детски и помощ за първолаче?!?Е до кога?Бясна съм #2gunfire

# 701
  • Пловдив
Моята болка е следната-до кога с тези 350 на член от семейство?Ние със съпруга ми сме бюджетни и доходите са брутни в сл.б ележка имам първокласничка и по-малко детенце и все не можем за няколко лева горница да се вместим в детските и сега  за първолачето ми.А най-гадното е ,че хора в частния сектор и със собствен бизнес                        ,които се осигуряват на минимална,авзимат петорно моята заплата-взимат детски и помощ за първолаче?!?Е до кога?Бясна съм #2gunfire
Това е моята болна тема Rage
Мога да допълня, освен гореспоменатите хора с частен бизнес и работещите в частния сектор, които се осигуряват на минимална заплата, още:
- работещи в частния бизнес и неосигуряващи се (въобще);
- земеделски производители (също се осигуряват на някакъв техен минимум);
- семействата без сключен брак (иска се само доход на майката);
 - етноса (които раждат дете, след дете, защото за това държавата им плаща)

Изводът: Получават тези, които не внасят пари в хазната! А такива, като теб и мен, които се осигуряваме на реалните си заплати и внасяме реалните си осигуровки - НЕ ПОЛУЧАВАМЕ НИЩО!
Не е никак правилно!
За мен истината е една: Семейното подоходно облагане! Само тогава ще има за НАС, работещите и осигуряващите се! А на гореспоменатите - няма да има!
Две години го имаше това Семейно подоходно облагане! В края на годината ни върнаха част от данъците, които сме внесли, в зависимост от броя деца. После защо го премахнаха, идея си нямам... newsm78

# 702
Моята болка е следната-до кога с тези 350 на член от семейство?Ние със съпруга ми сме бюджетни и доходите са брутни в сл.б ележка имам първокласничка и по-малко детенце и все не можем за няколко лева горница да се вместим в детските и сега  за първолачето ми.А най-гадното е ,че хора в частния сектор и със собствен бизнес                        ,които се осигуряват на минимална,авзимат петорно моята заплата-взимат детски и помощ за първолаче?!?Е до кога?Бясна съм #2gunfire

Съгласна съм с теб и те подкрепям.

# 703
Детските скачат на 50лв от 1 януари,а прага оставали пак 350 на член от семейството,ако да- е това е геноцид!!!

# 704
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Детските скачат на 50лв от 1 януари,а прага оставали пак 350 на член от семейството,ако да- е това е геноцид!!!

Така като чета още е само в плановете на управляващите...Нищо не е прието и обнародвано.

Общи условия

Активация на акаунт