90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 37 250
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък намерих доста полезни неща в постовете на GiGiBo. Наистина в повече ми дойдоха за един ден, но са смислени.
Който иска да чете, който иска не.
Много по-добре е да има такива постове отколкото постове от рода.
Менюто ми за деня е следното..... ( след като сте в почивка, кой го интересува всеки ден какво ядете за бога)
Кантара не ме зарадва........
Като няма какво да пишете тъпо е всеки ден да ни занимавате с +100гр и -100гр.
Превърнали сте темата в дневник на  менюто си. Всеки ден едно и също.

# 241
Аз пък намерих доста полезни неща в постовете на GiGiBo. Наистина в повече ми дойдоха за един ден, но са смислени.
Който иска да чете, който иска не.
Много по-добре е да има такива постове отколкото постове от рода.
Менюто ми за деня е следното..... ( след като сте в почивка, кой го интересува всеки ден какво ядете за бога)
Кантара не ме зарадва........
Като няма какво да пишете тъпо е всеки ден да ни занимавате с +100гр и -100гр.
Превърнали сте темата в дневник на  менюто си. Всеки ден едно и също.

newsm10

ии наистина първа страница...  Laughing
аз изобщо не съм я чела, когато отслабвах
ръководех се по сръбския форум, където на първа страница има само книгата  Peace

# 242
Една интересна статия  Thinking
Изобщо не искам да разбунвам духовете ЗА и ПРОТИВ, пускам я чисто информативно.

http://www.fineline.bg/publications/%D0%B7%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D … 0%B5%D1%82%D0%B0/

# 243
# 244
Боже, божеееее, а аз се чудех кога успяхте да изпишете 3 страници.

GigiBo, господин ли си, госпожа ли си, или каквото си там, ти май ОТНОВО си гладен/а? Няма лошо да пишеш, ама не е ли малко отегчително да пишеш такива огромни постове? Да си жива и здрава, де. На някой може да му е полезно.

Мацки, няма такива вкусни сърми на света!!!  newsm62 Пак ще си наготвя. Сега съм в чуденка какво ще хапвам утре - въглехидрати. Приемам съвети всякакви, ама да е нещо лесно, че май не ми се готви днес.

# 245
Предлагам ти вкусни спагети ,които си направих вчера аз ,невероятни бяха, още повече че днеска като съм на ябълки и направо .....Спагетки ,а за соса настъргани пресни доматки ,лук,праз,морковче,чесанче,босилек задължително и магданоз пресен-повечко.Приятен апетит!

# 246
GigiBo, дай, моля те, някакъв линк към книгата, ако я има на български. Има много логика в това, което пишеш. Не трябва да се следват сляпо твърденията от прословутата първа страница, хубаво е да има обяснения на правилата на диетата, за което ти благодаря!

# 247
Предлагам ти вкусни спагети ,които си направих вчера аз ,невероятни бяха, още повече че днеска като съм на ябълки и направо .....Спагетки ,а за соса настъргани пресни доматки ,лук,праз,морковче,чесанче,босилек задължително и магданоз пресен-повечко.Приятен апетит!

Лелеее душааа тихо тихо ахахах че и аз съм днес на плодове Simple Smile))

# 248
Хахахахха,като гледам часовника,колко е рано ,
а аз отдавна съм вечеряла ябълки ,направо ми се плаче Simple Smile

# 249
 Whistling Whistling Whistling хахах ами да, ама на прословутата страница първа, книгата я има с огрооомен шрифт  Laughing ма да де, иначе трябва да сме информирани, не само да следваме "сляпо" правилата.

Пф, който е безотговорен към себе си, все други са му криви Wink

# 250
Хахахахха,като гледам часовника,колко е рано ,
а аз отдавна съм вечеряла ябълки ,направо ми се плаче Simple Smile

шшшштттт ...преди малко и големия ми син и мъжът ми вечеряха сладко сладко пред мен и продължават с десерта...Ноооо нищо ще видят те след 90 дни..мама  фиданка хи хи

# 251
ох кво напраих та седи като цитата нз

# 252
90 Dnevna Dijeta Priručnik Za Mršavljenje

Линк към българското преведено издание

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 21:32 от dobroslavka

# 253
Здравейте момичета и аз реших да се включа при вас ако нямате нищо против.По здравословни причини трябва да сваля доста килограми.Имам няколко въпроса -не трябва ли храната която се яде на обяд да се яде и на вечеря.Интервалът м/у храненията не е ли различен за всеки ден.И има ли някаква промяна на кръвното налягане .Извинявам се за дългият пост.

Здравей, 1324  Grinning!

Щом имаш много за сваляне , пък и вече здравословни промени от това, обезателно , прави диетата !
Тази диета, много ще ти помогне и още след първите няколко четворки, ще се почувстваш ,много  Grinning по-добре !

Кръвното се нормализира по време на диетата ! Grinning

Храната за обед и вечеря е една и съща ! И на вечеря е половин порция, от това което си яла на обед , дори и салатат и зеленчука са наполовина ! От начало можеш да си позволаваш по-големи порции, до като се заситиш, по-важно е да не спреш , а до продължиш с диетата ! Grinning
Само след няколко четворки, сама ще видиш, как ще ти стигат и по-малки порции и така , ще стигнеш постепенно до количествата определени от диетата, които вече не бива да намаляваш , до края на диетата те си остават, както са определени за нас от създателите на диетата ! Grinning

Аз си приготвам яденето наведнъж за целият ден и го разделям на 3 ! Две трети е за обяд, 1/3 за вечеря ! Grinning

Какъв грамаж да са продуктите на хранене ? Grinning

Закуската всеки ден е 2 еднакви средни плода - две круши , две ябълки, чепка грозде, 8 сливи, 6 кайсии, 8 сушени плода, купичка ягоди и други

Белтъчен ден:

200 грама на обяд - 100 грама на вечеря - за месо и риба
 2 яйца - 1 яйце
 250 грама - 125 грама - за извара
 120 грама - 60 грама - за бяло саламурено сирене
 70 грама -35 грама - за кашкавал
 2 кофички по 500 - една  кофичка по 500 - за кисело мляко
 сирена над 60% са мазнина и са забранени в диетата !!!!!

БЕЛТЪЦИТЕ НИКОГА НЕ СЕ СМЕСВАТ, тоест яде се само млечни, или само пилешко, или само телешко или само яйца и т.н.
Млечните можеш да ги смесваш, но е по-добре да са си от един вид на едно хранене , защото имат различно време на смилане и усвояване на от организма .
Прясното мляко се пие отделно от другите млечни и се смята за самостоятелно хранене !!!

Зеленчуците са една препълнена супена чиния на обяд - на салата и/или готвени, половината на това на вечеря. Предпочитайте за този ден листни зеленчуци и избягвайте доматите.
Подправки може всякакви- даже са много желателни !
Мазнината е само зехтин 1ч.л за основното и 1 чаена лъжичка за салатата
Може понякога и 1 ч.л. чисто краве масло, например в кремсупата - то е мазнина, а не белтък !
Задължетелно се яде само една филийка , която задължетелно е пълнозърнеста , с трици, семки и семена в нея тоест не е всеки попаднал Ви хляб
След яденето на другата храна , задължително се пие 300 мл бульон, който е пилешки , ако ядете пиле, телешки ,ако ядете телешко, рибен ако ядете риба, зеленчуков за сирене и яйца. Може и да си го приготвяте от кубче.
Вода последно се пие 15 мин. преди и 2 часа след хранене В БЕЛТЪЧЕН ДЕН ! Затова - пийте си бульончето !
Между двете белтъчни храненния , трябва да минат ПОНЕ 4 часа - съветвам Ви да бъдат ТОЧНО 4 часа, тоест изпреварете глада и обещавам ,че няма да сте гладни след това и да ядете след 20:00 !

Бобово - Зърнен ден

120 грама, на сухо премерен ориз или булгур или елда или ......2/3 за обяда 1/3 за вечеря
Ако е само, боб, леща , грах, зелен боб - 2 панички на обяд, 1 на вечеря
Картофено ястие - една супена чиния на обяд - 1/2 на вечеря
Картофи като добавка към бобово, например, зелен боб- 2 средни картофа на обяд и 1 среден на вечеря
Зърнено като добавка към бобово - 2 топки на обяд, 1 топка на вечеря

ВИНАГИ когато ядете КАРТОФИ, прибавяйте към тях бобово или смес от бобови !
ВИНАГИ когато ядете ОЛЮЩЕН БЯЛ ОРИЗ, прибавяйте към него бобово или смес от бобови!

Защото, картофите и белият ориз са бързи въглехидрати, а прибавянето на бобовите към тях превръща ястието Ви , като цяло в бавен въглехидрат !

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ за този ден, МОГАТ ДА СЕ СМЕСВАТ, но внимавайте да не превишите нивото на въглехидратите за деня, тоест порциите - тоест да преядете С ВЪГЛЕХИДРАТИ !  
Зеленчуците са една препълнена супена чиния на обяд - на салата или готвени, половината на това на вечеря. Всякакви зеленчуци са разрешени в този ден .
Подправки може всякакви - даже са много желателни !
Мазнината е само зехтин 1ч.л за основното и 1 чаена лъжичка за салатата
Може понякога и 1 ч.л. чисто краве масло, например в кремсупата - то е мазнина, а не белтък !
Задължетелно се яде на обед една филийка , която задължетелно е пълнозърнеста , с трици, семки и семена в нея, тоест, не е всеки попаднал Ви хляб !
След яденето на другата храна , задължително се пие 300 мл бульон, който е зеленчуков ! Може да си го приготвяте и от кубче.
Вода последно се пие 15 мин. преди и 2 часа след хранене ! Затова - пийте си бульончето !
Между двете бобови/зърнени хранения , трябва да минат ПОНЕ 3 часа - съветвам Ви да бъдат 3-4 часа, тоест изпреварете глада и няма да сте гладни след това и да ядете след 20:00 !  

Въглехидратен ден

Обяда - винаги е солен

120 грама (сухи)спагети или други макаронени изделия или
250 грама бяло брашно за пица или пърленки или
300 грама брашно на половина пълнозрнесто - наполовина бяло или
400 гр готово тесто или
80 грама грис - например царевична за качамак или пшенична за солена каша или
80 грама кус кус - истински кус кус, не макаронения !
Бутер тесто колкото за една пица за солени кракери или кроасани

Вечерята - винаги е сладка ! Grinning

Можете да слагате в сладкишите и тортите за вечеря всичко- яйца, мляко, масло , ядки , плодове, какао, захар, мед ...
Въглехидратната вечерята е СМЕСЕНА !

Против всички правила на разделното хранене е тази вечеря и затова е и наречена и "Греховната вечеря" Grinning

Примери за въглехидратна вечеря :

1 голямо парче торта
3 топки сладолед
2 парчета сладкиш
8 средни бисквити намазани с мармалад
овесена каша със стафиди, ядки, мед, парченца шоколад и др
ечемичена каша с мед и....., баклава, локум, толумбички и др.
печена тиква с орехи и захар
мляко с ориз,  щрудел, плодов сладкиш
Мусли с каквото си поискате  и ......

Задължителна е винаги и една лентичка черен шоколад ! Grinning

Не може да се разменят обяда и вечерята - т.е. обяда да е сладък , а вечерята да е солена !!!

Не яжте сладки и солени неща на едно хранене !!!!

Ако не обичате сладко или може да направите и въглехидратната вечерята - солена !

Но сладката си е по-правилният вариант и е много необходима на организма, по време на диетата  Grinning!

Ако правите солена вечеря е задължително да си изядете една лентичка черен шоколад  Grinning към нея !

Солена въглехидратна вечеря, може да бъде -

половината от същото каквото сте яли на обяд или
някакъв солен сладкиш, солен кекс, баница със сирене , спанак или каквото обичате там ,солени кракери с масло, гевреци, кроасани, питки със сирене, парче обикновена ,кренвиршка, снещо което е направено от грис , просеник например или парче качамак с червен пипер и масло  Grinning и други подобни !

Но винаги и солената вечеря да е само една порция с големината на едно парче торта ! Grinning

Не разбърквайте сладки и солени неща на едно хранене  Joy!

Диетата

СТРОГО СПАЗВА НА 3-ТЕ ЦИКЪЛА НА МЕТАБОЛИЗМА НА ТЯЛОТО,

а именно:

от 4:00 до 12:00 чистене и изхвърляне на шлаки и токсини
 - не се приема храна

от 12:00 до 20:00
 - приемане на храна

от 20:00 до 4:00 смилане и усвояване на храната
 - не се приема храна и не сеприема вода

СТРОГО СЕ СПАЗВАТ МИНИМАЛНИТЕ ЧАСОВЕ  МЕЖДУ ХРАНЕНИЯТА,

А ИМЕННО

МИНИМУМ 2 ЧАСА СЛЕД ПЛОДОВО /–ЗЕЛЕНЧУКОВО ХРАНЕНЕ

МИНИМУМ 3 ЧАСА СЛЕД БОБОВО/ЗЪРНЕНЕНО И ВЪГЛЕХИДРАТНО ХРАНЕНЕ

МИНИМУМ 4 ЧАСА СЛЕД БЕЛТЪЧНО ХРАНЕНЕ

Желая ти успех 1324 с диетата !

И питай, ако не ти е нещо ясно ! Grinning

# 254
Привет и от мен!
Имам един въпрос относно гъбите и маслините-останах с убеждението,че са неутрални храни,разрешени в първите 3 дни,но май не е така.Моля да ми помогнете!
Приятна вечер!

P.S.  GigiBo,кажи ми примерно какви бульони мога да си приготвям през различните дни(вегетарианка съм,така че без месни),ако не те затруднявам!Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 21:24 от IVANJELINA

Общи условия

Активация на акаунт