90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Добър ден!
Днес съм цяло кило нагоре ooooh! След снощната торта, сладки, бисквтиви и т.н. си го заслужавам- 47,000кг
з- 1 ябълка
о- ще е плодов, най- вероятно ябълки
в- кисело мляко
Такова ще гледам да е менюто днес Peace
Хубав ден момичета! Hug

# 496
Блеки, БебОле - хахах аз също имам подобни неща. В повечето случаи обаче е - . На няколко пъти съм засичала, че ако се премеря след вц и преди закуска да кажем към 8-9 и изляза, а после още не съм обядвала и се премеря към 12 - съм по-лека. Аз си го обяснявам със организма, който се буди и започва да работи. Нали уж до 12 преработва храната и за това не го натоварваме. Нещо такова би трябвало да е Simple Smile

И аз да се похваля съм мъъъничък минус след вчера - а месото обикновено не ми се отразява с -. От спорта ще да е  Laughing доволна съм. Много рядко имам + сове, обикновено е задържане. Но от както я почнах, всеки ден или през ден по мъничък минус - хубава тенденция ми е!

# 497
Добро утро и от мен.

БебОле, това и на мен ми се е случвало неведнъж, та донякъде и заради подобни колебания съвсем не бързам да си купувам кантар тук. Да не говорим и че ако си взема, ще вися по няколко пъти на ден, все едно ще покаже кой знае каква разлика в рамките на няколко часа. Без да ви навивам за каквото и да е и на базата на собствения ми опит и познанията за собствената ми психика, много добре си живея без кантар. Теглене - непосредствено преди Коледа (така де, да видим за месец и половина накъде вървим, накъде отиваме).

За спорта - не, не, не, НЕ е вреден. Движението е здраве за човешкото тяло. Мненията, на които се доверявам по тоя въпрос са в реда: мнението на лекар, мнението на здравия ми разум и сигналите на собственото ми тяло, информацията, която сама съм намерила и чак тогава - експертите по форумите. Не може лекар да ти казва, че водният ден е непрепоръчителен за тебе, а ти да се връзваш на някаква, дето може и да е някакъв и не й знаеш нито квалификациите, нито компетенциите, нито психическото състояние. Моля ви, не си правете експерименти.

И естествено, че спортовете си имат особености и са/не са препоръчителни за дадени хора. Ако имаш проблеми със ставите, няма да въртиш вело като изоглавен, или да бягаш по асфалт, а ще пробваш с плуване, да речем. И ако си със сериозно затлъстяване, няма да се втурваш да тичаш или да поставяш рекорди, а ще почнеш с разходки, като увеличаваш продължителността им или интензитета, а успоредно с това си правиш диета, с която да свалиш товара си и тогава да се замислиш за друг спорт. Човек затова има глава на раменете си и достъп до информация и здравеопазване.

Днес ден 4, плодов. Сега е 10, отивам да закусвам с портокал, нататък ще видим. Довечера ще пиша каква съм я свършила, стиснете ми палец.
Извинявам се за фермана.   bouquet

# 498
Добро утро и от мен.

БебОле, това и на мен ми се е случвало неведнъж, та донякъде и заради подобни колебания съвсем не бързам да си купувам кантар тук. Да не говорим и че ако си взема, ще вися по няколко пъти на ден, все едно ще покаже кой знае каква разлика в рамките на няколко часа. Без да ви навивам за каквото и да е и на базата на собствения ми опит и познанията за собствената ми психика, много добре си живея без кантар. Теглене - непосредствено преди Коледа (така де, да видим за месец и половина накъде вървим, накъде отиваме).

За спорта - не, не, не, НЕ е вреден. Движението е здраве за човешкото тяло. Мненията, на които се доверявам по тоя въпрос са в реда: мнението на лекар, мнението на здравия ми разум и сигналите на собственото ми тяло, информацията, която сама съм намерила и чак тогава - експертите по форумите. Не може лекар да ти казва, че водният ден е непрепоръчителен за тебе, а ти да се връзваш на някаква, дето може и да е някакъв и не й знаеш нито квалификациите, нито компетенциите, нито психическото състояние. Моля ви, не си правете експерименти.

И естествено, че спортовете си имат особености и са/не са препоръчителни за дадени хора. Ако имаш проблеми със ставите, няма да въртиш вело като изоглавен, или да бягаш по асфалт, а ще пробваш с плуване, да речем. И ако си със сериозно затлъстяване, няма да се втурваш да тичаш или да поставяш рекорди, а ще почнеш с разходки, като увеличаваш продължителността им или интензитета, а успоредно с това си правиш диета, с която да свалиш товара си и тогава да се замислиш за друг спорт. Човек затова има глава на раменете си и достъп до информация и здравеопазване.

Днес ден 4, плодов. Сега е 10, отивам да закусвам с портокал, нататък ще видим. Довечера ще пиша каква съм я свършила, стиснете ми палец.
Извинявам се за фермана.   bouquet

ПРАВИЛНО!!!!!!!!!!!

# 499
  • Pleven, Bulgaria
Добро утро,малко късно,но така е получи  Grinning
Тази сутрин като станах и нямах никакъв апетит,със зор си изядох плода,само кафето си пия с кеф.Ще видя как ще е през деня,но ми е чудно каква е причината newsm78
А за спорта съм със две ръце за,дори и при физически или здравословни проблеми,е добър за възстановяване.АЗ от година и половина ходя на каланетика и се чувствам много добре,но като качих няколко килца резултатът от нея не бе видим,а само аз го усещах като добър тонус.Сега съм решила да почна веднъж седмично и фитнес,но се страхувам,че като не съм свалила достатъчно,ще има този ефект и няма да се стегна с тези ми килца,от които искам да се отърва.Но ще го видим и това.
Приятна почивка.

# 500
Поне се радвам, че не съм сама, а щом и други го засичат, може да е в реда на нещата.  Hug

Спорт никога не е излишен, а като се каже спорт е едно такова разтегливо понятиееее..... ooooh! И ходенето пеша също е вид спорт. Така че, някои тука в темата си противоречат.  Wink

И аз ходех на каланетика, ама то едни лежанки, дигане на крака, малко ми беше много мудно. Сега го разредих. Един път в седмицата ходя на каланетика, като към нея има и малка кардио част и два пъри ходя само на кардио (едното е зумба, другото е тае-бо). Голямо потене пада с тае-бо-то и зумбата. Не мисля, че ми помагат да отслабвам, просто стягат, тонизират и съм много доволна. А и като вечната майка в майчинство, ми е едно незаменимо разнообразие.  Peace

# 501
В началото GigiBo беше забавна, ама да навиваш човек да прави воден ден при положение, че лекар му е забранил да го прави, ми идва в повече  Sick То самото призоваване, че по-добре купешки бульон с мононатриев глутамат, отколкото никакъв бульон, е ясно за какво става на въпрос. Нищо не оправдава приема на мононатриев глутамат! Всеки има глава на раменете си, така че се предполага, че може сам да си търси информация и да я осмисля. Просветлението вече идва в повече. Моля GigiBo да не отговаря на поста ми, защото така или иначе няма да го прочета.

Иначе аз започнах деня с банан. За обяд смятам да направя ориз с картофи, а вечерята още не съм я измислила.

Пожелавам ви лек и спокоен ден!

Бульона е "купешки" Grinning само при нужда, аз също имам ( ама само веднъж съм ползвала , вчера ) и са без моносодиум- мононатриум глутамат- био са с куркума са!
Иначе, аз си го варя сама, както казах за цялата четворка, отнема 15 мин време !

Моето меню, вчера и днес :

Вчера ден 55, от втори цикъл, 7-ма четворка , Бобово/зърнен

7:00 Чаша гореща вода 400мл с една лъжичка ябълков оцет
      още една  Чаша гореща вода 400мл с една лъжичка мед

Закуска 1 -  8:00 -10 био фурми
Закуска 2 - 10:00 -10 био фурми

Обяд:        12:00

Басмати ориз -120 грама сухо тегло, сварен 2:1 без сол, под капак
Зеленчукова смес, замразени зеленчуци - "Мексикански" - 3 цвята чушки, царевица зърна, малки царевички, червен боб, лук,чесън, моркови, целина и червен пипер имаше и нещо лютичко вътре. Запържих ги на голям тефлонов тиган с 1чл зехтин и много чесън .МММММ много вкусни  Grinning!
Сложих ги горещото още в платото, където ориза чакаше и се изпаряваше  Grinning. Една трета отделих за вечеря . Соев сос!
Пастет от пасиран сварен зелен грах( от замразен грах), с 2 сл сусамав тахан, 1сл ленено, сусамово и маково семе, много чесън, малко зехтин, магданоз, копър, сумак  и лимон  - 1 пълна китайска купичка - 2/3 за обед ,1/3 за вечеря
1 филия хляб, срязах я на две по-тънки филиики , та станаха 2  Grinning от пълнозърнести ръж и лимец
бульона от граха 300 мл. с малко чесън , копър и магданоз

Вечеря 16:30-   1/3 от ориза и 1/3 от граховият пастет с тахини

Днес 56 ден, на втори цикъл, 7-ма четворка , Въглехидратен ден

7:00 Чаша гореща вода 400мл с една лъжичка  ябълков оцет
      още една  чаша гореща вода 400мл с една лъжичка мед

Закуска 1  8:00 - 3 големи пресни сливи
Закуска 2 10:00 - 3 големи пресни сливи

Обяда ще е :
             120 грама сухо тегло спагетки "Соба" ( от елда и пшеница са)
             Зеленчукова смес от замразени зеленчуци "Китайски" - съдържа шитаки и майтаки гъби, праз лук, чушки, лук, чесън, моркови ,целина, бамбук, соеви кълнове, млади грахови шушулки и джинджифил. Запържени на голям тефлонов тиган с 1чл зехтин и много чесън . Соев сос -2 китайски лъжици !
             Салата от пресни моркови и целина и варено цвекло и магданоз,  настъргани на ренди с 1чл зехтин и лимон
             Филия пресен хляб от пълнозърнест лимец със много слънчогледови семки
             Бульон от половин био кубче, със допълнително морков, целина , му прибавям да поври и зелени подправки, защото няма да правя днес тенджера, тъй като следва плодов и вторият ми воден ден . Ще си сваря голямата тенджера след водният  ден !

Греховната вечеря 17:00 Grinning
            Американски канелени ролади  (по желание на сина ми) -  порция 1/8 от тавата Grinning !

Ето тези, втасват вече и цялата ни къща ухае на канела, че си я смлях сама от 2 канелени пръчки ! Grinning

http://www.youtube.com/watch?v=hSTAZMEnxDc

За водният ден - за болни на лекарства или не успяващи, да го правят, може да се пие при нужда и зеленчуков бульон и да се пият  истински плодови сокове , домашно приготвени ! Но това ,вече е последният вариант , на воден ден , ака и този вариант  не е подходящ  за вас - просто прескачайте водният ден , не го заменяйте с плодов - неправилно е , преминете към следващата четворка  Hug Hug !

Ако сте болни и не взимате лекарства, правете го обезателно, само на вода, той ще ви помогне да се излекувате ! Grinning

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 16:21 от GigiBo

# 502
http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1 … %BC-news4097.html

Малко инфо за метаболизма Simple Smile)
аз днес съм на теста хихи
З-Ябълка
О-3 филийки Вита с шарена сол и домат
В-НЕЗНАМ Sad

# 503
  • София
Ха добър ден!

Днес като за неделя съм на въглехидрати.
з - 2 банана и кафе
о - какаов кекс
в - не е ясно, но ще е въглехидрати, че сме на гости с детето

# 504
А аз не разбрах ,защо е вреден спорта при диета?

Боболе , ей сега ще ти кажа , че обядвам , влязох само да си копирам менюто, за моя форум, че не ми се пише пак !

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 14:22 от GigiBo

# 505
Ден 42 - белтъчен

З - Проспах .. Sad бях много изморена и едвам станах днес ;
О - 3 яйца бъркани на тиган , без мазнина .. без нищо .. + Зелена салата , подправена с оцет и сол;
В - ще ме чака същото , може би

# 506
Честит Празник,момичета!
Нека св.Мина закриля нашите семейства и ни помага!
Честит Имен Ден на Имениците!
Много слънчев и усмихнат ден!

# 507

Много хубава статия МериАн - точно същото , препоръчва и нашата диета !

Ние ядем прости въглехидрати- веднъж на 4 дни .

Въглехидратите си ги въртим в четворката и за четворката ,стигаме до точно препоръчаният процент витамини , белтъчини, вътлехидрати и мазнини л

Разбира се ако подбираме, хубавите, здравословни храни ! Grinning

закусваме по няколко пъти с плодове и пием с литри вода !

Аз картофите съм ги изхвърлила от диетата, така и така !

Разходките, се опитвам да ги наложа тук , ама " Йога""Пилатес " и "Зумба" и "Фитнес"  Party звучат по така , нали !
Въпреки , че се правят на лош въздух в затворени зали или хлорирани басейни  !

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 14:24 от GigiBo

# 508
Спортът може да бъде опасен единствено при по- пълни хора, защото тогава се натоварват ставите.  Rolling Eyes

Това е вярно, Блекси, и не е само заради ставите, спорта е опасен за хора с наднормено тегло, има и умряли от него !

Но тук говорим , не за опасност от инфаркт или счупени стави , а за това, че спорта, по време на диетата, ни пречи на свалянито на килограмите ПО ВРЕМЕ НА  90-ДНЕВНАТА ДИЕТА и ТОЧНО ЗА НЕЯ ГОВОРЯ, НЕ ЗА ДРУГИ ДИЕТИ !
Може да  забави, свалянето на килограмите,  ако не е прекалено много, а
може даже и съвсем да го спре ,свалянето, напълно да го спре - получава се задържане - плато му викат профитата по въпроса  !

# 509
Много бих искала да получа научно обяснение по въпроса как точно спорта влияе отрицателно на свалянето на килограми в 90 ДД ?

Общи условия

Активация на акаунт