90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Tired
Момичето каза, че не се отказва. едва ли има нужда от съвет да зареже и да бъде щастлива ...

Ами има случаи, когато е по-добре да го направи, щом едва ли не на петия ден е отчаяна  ooooh! При положение, че има да сваля пет килограма би трябвало да е ясно, че няма да ги свали за пет дена и после просто да запазва постигнатото. Организмът се бори със зъби и нокти за последните си запаси и няма да се даде лесно. И вместо отчаяние би трябвало да има хъс, амбиция и воля.

# 556
Добро утро от Филибето майна ! Очаква ни една много хубава и успешна седмица ,заредена само с положителни емоции и усещане,че по- хубавото и по- доброто винаги предстои. Това е моят мироглед,така се зареждам аз, така намирам спасение от пошлостта и сивото ежедневие . Вярвам в силата но доброто и ви пожелавам от сърце да намерите и вие своят начин за оцеляване и вътрешен мир- най - напред със себе си ,а после и с останалия свят .Вярвам,че повечето от вас са го намерили, но ако има още някой,който се лута- намерете сами начина, така е по- сладко и вярвайте ,че можете много,стига да поискате.!
Строявам се за 2- те четворки и аз. Молбата е подадена,но подкупа за Нана малко ще го забавя,или забравя за известно време,или поне докато не кацне в П-в,някой слънчев ден и не се запознаем лично- обещала е !

З- варена тиква
О- пилешко месце + богата салатка зеле и морков
В- същото ама разликата е в месото-крилца

Пожелавам ви успехи и любов !

# 557
Добро утро!Нана ,благодаря за кафето и хъса за седмицата  bouquetНаложи се да прекъсна диетата,но от вчера съм на старт!Започнах с плодов ден.Дано не е грешка.Днес менюто ми ще е
закуска-ябълка,1 бр,голяма
обяд-месо със зеле/дали е режимно?/
вечеря-същото мисля

# 558
Добро утро на всички.Хубава и усмихната седмица.
След снощния имен ден на синът ми ще замълча Simple Smile Днес Плодов.....и фитнес,но мисля да не се качвам на моят''ПРИЯТЕЛ'' кантара  хи хи.

Лек ден

# 559
Здравейте, фиданки добро утро и успешна и слънчева седмица  bouquet

Искам да подкрепя БебОле, колкото по-малко кг имаш да сваляш, толкова процесът е по-бавен. Аз лично си се меря всяка сутрин, плюс през няколко четворки сверявам какво се случва и с обиколките или както им казвам "габаритите"  Embarassed

Правя режима за втори път, първия свалените килограми бяха малко на фона на дамите от темата, но много ми харесва режима и най-вече неговото разнообразие. Сега малко след първи воден обиколките и килограмите ми са, както в края на предишното завъртане Embarassed

Така че имам почти 2 месеца да махна още някой сантиметър, а може и килограм  Hug

# 560
Днес въглехидратен  Mr. Green
З. - малък банан и чай с мед
О.- спагетки със зеленчуков бульон
Малко по-късно определено ще имам някаква плодова следобедна закуска, на мен 3 хранения не са ми достатъчни - наследство, останало ми от 5-6 хранения, които правех преди ..
В. - Еклерова торта Малина, ммм  Laughing

За спорта искам само да се включа и аз като човек, който е тренирал и се е хранел по режим, съставен лично за нуждите ми. Спорта ВИНАГИ е в плюс. Но и целите са важни. За сериозно спортуване е нужна и сериозна храна, и то предимно съставена от белтъчини - чисти протеини и то не 1-2 яйца или 1 пържолка на ден, а яко протеин през 3 часа. Тогава мазнините си отиват, а остава едно добре оформено тяло. С по-малко храна мускулът страда. Тази храна, която ядем всички ние тук, не е достатъчна и не допринася за нъждите по изграждането и запазването на мускула. Не знам дали добре се изразявам, но добре знам какво говоря. На 30 изглеждам по-добре с високо-протеинов режим, отколкото бях на 18-20  Peace И ако ме питате защо съм го заменила с 90д.д., пак казвам - в момента не мога да поглъщам вече толкова месо  Sick Явно имам нужда от почивка...

Добро утро на всички упорити Диетанки ! Grinning

Слънчева Сълзичке !

Не трябва да намаляваш  храненията си,  на три !  Stop  Naughty

Това е само по-желание, на диетуващия - да са 3 хранения и не е най-добрият  вариант  StopNaughty

Препоръчаните хранения в диетата  са  4 -5 !

За начинаещи , е възможна и още една малка следобедна закуска, между обяда и вечерята , но не с плод , ПЛОДОВЕТЕ СЛЕД 12:00 СА ЗАБРАНЕНИ , а със зеленчук и то един зеленчук - един морков, една краставичка, един домат, парче броколи и т.н. , коята трябва да се махне, колкото може по-бързо !
Има и едно хранене , по изключение - когато обяда по някаква причина се налага да бъде късно- в 12:00 е позволена една салата овкусена или зеленчукова супа, тоест пак са зеленчуци само , не плодове !

Иначе след 12:00 нормалните хранения са САМО ОБЯД И ВЕЧЕРЯ !

С горните две изключения , едното само за съвсем начинаещи !

Останалите 2-3 хранения са сутрешни закуски, най-добре със сурови плодове с кората , по 2 еднакви  плода максимум на хранене или 8 бр сушени максимум на хранене , като храненията са през 2 часа и последното е 2 часа преди обяда  !

Ето няколко  варианти на храненията, закуските зависят от часа на ставане , колкото по-късно ставате, по-малко закуски имате право да консумирате , но поне една закуска, задължително , трябва да имате с 2 плода , но по-добрият вариянт са 2 закуски - може и с по един плод  !

Може и зеленчуци и плодов сок , но пиша целите плодове ,защото са перфектният вариант ! Grinning

От 20:00 до 4:00 не се яде и не се пие нищо - цикъл на очистване !

На ставане винаги чаша топла, почти гореща вода, може и минерална вода,  по желение с чл мед и/или ябълков оцет.

Закуска 1 -  в 4:00     Един или 2 еднакви плода , до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 2 -  в 6:00 -  Един или 2 еднакви плода , до 8 броя еднакви  сушени плодове
Закуска 3  - в 8:00    Един или 2 еднакви плода , до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 4    в 10:00 - Един или 2 еднакви плода , до 8 броя еднакви сушени плодове

Обед -  12:00

Вечеря 16:30

Вариант , когато ви  се налага късен обяд

На ставане винаги чаша топла, почти гореща вода, може и минерална вода,  по желение с чл мед и/или ябълков оцет.

Закуска 1 -  в 4:00     Един или 2 еднакви плода , или до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 2 -  в 6:00 -  Един или 2 еднакви плода , или до 8 броя еднакви  сушени плодове
Закуска 3  - в 8:00    Един или 2 еднакви плода , или до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 4    в 10:00 - Един или 2 еднакви плода , или до 8 броя еднакви сушени плодове

12:00  - салата или зеленчукова супа

Обяд 14:00

Вечеря 18:30

Вариант за начинаещи :

Закуска 1 -  в 4:00     Един или 2 еднакви плода , или до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 2 -  в 6:00     Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви  сушени плодове
Закуска 3  - в 8:00     Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 4    в 10:00   Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви сушени плодове

Обед -  12:00

Следобедна закуска - 16:30 - един зеленчук - морков, краставичка , домат и тн

Вечеря 18:30

За начинаещи, на които се налага късен обяд  :

акуска 1 -    в 4:00    Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 2 -  в 6:00    Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви  сушени плодове
Закуска 3  - в 8:00    Един или 2 еднакви плода ,или  до 8 броя еднакви сушени плодове
Закуска 4    в 10:00  Един или 2 еднакви плода ,или до 8 броя еднакви сушени плодове

В  12:00 салата или зеленчукова супа

Обяд в 14:00

Следобедна закуска - 18:00 - един зеленчук - морков, краставичка , домат и тн

Вечеря 19:30

ЗА СПОРТА ПО ВРЕМЕ НА 90-ДНЕВНАТА

Ето, Слънчевата Сълзичка , ви е обяснила за спорта много добре ,защо не трябва да го правиме, по време на 90-дневната диета и може само да донесе вреди - ПРОСТО ХРАНАТА НИ ,ПО ВРЕМЕ НА ДИЕТАТА, НЕ Е ДОСТАТЪЧНА ЗА СПОРТ !

Цитирам Слънчеви Сълзи:

.".....За спорта искам само да се включа и аз като човек, който е тренирал и се е хранел по режим, съставен лично за нуждите ми. Спорта ВИНАГИ е в плюс. Но и целите са важни. За сериозно спортуване е нужна и сериозна храна, и то предимно съставена от белтъчини - чисти протеини и то не 1-2 яйца или 1 пържолка на ден, а яко протеин през 3 часа. Тогава мазнините си отиват, а остава едно добре оформено тяло. С по-малко храна мускулът страда. Тази храна, която ядем всички ние тук, не е достатъчна и не допринася за нъждите по изграждането и запазването на мускула. Не знам дали добре се изразявам, но добре знам какво говоря. На 30 изглеждам по-добре с високо-протеинов режим, отколкото бях на 18-20  Peace И ако ме питате защо съм го заменила с 90д.д., пак казвам - в момента не мога да поглъщам вече толкова месо  Sick Явно имам нужда от почивка..."

Тъй, като нейната диета е била изчислена индивидуално,  най-вероятно от фитнес треньор, в диетата  са били включени и ДОСТАТЪЧНО КАЛОРИИ от достатъчно белтъци, въглехидрати, мазнени , витамини и минерали ,за покриване на разходите на енергия на организма и за храненто и за спорта.

В нашата диета, 90-дневната, калориите не са изчислени за включването на спорт, а за заседнал човек, който не спортува .
Леки гимнастически упражнения и дълги разходки , са препоръчани , мисля че беше , чак след първи воден ден , когато са свалени известен брой кила и са освободени малко калории , които могат да се използват и за малко упражнения.

Всяко тяло има нужда от определен брой калории за да подържа собствените си функции и мазнините си - това са пасивните калории . Активните са за движение и спорт .
Колкото е по-дебел човек, толкова повече пасивни калории му трябват,за  да подържа тялото си  на тези килограми които е то в момента.
Колкото е по слаб- , по малко пасивни калории за подръжка на килограмите трябват!

Тъй като ние всички , които спазваме диетата , сме с най-различни килограми, имаме и различен пасивен разход на енергия за подръжка на нашите килограми .

Но, ако спазваме точно  грамажите дадени в диетата , отслабваме с различна скорост  - по-дебелите- по бързо, по-слабите по-бавно, точно защото при дебелите, разликата от необходимите пасивни калории за подържането на тялото и приетите е по-голяма  !

Тъй като тази разлика се набавя от мазнините , дебелите изгарят повече мазнини да покрият по-глямата си разлика от необходими пасивни и приети калорий !
Затова е и по-голяма скоростта на отслобване на хора с различни килограми при едни и същи приети калории !

Калории за спорт- активни калории -  в "90-дневната "диета - НЯМА !

Всичко е за пасивни калории  изчислено и по-малко от пасив за да отслабваме !

Ако , почнете да спортувате, разликата ви между пасивни необходими и изразходени, просто ще стане , много голяма, повече от придвидената от авторите на диетата и организмът ви , ще мине на защитен режим, ще намали метаболизма си и свалянето на килца , първо ще се забави, а после съвсем ще спре - организмънт ви ще си държи резервите, тъй като няма да получава , необходимите калории !

Ако ,толкова държите на спорт, просто си изберете друга диета, най-добре си направете индивидуален план със фитнес треньор, както Слънчеви Сълзици е направила . Sunglasses Sunglasses Sunglasses
 Фитнес треньор, че ще ви изчисли индивидуалните пасивни и активни колории и упражненията подходящи за вас и така ще можете да отслабвате със спорт  Grinning!

Или

изчакайте само 3 месеца  , ЗАВЪРШЕТЕ СИ 90- ДНЕВНАТА ДИЕТА   и вече отслабнали  се заловете със спорта ! Grinning

Слънчеви Сълзици , има диети за спорт и фитнес ,които са вегетариански и дори вегански - соята например във вид на цяло зърно, има повече белтък , от всяко месо !

Може да се комбинират с месо , за да не се случва, каквото е при теб положениета- претоварване с месо ! Stop

Но трябва да са добре изчислени, както и тези с месото, ти къде беше при кой треньор ?

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 12:05 от GigiBo

# 561
Здравейте  Hug
Предлагам ви една ТАБЛИЦА-КАЛЕНДАР за диетата.
Само в зеленото поле след Prvi dan je: променяте датата 01.09.2008 с вашия ПЪРВИ ДЕН, например 12.11.2012 и автоматично се променя цялата таблица-календар.
Можете да си ги напишете на български
(P) meso ПРОТЕИНИ
(S) povrće СКОРБЯЛА
(U) testo ВЪГЛЕХИДРАТИ
(V) voće ВИТАМИНЕН

# 562
Здравейте  Hug
Предлагам ви една ТАБЛИЦА-КАЛЕНДАР за диетата.
Само в зеленото поле след Prvi dan je: променяте датата 01.09.2008 с вашия ПЪРВИ ДЕН, например 12.11.2012 и автоматично се променя цялата таблица-календар.
Можете да си ги напишете на български
(P) meso ПРОТЕИНИ
(S) povrće СКОРБЯЛА
(U) testo ВЪГЛЕХИДРАТИ
(V) voće ВИТАМИНЕН
Аз пък ти предлагам една много по-добре структурирана табличка на чист български език, без нужда за промяна - на първа страничка.  Peace

# 563
Аз пък предлагам, повече уважение и добронамереност....  И повече "отвореност" към новата и различната информация! Както например в един друг  един форум, където пишат хора от няколко държави. И преди няколко години тези държави воюваха помежду си. Въпреки всичко там има безупречна толерантност към всяко едно мнение.... Как пък за толкова време не се появи някой всезнайко  с  антуража си и и не си направиха първа страница  Thinking

# 564
Да споделя и аз менюто за днешния белтъчен ден:
З(10ч)-кафе,3кивита
О(12.30)-омлет,салата(зеле+семена),1ф.хляб Вита,зеленч.бульон
В(16.30)-омлет,салата

Утре ,за ден- варива, съм дори сготвила и менюто ще е:
З-кафе,3кивита
О-боб-чорба,салата(зеле+варен картоф+семена),1ф.хляб Вита
В-боб,салата

Приятна вечер на всички!

Идеално Ивжи, само раздели закуската на 2 закуски , например 2 кивита в 8 и едно киви в 10 -същите плодове ; но по-бърз метаболизъм !

# 565
ооо писна ми не мога да влизам и да чета 4 5 излишни поста, какви са тези постове тип чаршаф?Ами има си скрит текст пък. Не казвам да влизаш да си пишеш менюто и да излизаш но това е прекалено. Едно и също се пише 1234 пъти. Всеки който се е поинтересувал малко е видял и часовете и храненията и т.н. Досега не се намесвах  но не се търпи вече. Rolling Eyes

Днес съм - 200, не е точно каквото искам, но бива.
з- 1 ябълка
о- грозде и ябълка
в- шопска салата.

# 566
Днес плодов ден, като се има предвид, че съм болна и пия хапчета, няма да се лиша поне от тези витамини през 2 часа и ще си пия чая с мед дори и вечерта  Tired

GiGiBo, режима и фитнес-програмата ми бяха при Любомир Иванов, невероятен професионалист, който направи от мен това, което съм целяла с години. Аз никога не съм била с наднормено тегло (пу-пу), но винаги съм харесвала спортното фитнес-тяло с добре оформен мускул и исках такова. Този човек с режима си точно за 2 месеца ме превърна в мерки 90-60-90 дето се вика, но без да стърчат кокали  Mr. Green
Аз пак казвам, полза от спорта винаги има, важно е всъщност каква крайна цел се гони. Аз гонех спортен тип тяло, а не просто сваляне на килограми. Всъщност с неговия режим се свалят главно мерки, килата не мърдаха особено, всичко ставаше на мускул. Не съм културистка, ако това си мислите де хаха
  bouquet

п.с. мерси за съвета със соята, ще проуча въпроса!

# 567
ооо писна ми не мога да влизам и да чета 4 5 излишни поста, какви са тези постове тип чаршаф?Ами има си скрит текст пък. Не казвам да влизаш да си пишеш менюто и да излизаш но това е прекалено. Едно и също се пише 1234 пъти. Всеки който се е поинтересувал малко е видял и часовете и храненията и т.н. Досега не се намесвах  но не се търпи вече. Rolling Eyes

Днес съм - 200, не е точно каквото искам, но бива.
з- 1 ябълка
о- грозде и ябълка
в- шопска салата.

Питаха Тинки  и за спорта няколко пъти- върни се назад и прочети - защо да крия текста, той си е по темата ?
Не се ли криеха само  текстове, които не са по темата ?
Или нещо не съм разбрала ?

Сериозно, обмислям, да пусна една нова тема за 90-дневната, че да не ви пречим тук ,да си разговаряте по други въпроси !

Какво, ще кажеш за това Тинки, да пусна ли нова тема ?

Между другото, говорех с Тати( собственика на сайта) дето вече сте се оплаквали и опитвали да ме прогоните, както правите с всички досега ,които кажат, нещо различно от "Първа страница"
каза ,че няма лимит на постовете ! Grinning

Може ли да посочиш ,кои са 4 тирите- 5  "излишни" поста, както и да посочиш"полезните" такива ?

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 12:37 от GigiBo

# 568
Днес плодов ден, като се има предвид, че съм болна и пия хапчета, няма да се лиша поне от тези витамини през 2 часа и ще си пия чая с мед дори и вечерта  Tired

GiGiBo, режима и фитнес-програмата ми бяха при Любомир Иванов, невероятен професионалист, който направи от мен това, което съм целяла с години. Аз никога не съм била с наднормено тегло (пу-пу), но винаги съм харесвала спортното фитнес-тяло с добре оформен мускул и исках такова. Този човек с режима си точно за 2 месеца ме превърна в мерки 90-60-90 дето се вика, но без да стърчат кокали  Mr. Green
Аз пак казвам, полза от спорта винаги има, важно е всъщност каква крайна цел се гони. Аз гонех спортен тип тяло, а не просто сваляне на килограми. Всъщност с неговия режим се свалят главно мерки, килата не мърдаха особено, всичко ставаше на мускул. Не съм културистка, ако това си мислите де хаха
  bouquet

п.с. мерси за съвета със соята, ще проуча въпроса!

Аз точно от неговата страница  http://www.bb-team.org/  черпя  повечето  информация, от там научих за въртенето на въглехидратите  - страхотен е наистина , истински профи  Grinning и е супер  интелигентен, просто е приятно да му четеш статиите , мисля че беше завършил спортна медицина в САЩ !

Там има една салатка, дадена от него  Wink - мини , зелена салатка с маслинки, царевица и печена соя , дето ти дава 42 грама протеин - става и за нашата диета, който иска да пости или е вегетарианец ! Има и една малка спаначена  супичка - с подобни свойства ! Grinning

Който иска да пости - ще му пратя линка към тях , ама на лични да ми пише , че Тинки се сърди тук ! Wink

# 569

Wine addict, става въпрост за по 120гр. суров продукт Peace
Със 120гр  варен за деня ориз- няма как да се нахраниш .
  bouquet Hugда,точно така!
Момичета,усмихната седмица на всички!
Нека се уважаваме и толерираме!Аз почнах да тръгвам леко надолу и съм много надъхана от днес да си хапвам по мярка и да изпробвам нови рецепти!
Пуснала съм си един хубав диск на Луис Армстронг,пия черно кафе и смятам един свински дроб да го изпека със задушени броколи и карфиол!
За какви 2 четворки споменавате да правите от днес?аз днес съм на белтъци-да се вклчва с вас?
ДжиДжи Бо-да,проверих в нета,наистина за 90 дневна диета се споменава бегло в английски сайтове,не е така популярна,все още робуват на Дюкян и Аткинс.

Общи условия

Активация на акаунт