:: Един триместър ми остана, за да стана ФЕВРУАРска мама! ~ тема 8 ::

• 34 314
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ние ли сме най-малки  Rolling Eyes в 25г.с и 6 дни нашата девойка беше 710 гр.

# 211
  • София
Ние ли сме най-малки  Rolling Eyes в 25г.с и 6 дни нашата девойка беше 710 гр.

Не, както написах, в 24 г.с. 5 д. бебка бе 600 гр. Simple Smile Аз много не обръщам внимание на тези мерки, ама се впечатлих на размерите на някой бебчовци Simple Smile Важното е да се родят живи и здрави, пък колкото, толкова да тежат Wink Синът ми се роди 4100 гр., явно сестра му ще е по-финна  Laughing

# 212
Здравейте и от мен най-после Simple Smile
Ние днес сме на гости на баба и дядо и докато те се занимават с шушулка аз мога да седна на компа да ви изчета и ( о чудо!) да се разпиша!  Mr. Green Бебка е добре, подритва ме, подбутва ме и след десетина дни ще ходя на консултация да се видим!  Heart Eyes Моят доки обаче никога не ми казва колко тежи, само казва че си отговаря на седмиците и се развива нормално. Това ми е достатъчно.
За мазането на зърната- наистина е много индивудуално... Аз миналия път започнах да мажа с Лансинох в 9-ти месец и за един месец и половина изхабих голяма тубичка (който е ползвал знае за какво количество говоря). Е, резултата беше нечовешки рагади, макар че бебка добре захапваше. Просто моята кожа е "смотана"... Дано този път се справя по-добре!
За раждането сигурно се потретвам или почетвъртвам- щерев

честити празници на всички, които са имали поводи тази седмица!
Хубав уикенд от мен!  Hug

# 213
  • София
Здравейте и от мен!
Влизам набързо да се отчета,че минах през обременяването без проблем.Нямаше припадащи, наистина е неприятна глюкозата на гладно,но нищо повече...За щастие всичко мина леко  и резултатите ми са добри.Е,поизнерви ме персонала в болницата, отново аз и другите бременни се сблъскахме с "адекватно и мило" отношение,но предполагам,няма да изненадам никой с това...

Връщам се да ви чета,хубава вечер от мен  Hug!

# 214
маминки задължително ли се прави този тест за гестационен диабет или само някои жени го правят, питам защото вчера бях на преглед и не ми каза да правя а до следващия месец ще бъда късно, а аз нали съм бременна  Mr. Green и забравих да я питам и сега не знам какво да правя

лека вечер ви желая за сега  Hug

# 215
  • София
dentmed, не е задължително излседването тук, прави се ако при съмнение, като например по-висока кръвна захар на гладно. Виж си последното кръвно излседване, трябва да има показател за захрта, трябва да е не повече от 5,1 за бременни.

ДаниPeace

# 216
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=32&pid=56659

Влизам да се похваля с новото ни антре ! Ремонта вече привършва и сме готови за новият член Simple Smile

# 217
  • София
маминки задължително ли се прави този тест за гестационен диабет или само някои жени го правят, питам защото вчера бях на преглед и не ми каза да правя а до следващия месец ще бъда късно, а аз нали съм бременна  Mr. Green и забравих да я питам и сега не знам какво да правя

Не е задължително това изследване. Прави се, ако при някой от прегледите лекаря ти има съмнение, че може да си развила гестационен диабет.

Основните признаци, за евентуален диабет са:
1. ако бебето върви по-едро от нормалното
2. ако имаш увеличен обем на околоплодни води
3. ако имаш прилошавания в следствие на рязка промяна в кръвната захар

п.п. Може да има и други признаци, но аз знам само за тези

Но, ако някой иска, може да си направи за собствено спокойствие, тъй като жените с диабет или тези, които са развили гестационен диабет трябва да родят по-рано от термина - най-късно до 36 седмица

Дано съм ти била полезна  Peace

# 218
  • София
dentmed,мен ме пратиха превантивно,защото водите ми били като количество близки до горната граница. Кръвната ми захар си беше в норма,но това уж не било достатъчно доказателство.
Не се препоръчва на всички,поне не и в България.

Модона,честито,много е хубаво новото антре!

# 219
Здравейте момичета,
Днес беше много хубав ден за разходки и аз се отдадох на това занимание:) С милото ходихме до един бебешки мол на околовръстното и направих първата покупка за бебо - 2 супер сладки шапчици  newsm76 Много вдъхновяващо ми подейства тази обиколка и съм щастлива  newsm44

Гледахме и колички (за първи път на живо, до сега само онлайн съм разглеждала) и попаднах от първия път на една, която страшно много ми хареса. Моделчето е ето това - http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-bebe-confort-streety-3-v-1-bl … 2012-1-16223.html Ако някое мамче има опит с нея, ще съм много благодарна да сподели впечатления.

Момичетааааа, а скоро предстои ли Софийска срещичка  ..че аз нещо все ги пропускам? Simple Smile

Хайде лека и пухкава ви желая  Hug

# 220
Здравейте, момичета!

И аз съм за космонавтчетата. Даже съм си харесала едно от Next. Но още нищо не съм купувала.
И на мен докторката не ми казва, колко е тежка и голяма бебка. Само като ходих на 4D ми казаха. Не знам защо.
Да ви кажа нещо хич не съм в настроение тази вечер и отивам да похапна нещо  Sad

Лека на всички!

# 221
Здравейте, аз не успявам да се включа този път в темите, защото или работя, или спокойно наблюдавам отлитащото време.
Виждам, че момченцата ни са малко по-малко - ето разписвам се: ние очакваме отново момченце. Ще се радвам, ако го отбележите. Терминът ми е на 9.02, имам едно момченце на 5.
От почти месец вече съм у дома и ми е много добре ( още не съм си направила и лентичка).
Днес ходих на лекция/обсъждане на пренаталното възпитание (Росица Божкова - Янтра). Бях запозната с темата, но пак ми подейства освежаващо. Пожелаяйте нещо топло на бебетата от нас
Надявам се - до скоро

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 01:42 от Тиги-Мигъл

# 222
  • София
Привет в този хубав слънчев неделен ден.

Сутринта се замислих, че не съм усещала киселини от известно време, значи, Вяра, потвърждавам за ябълките - действат! Peace Хапвам по 2-3 ябълки на ден и е факт, че не съм чувствала киселини от тогава (аз си пийвами газирана вода, но и преди си я пиех).

# 223
добро утро коремчета сладки  Hug

благодаря за бързите отговори че се чудех дали да звъня на аг но сега знам че не е нужно

и сега да ви се оплача от снощи много ме боли гърба а сега ставам и ме боли и кръста   Confused до края ли ще е така, само да не е и по зле де това все ще го изтърпя някак си, но е гадно  Confused

мадонче честито антре на теб със здраве да си го ползвате  Wink

моффи радвам се че си си намерила и харесала на 100% количка и дори благородно ти завиждам  1stroller

това от мен за сега, отивам да хапна нещичко  newsm55

# 224
Здравейте, включвам се само набързо.

Мери_Джейн
, аз съм с разширени вени на единия крак и доста главоболия имам сега с това. Съдовият хирург твърди, че секциото е задължително, поради физиологичното сгъстяване на кръвта по време на раждане и опасността от образуване и откъсване на тромб при напъните, което не е никак безобидно. Гинекологът (на който твърде не вярвам, защото не е кой знае какъв специалист) твърди, че няма проблем за нормално раждане.
Сега, понеже аз искам нормално ( и то след секцио) ще търся второ мнение на гинеколог (добър) и второ такова от друг съдов хирург, за да съм максимално сигурна. Иначе аз пия лекарства (Веналот) и сега започнах да мажа крака с едно мехлемче.

Общи условия

Активация на акаунт