Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 618 722
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 155
Искам да попитам тези от вас, които имате преки наблюдения за столичния квартал "Свобода", какви са предимствата и недостатъците на този квартал? Дали има планове за метро там,  криминален контингет, магазини т.н.  Питам за моя много близка жена, която се е ориентирала към северните квартали.

Метрото вече е построено в този си лъч, който продължава от Връбница към Обеля. За криминален контингент - имала съм колеги и познати, които са там, не са се оплаквали. Типичен краен квартал е - горе-долу е ок транспорта, метростанцията не е много близо, но не и непосилно далеч, магазини имаше, но по-големите май са предимно към Надежда и Връбница. Близостта до парка е голямо предимство, по принцип този район го водят перспективен. Минус - близо са промишлени зони. Нека се огледа как е по тъмно, да иде в мъглив ден - в района има доста проблеми със замърсения въздух.

# 4 156
Приятелят ми живее до метростанция Бели Дунав. Кварталът не изглежда много зле. Имат големи вериги като Lidl, Фантастико и Кауфланд. Защо не

# 4 157
Само да вметна,че това е съседен квартал на Орландовци...

# 4 158
  • София
Само да вметна,че това е съседен квартал на Орландовци...
Ех, Иванее....Не се излагай, де. До Илиянци е, но това няма значение. Квартала е приятен.

# 4 159
Аз съм прекарал достатъчно време в Орландовци, за да си имам мнение по въпроса. То и Красна Поляна като квартал не е зле, но всяко второ лице по улицата сиганин.

# 4 160
  • Сф
Аз съм в Надежда, няма роми освен към Бакърената и Модерното. И аз се учудих Свобода..Орландовци..помислих, че не съм разбрала нещо. А той Ванката явно не е от Сф и си плещи щуротии на килограм.Той ли възхваляваше Ст.град - хи - хи..

# 4 161
  • София
Искам да попитам тези от вас, които имате преки наблюдения за столичния квартал "Свобода", какви са предимствата и недостатъците на този квартал? Дали има планове за метро там,  криминален контингет, магазини т.н.  Питам за моя много близка жена, която се е ориентирала към северните квартали.
Спокойно е в Свобода. Няма роми. Има ЦБА и ЛИДЛ магазин, 24-та поликлиника, училища, ясли, градини, аптеки. Метростанция Бели Дунав е на 2 или 3 спирки с трамвай 6, автобуси 108, 85 и 86. Граничи със Северния парк, който доста се облагороди последните 2 години.

# 4 162
Очакваме и някой, живеещ в Модерно предградие, да спомене колко зле е Ст. град и картинката ще е пълна... 

Живял съм в Ст. град и нито е толкова зле, нито е върха е на сладоледа. Имам чувството, че повечето плюещи по квартала са били там за последно преди 10+ години. В интерес на истината има микрорайони като по Акад. Ст. Младенов и НСА, където е 100 пъти по-хубаво от съответни такива в "гъзарските" Младост,   Дианабад, Мусагеница и др., където, ако видиш млад човек, ти идва да го нацелуваш. Живял съм и в трите квартала, така че мнения от типа " В моя блок не е така" може да си ги спестите.

# 4 163
  • София
Той Иван и неговия студентски си стана отдушник на имотните неволи в този форум. Всеки, който е изнервен го плюе него  Mr. Green
Скоро очаквам някой да се изкаже със категоричност че и Ботунец е по-добър квартал от Студентски  Mr. Green

# 4 164
  • София
Критиката към Иван е, че не познава кварталите, пък се произнася. Между Свобода и Орландовци са промишлена зона Илиянци и кв. Военна рампа.

# 4 165
Модерно предградие ми е много зловещо място. Веднъж минах през него в търсене на ЧЕЗ. Леле. Хвана ме шубето там покрай съборетините.

А Младост просто няма сравнение със СГ, айде сега, да не прекаляваме. Живяла съм в Младост доста години, а в Студентски съм обикаляла бая последните 3-4 години, да не говорим, че и сега понякога ходя до НСА да тичам на стадиона. Младост е много по-подходящ за семейства и това, че нямало млади хора изобщо не е вярно.

# 4 166
  • София
Иван обясни многократно, че търси други неща от квартала, а не удобства за млади семейства. Това накъде ще задуха вятъра след 10 години към момента не го вълнува. Дали е прав или не, не мисля, че трябва да се споменава навсякъде като нарицателно.

# 4 167
Иван обясни многократно, че търси други неща от квартала, а не удобства за млади семейства. Това накъде ще задуха вятъра след 10 години към момента не го вълнува. Дали е прав или не, не мисля, че трябва да се споменава навсякъде като нарицателно.
Aз не коментирам нищо за Иван. Grinning
Пиша по повод поста на hurricane.

# 4 168
Не съм казал, че кв. Студентски е по-добър от Младост, а микрорайони. Всъщност това важи за всички за квартали в София. Няма идеално място. Всичко е въпрос на приоритети и компромиси.

Младост е още по-зле и от Витоша като застрояване е момента. Цените са ударили небесата по необясними причини за мен и всяко свободно място представлява засилен инвеститорски интерес. След 5-10 години междублоковите пространства ще бъдат окупирани от НС. Миналата година почти бях решил да купя жилище в Младост 2, в чсстност ул. Киприян. Не бях минавал оттам поне 4-5 години и пазех добри спомени като цяло. Ами идете сега да видите за какво става дума там. Хванах се за главата.

Докато чаках строежа да бъде завършен, съм живял и в Изток - частта около бул. "Драган Цанков" и автогара "Юг". Невероятна дупка, но това не означава автоматично, че квартала е зле.

# 4 169
Разликата е, че все пак в Младост има улици и тротоари. Grinning Иначе си прав, да, много презастрояват. Надявам се да има някакъв край тази лудост.

Общи условия

Активация на акаунт