Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 254
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 305
И в моя хорър квартал има блокчета, пред които няма как да се скрие гледката. Simple Smile И панелки, и нови.

# 4 306
  • София
Е че какво му е на северния склон на планината (Витоша, Люлин)? Миналата седмица ми се наложи да пътувам по Околовръстното сутрин преди 8:00 ч. в посока от Люлин към Младост. Още в този ранен час слънцето беше огряло районите от дясната страна на пътя - т.е Горна Баня, Княжево, Бояна, а районите отляво - Овча Купел, Павлово, Манастирски Ливади бяха в сянката на някоя висока сграда (при все, че и в Павлово и в МанЛи строителството като цяло не е високо, все ще се намери някой паметник, който да те засенчи). За сградите по протежение на бул. България е всеизвестно каква сянка хвърлят.

В 8:00 сутринта се приземих в Стрелбище след половин-часово пълзене между Горна Баня и бул. България и беше сянка - и пак не от планината, а от високото строителство Sad. На улиците беше заледено. Така де - поне за мен не е чак толкова лошо да съм близо до планината и би ми било кофти, ако живея по-близо до центъра, но в някое нагъчкано, гъсто застроено с високи сгради място (както съм в момента). Дори на последен етаж, пак няма да е моето място (ако гледам само естетиката). Да спомена и двора на училището - дворът е южен, но изцяло засенчен от сградите, които са новопостроени от северната му страна Rage. (и ще продължава да се строи).

# 4 307
Зачетох темата и стигнах до тук:

Ами аз се сещам за поне още 3 жилищни сгради в това каре (онова високото кръглото, до него със сините дограми, блокчето на Артекс - дотук поне 100 апартамента още, а Есте трябва да е с поне 200). Да, онзи Лидл е много кофти, всеки път като отида след 13ч се ядосвам, защото не остават никакви свестни продукти, а доставките са минимални. Наистина е едновременно претъпкан и неприятен район. За "минаване" по един ден в седмицата сигурно изглежда ок,  но за живеене не.

Грешка е да се ходи точно в този лидл около обедната почивка на служителите от офисите. Преди или след това трябва да се ходи, иначе е нечовешко.

# 4 308
  • София
Тое и грешка да се ходи на обяд за промоциите. Ходила съм към 9ч -няма и помен от дрехи или някакви джаджи.Ентусиасъите чакат там още при отварянето на магазина.Всичко се разбърква, разопакова и след час вече е останал 1 бебешки чорапогащник.Аз затова ходя в Лидл в други квартали, ако има нещо интересно. В този само за пазаруване и то не по обяд или след 5ч.
В квартала няма голям супермаркет, ако видите най-близкото ни Фантастико...има квартални магазини с повече пространство.
Мястото около гарата е еклектика Grinning  Самата гара е неприятна, чак да мирише не съм забелязала , но си е гнусно.Има по улицата към нея някакви стари бутки, щандове като за пазар.Живея от няколко години в Изток, не съм виждала пазар там, но може и да не съм забелязала 
По-надолу по една от улиците има една гнусна запустяла сграда, бивше кафе Савана(май...) уж е купено сега и ще строят нещо там, ако не са и започнали, не съм минавала скоро. Вероятно Артекс, не съм виждала друг да строи тук.
Има си запустели и неподдържани места в квартала, но си е хубав.Като се има предвид, че аз харесвам повече други квартали...не го казвам, защото живея тук.

# 4 309
  • София
Да продава, ама какво да купи като се застроява плътно и навсякъде
такова е положението, че човек не трябва да има 100 претенции. Търсенето на имот 8 месеца е убийствено особено в условията на непрекъснато повишаващи се цени. Често хората сами си създават драми. Щом 2 месеца не намирате желаното, сменяте критериите. Ако пак стане така 2-3 пъти е по добре да се откаже човек. Пък може да не съм права.

# 4 310
Милитиана, в другата тема видях, че се интересуваш от новите строежи в Дианабад. В момента на гърба на общината в Изток строят, май са още на изкоп, провери и там, ако ти харесва квартала. Значи това би трябвало да се води ул. Д. Дебелянов.

# 4 311
Да отворя една тема за Луксозенец, където толкова много хвалеха прословутата зелена зона. Ходих сутринта до басейн спартак, уж рано сутрин неделя, почивен ден и половин час обикалях за да паркирам. Точно както и синята зона в центъра, единствената роля е да се цоцат при от хората и да потъват някъде.

# 4 312
Ми то в неделя няма зона??

# 4 313
Бай Ганьо пътува...

# 4 314
  • София
Но пък спортува, макар и на другия край на града. Simple Smile
EmmaT, на Дебелянов има една почти завършена сграда. До нея ли е изкопът?

# 4 315
Ми то в неделя няма зона??

Е да де ама кой ще отиде в 8.30 в неделя сутринта освен такива луди като мен. Почти всички коли си бяха на живущите там.

# 4 316
А това не е ли съвсем нормално? Хората си паркират колите пред дома?

# 4 317
На живущите са много ясно. През седмицата има места, защото ходят с колите си на работа.
Не виждам нищо убийствено в търсенето на имот 8 месеца.
Ние търсихме над година за майка ми, която искаше да се премести до нас и трябваше да е само до определена част от квартала ни, за да сме на пешеходно разстояние.
Милитана, предлагам ти да купиш в  Дрезден вместо в София Mr. Green

# 4 318

Нормално е, но пак всичко е фул макс. Та не виждам как зоната освобождавала място

# 4 319
  • София

Нормално е, но пак всичко е фул макс. Та не виждам как зоната освобождавала място
Зоната освобождава място за живущите, не за приходящите.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт