Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 135
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 335
  • София
Относно строежите в Изток аз бих предпочела тези на Дебелянов пред Ж. Кюри. Улицата е еднопосочна, слабо движение /транзитно въобще няма/. Едва ли двете нови кооперации ще променят положението. Разбира се гаражът е задължителен. Аз харесвам района - едновременно тих и комуникативен.  

# 4 336
Хм, а в блоковете на Артекст на Латинка видимо много апартаменти са необитаеми. Или е спекула и купуват с цел да продават с много печалба, или нещо има.

Няма значение, важното е че се купуват. Специално в строежите на Артекс да споделя знам едни хора, които си купуват за да изпират пари. Както и при повечето големи инвеститори и от Артекс може да се пазари в кешовица. А там е идеално защото е скъпо Grinning

# 4 337
Понеже стана дума за блоковете на Артекс на Латинка - всеки ден минавам покрай този с глаголицата - още влизат и излизат работници, а е приключен поне от година.
Друг такъв странен техен блок е на ул. Елемаг в Изгрев, това е на няколко крачки от гората - там някъде две години всичко беше завършено, имаше охрана, но никой не живееше там. Не съм минавала скоро, ще ми бъде интересно дали вече е населен.

# 4 338
Понеже стана дума за блоковете на Артекс на Латинка - всеки ден минавам покрай този с глаголицата - още влизат и излизат работници, а е приключен поне от година.
Друг такъв странен техен блок е на ул. Елемаг в Изгрев, това е на няколко крачки от гората - там някъде две години всичко беше завършено, имаше охрана, но никой не живееше там. Не съм минавала скоро, ще ми бъде интересно дали вече е населен.

Ако е този, за който си мисля, отпред точно от юг има огромен 20 етажен блок ЕПК и хвърля сянка върху задния нов строеж, аз не бих си купила там.

# 4 339
Същият е. Мен повече ще ме притесняват бълхите - познати живеят до този блок и казват, че по ниските етажи и в къщите има доста бълхи, вероятно от гората. Иначе има хора, които търсят точно сянка и мрак, колкото и странно да изглежда на останалите.
Като стана дума за сянка и студ, имайте предвид, че колкото по-близо е една сграда до гората, толкова по-студено е през зимата. Просто от там вее студ, ледовете се задържат по-дълго и си е студено. Но пък от горните етажи на високите блокове точно до борисовата има чудни гледки.

# 4 340
А през лятото, компенсира ли с хлад

# 4 341
С тези бълхи ме замислихте....възможно ли е да идват от гората. Според мен по-скоро има такива гадинки до обори и кокошарници, тоест до места, където се отглеждат много животни, не до зелена площ и гора.

# 4 342
  • София
С тези бълхи ме замислихте....възможно ли е да идват от гората. Според мен по-скоро има такива гадинки до обори и кокошарници, тоест до места, където се отглеждат много животни, не до зелена площ и гора.
Ако в зелените площи се разхождат котки и кучета и не се пръска срещу паразити със сигурност има бълхи

# 4 343
Някой с мнение за Дружба 1, около Фантастико? Има ли много роми там? В редките случаи, в които съм минавала, доста такива видях, но ми се струват "интегрирани" що-годе. Но ми се иска да чуя мнения на хора, живущи в тази част.

# 4 344
В Дружбай роми има основно от другата страна на езерото. Не съм забелязвал да се разхождат в останалите части, а напоследък често имам работа там.

# 4 345
Аз лятото минах оттам и си имаше доста. Отивам натам да се поразходя, да видим каква ще ми се стори атмосферата.

# 4 346
Човека, който ни слагаше ламината заяви, че когато го пращат да монтира ламинати във Филиповци (сиреч директно в циганската махала) се чувства по-спокоен и в безопасност, отколкото в Дружба. Аз не знам как да го разбирам това, може неговото да е субективно. Ние като ходихме на огледи там (на два иначе много симпатични апартамента в близост до метрото) също останах с такова впечатление, но пак възможно е да е субективно - от две разходки в квартала няма как да се оцени от всички страни. За сметка на това, в обичайно оплювания на тази тема Люлин виждам цигани много рядко и са от интегрираните.

# 4 347
  • София
Някой с мнение за Дружба 1, около Фантастико? Има ли много роми там? В редките случаи, в които съм минавала, доста такива видях, но ми се струват "интегрирани" що-годе. Но ми се иска да чуя мнения на хора, живущи в тази част.
Около Фантастико са така наречените "цигански блокове". Що-годе са интегрирани, да. Като цяло са кротки и не създават проблеми, но са шумни - типичните цигански "партита" и мръсни - разгледай входовете и околоблоковите пространства.

# 4 348
А и повечето панелки там са от 1966-67 год.
Стари и неподдържани са.
Била съм на гости в цигански апартамент там - чисто, подредено, много приятно. Но входа ....
Неслучайно му казват циганското Фантастико.
Има 1 ЕПК с хубави апартаменти, то е по-ново.

# 4 349
Ох, обезнадеждихте ме... Аз не за живеене, а за едно помещение... Все пак така описана картинката не е особено приятна. Иначе да, викали им "циганските блокове", но са се населили и доста българи там. Но какви ще са тези българи, които биха си купили апартамент в тези блокове? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт