Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 094
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 380
Аз не убеждавам никого в нищо, само споделям впечатления. В Младост атмосферата ми беше коренно различна, а го помня много от преди презастрояването с нови блокчета.

# 4 381
Ние сме гледали там, където минаваш по един мост върху тръбата и надолу по улицата. Мисля, че това се води на метростанция Дружба. Имаше голям магазин - май беше Кауфланд, но не помня хубаво.

Сигурно за този мост става дума: https://www.google.bg/maps/@42.6568487,23.4002988,3a,75y,211.01h,74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXHU6nI4QvcgNGpVK7dtLKQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

# 4 382

Ходя често в Дружба, защото там ми е най-близкия Ромпетрол да зареждам,
offff
На Асен Йорданов има и Круиз. Препоръчвам. Ако правилно съм заподозрял защо махаш чак до там да зареждаш. Simple Smile

Много офф - точно на тези не им вярвам, че са на чичото на един бивш колега. И той не зарежда никога там, а на Ромпетрол нафтата за мен е най-добрата в бг и знам от кои доставчици от Румъния я вземат.

# 4 383
Ние сме гледали там, където минаваш по един мост върху тръбата и надолу по улицата. Мисля, че това се води на метростанция Дружба. Имаше голям магазин - май беше Кауфланд, но не помня хубаво.

Сигурно за този мост става дума: https://www.google.bg/maps/@42.6568487,23.4002988,3a,75y,211.01h,74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXHU6nI4QvcgNGpVK7dtLKQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Да, точно този.

# 4 384
На мен пък ми прави впечатление, че кучетата са по-малко от другите квартали, но това е много субективно усещане. Приятно е за разходка около езерото, имам много бърз достъп до Цариградско, околовръстното. Работя до Дъ мол и сутрин стигам за една песен време Grinning Повечето градинки не са поддържани, факт, има няколко детски площадки, доста свободни места в градини и ясли. Имам и удобен градски транспорт- метро на 5 минути, автобуси 604, 88, 204, 84, тролеи 4 и 11, на десетина минути има и трамвай. Минуси за мен са липсата на хубави училища, разнообразие на услуги от типа на фризьор, маникюр и т.н. Спортни услуги също, макар че сега има нова спортна зала - Европа. Заведения също не изобилстват, понякога съм се чудила къде да хапнем вечер, нещо непретенциозно, но не и тип кръчма. Все още се паркира спокойно. Когато ходех по огледи - преди пет години, попаднах на доста мизерни входове - предимно в панелите от 60те години. Моя е края на 80те, с много разбрани съседи - за тези години сменихме входните врати, пребоядиса се, нова дограма, лед осветление, пощенски кутии, ремонт на мазе, външната изолация е еднаква, а миналата седмица си взехме еднакви звънци за всички апартаменти Grinning. Но отчитам, че това също е въпрос на късмет - от 17 апартамента, повечето са млади хора, имаме 7-8 деца под 10 години. Но според мен това е въпрос на късмет, не само за Дружба, но и за всички останали квартали.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 11:34 от Аmélie

# 4 385
външната изолация е еднаква
Вие сте постигнали невъзможното. Grinning Grinning Grinning

# 4 386
На мен пък ми прави впечатление, че кучетата са по-малко от другите квартали, но това е много субективно усещане. Приятно е за разходка около езерото, имам много бърз достъп до Цариградско, околовръстното. Работя до Дъ мол и сутрин стигам за една песен време Grinning Повечето градинки не са поддържани, факт, има няколко детски площадки, доста свободни места в градини и ясли. Имам и удобен градски транспорт- метро на 5 минути, автобуси 606, 88, 205, 84, тролеи 4 и 11, на десетина минути има и трамвай. Минуси за мен са липсата на хубави училища, разнообразие на услуги от типа на фризьор, маникюр и т.н. Спортни услуги също, макар че сега има нова спортна зала - Европа. Заведения също не изобилстват, понякога съм се чудила къде да хапнем вечер, нещо непретенциозно, но не и тип кръчма. Все още се паркира спокойно. Когато ходех по огледи - преди пет години, попаднах на доста мизерни входове - предимно в панелите от 60те години. Моя е края на 80те, с много разбрани съседи - за тези години сменихме входните врати, пребоядиса се, нова дограма, лед осветление, пощенски кутии, ремонт на мазе, външната изолация е еднаква, а миналата седмица си взехме еднакви звънци за всички апартаменти Grinning. Но отчитам, че това също е въпрос на късмет - от 17 апартамента, повечето са млади хора, имаме 7-8 деца под 10 години. Но според мен това е въпрос на късмет, не само за Дружба, но и за всички останали квартали.

Автобуси 606 и 205 в София изобщо няма, автобусите за Дружба са 604  - за Дружба 1 и 204 за Дружба 2, 84 е за летището, който може да се ползва само за една част от квартала. Тролей 4 ходи до Дружба 2, а тролей 11 - до Дружба едно. Не винаги са взаимозаменяеми, защото Дружба цялата (и 1, и 2, който пък има микрорайони) е голям квартал и разстоянията от едния до другия му край са 4-5 км по права линия, по улиците е повече. Тоест, наличието на обществен транспорт в Дружба зависи от конкретното местопложнеие на имота.  Метрото има три спирки в рамките на квартала. Искам да кажа, че обобщение за целия квартал е трудно да се даде, защото зависи от конкретото място на имота. Подобно е и за другите големи панелни комплекси на София.

За училищата знам, че 4-то училище в Дружба 1 е с добра репутация,  но и за тях важи същото като за транспорта - зависи къде в квартала се намира имотът. Т.е, ако си в Дружба 2 до Горублянските ниви, 4-то училище ще ти е на 3-4 км разстояние.

# 4 387
Грешка от бързане, мисля, че е очевидно Simple Smile
Аз ГТ не използвам, но си мисля, че като варианти има доста автобуси/тролеи/трамвай/метро, за разлика от доста други квартали.

Гугъл, чист късмет си е Simple Smile не ми се мисли, ако решим да купуваме друго след време, на какъв вход ще попаднем.

# 4 388
На подобни цени да купувате,  като споменатите 950 евро в дружба... Вие нормални ли сте, какви сте?

# 4 389
Дружба скоро ще й оправят РУП регулации и подобни проблеми и ще си стане скъпо като на другите места
И новото строителство дебне дружба но общинарите ги бавят

# 4 390
Дружба скоро ще й оправят РУП регулации и подобни проблеми и ще си стане скъпо като на другите места
И новото строителство дебне дружба но общинарите ги бавят

Точно това обяснявам и аз. Въпрос на 2-3 години е да се напраи якото строителство и цените ще скочат.

# 4 391
Грешка от бързане, мисля, че е очевидно Simple Smile
Аз ГТ не използвам, но си мисля, че като варианти има доста автобуси/тролеи/трамвай/метро, за разлика от доста други квартали.

Личи си Simple Smile Варианти има, но те не са приложими за всички места в комплекса, това казвам. И който обмисля Дружба, е добре предварително да се запознае с вариантите на всяко конкретно място, което гледа.

Не знам кои "доста други квартали" имаш предвид.  Ако имаш предвид новозастроените след промените, без регулация и инфраструктура, е така, но ако имаш предвид старите панелни на София - не е така. Дружба е обикновен панелен квартал, с нищо не е по-различен от Люлин, Надежда, Обеля, Левски, Младост (моля, не скачайте, Младост има в повече само Бизнес парка, другото е подобно) - големи комплекси с няколко вида транспорт, но поради големината им за удобството на ГТ зависи къде  в комплекса се намира имотът.

# 4 392
Между другото останових, че Дружба е доста по-удобна от Младост и Люлин ако използваш кола. Много по-лесно и удобно е да се метнеш на Цариградско, отколкото да пълзиш по Малинов. Пак зависи коя част от Дружба разбира се.

# 4 393
Между другото останових, че Дружба е доста по-удобна от Младост и Люлин ако използваш кола. Много по-лесно и удобно е да се метнеш на Цариградско, отколкото да пълзиш по Малинов. Пак зависи коя част от Дружба разбира се.

Може би си го Установил... Wink, но това е така, ако си в близките блокове до Фесто и тръбите на София-Изток. Ако си към 28 ДКЦ или гара Искър, е друго.  А ако си в Младост 1, не пълзиш по Малинов, а от Младост 4 пък можеш да ползваш Околовръстното. Изобщо пак казвам, обобщения за целия комплекс, който и да е той, не вършат работа нито за ГТ, нито за кола. Трябва да се гледа конкретен микрорайон и конкретно място.

И като се "метнеш на Цариградско", се "мяташ" пак в същото безумно задръстване като навсякъде по входните пътни артерии на София...   

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 13:25 от Анонимен

# 4 394
Аз никъде не казвам, че е различен или специален. Обикновен квартал. Има плюсове, има минуси, както и всички останали.
Вариантите за ГТ трябва да се обмислят при избор на жилище, но това е валидно не само за Дружба, а и по принцип.
Още в първото си мнение писах конкретно за моя имот, разбира се, че когато някой търси трябва да се съобрази с тези фактори.

Общи условия

Активация на акаунт