Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 429
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 650
В тази тема се депресирах. Grinning Моите деца един ден ще са последните изостанали да пътуват чак от Люлин до гимназиите си, защото освен ако не ми падне куфар с пари на главата или в мен не се влюби някой принц, шанса да си купя апартамент за 250-300 000 евро е много малък.
....

Нямаш тази грижа, ако си близо до метрото в Люлин Simple Smile  - до Сердика, Лъвов мост, СУ, Васил Левски, скоро ще има и до Мадрид (испанската) - от всички тези може да се стигне пеш до която и да е държавна гимназия. Само за 73-то ще трябва да помислите повече,  но пак може да ползва спирката на Хиподрума/Стрелбище (бъдещата).

Е, ако няма друг начин, ами ще пътува. И да, за тийнейджър е по-лесно, отколото за възрастен.  Но защо да пътува, ако може да не пътува Simple Smile

Жаве, зависи къде в ОК, но повечето части на ОК са далеч от трамвая (5-цата) и не е удобен за тях.

# 4 651
  • София
Аааа 5 цата не ! С някакъв раздрънкан рейс от самото ж.к.ОК и после май  пак на трамвая ли що ли? Абе кошмари разправя Grinning или по ранни зори или по късни доби... ама пустия немски език и елитно у-ще Grinning

# 4 652
Слушайте Попея и няма да пропаднете в живота.

# 4 653
Аааа 5 цата не ! С някакъв раздрънкан рейс от самото ж.к.ОК и после май  пак на трамвая ли що ли? Абе кошмари разправя Grinning или по ранни зори или по късни доби... ама пустия немски език и елитно у-ще Grinning
Ама е изградил характер, а? Grinning
Аз ставах в 5:45, в 6:15 излизах към спирката, биех се с кучетата пред входа, после се мятах на 306 и след няколко спирки слизах да чакам рейса на обречените - 88, един ужасяващ червен икарус, с който се лангърках 40тина минути до София Ленд и пристигах точно на време в 7:10, за да си взема кафе. В 88 си слушах музика или си общувах с едно симпатично русе момче, което беше в същата посока до СГ. Grinning

# 4 654
Пътувала съм доста в гимназията и да ви кажа на тази възраст пътуването не е толкова досадно и не се усеща така дълго както го чувстват възрастните. Ако е само, детето слуша музика, иначе дъра-бъра със съученици и пътят не се усеща.

# 4 655
Не знам какъв ти е проблема. Ние като мъже в дамски форум трябва да се подкрепяме, но ми се струва че пишеш безсмислени заяждания. Свърших ракията, иначе бих ти пратил една бутилка. Усеща се липса на хармония в душата ти.

# 4 656
Ние сме в ОК, ама сме близо до трамвая Simple Smile поне 10 мин пеша за мен са близо...ма то пък кой знае в коя гимназия ще е и дали в България ще сме. Засега още училището за първи клас ми е зор да измисля Grinning
Едно време аз живеех на 5 мин. от гимназията, ама пак бях в 7:05 в класната стая Grinning Но основното, заради което избрах тази гимназия, беше, че ми е до блока.

# 4 657
Ама е изградил характер, а? Grinning
Аз ставах в 5:45, в 6:15 излизах към спирката, биех се с кучетата пред входа, после се мятах на 306 и след няколко спирки слизах да чакам рейса на обречените - 88, един ужасяващ червен икарус, с който се лангърках 40тина минути до София Ленд и пристигах точно на време в 7:10, за да си взема кафе. В 88 си слушах музика или си общувах с едно симпатично русе момче, което беше в същата посока до СГ. Grinning

Ха-ха - ти и гадже даже си завъртяла Simple Smile Имало едно време....една песен "Надежда от Надежда и Петър от 4-ти километър":
Скрит текст:
https://textove.com/shturtsite-nadezhda-ot-nadezhda-tekst
Едно момиче нещо ме заглежда.
Добре де, позагледах я и аз.
- Наричам се Надежда,
Надежда от "Надежда",
нали ще ме изпратите до нас?

- Приятно ми е! - казвам
- Аз съм Петър!
- Не са ли ви разправяли за мен?
За Петър от "Четвърти
километър" -
грамотен, неосъждан и ерген.
Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 16:29 от Анонимен

# 4 658
  • София
Аз все си мислех, че гимназия се избира по други критерии, не точно по близост. Честно казано в нашата май никой не беше квартално дете, всеки пътуваше от някъде, между 10 мин и почти час, вкл. имаше деца от  близки градове, които идваха с влака и т.н.
Сега - ест е по-удобно да ти е до д-то, но и другото драма не е, на мен не ми е тежало, даже много пъти съм пътувала доста заобиколно, за да се прибирам с някои от съучениците и да дрънкаме по пътя, че в моята посока нямаше нико. Ако се прибирах сама - 30 мин през кварталите, пеша, с уокмена. Честно казано не мисля, че бих сменила жилище заради гимназия.

# 4 659
Имам познат, който избра кварталната реална гимназия до тях, за да не го юркат и да може да се подготвя за изпити за право - тогава се влизаше трудно. Този избор се оказа много успешен, трява да призная.

# 4 660
Аз все си мислех, че гимназия се избира по други критерии, не точно по близост. Честно казано в нашата май никой не беше квартално дете, всеки пътуваше от някъде, между 10 мин и почти час, вкл. имаше деца от  близки градове, които идваха с влака и т.н.
Сега - ест е по-удобно да ти е до д-то, но и другото драма не е, на мен не ми е тежало, даже много пъти съм пътувала доста заобиколно, за да се прибирам с някои от съучениците и да дрънкаме по пътя, че в моята посока нямаше нико. Ако се прибирах сама - 30 мин през кварталите, пеша, с уокмена. Честно казано не мисля, че бих сменила жилище заради гимназия.

А какво пречи и по двете Simple Smile Ако е с удобен транспорт, може да не се лашка, пък ако му се лашка със съученици до тях, нека се лашка и после ще се прибира - има избор. Но ако не е с удобен транспорт, избор няма и все ще се лашка. Аз не виждам проблем да е в Люлин или в Надежда, с удобен транспорт, не е казано, че трябва да се скъпо място. Но всеки си знае за себе си.

# 4 661
  • София
Казах, че лашкането не пречи и е нормално повечето деца да им се налагат да пътуват до гимназията, а после и уневерситет. Кой повече, кой по-малко, кой с по-удобен транспорт, кой с не толкова и трудно това би ме накарало да сменям дома си.

# 4 662
Казах, че лашкането не пречи и е нормално повечето деца да им се налагат да пътуват до гимназията, а после и уневерситет. Кой повече, кой по-малко, кой с по-удобен транспорт, кой с не толкова и трудно това би ме накарало да сменям дома си.

Е, ти си така и на теб не ти е пречело, но хората са различни - на мен пък ми е пречело, особено ставането рано. А и в случая трябва да питаме децата, на които го причиняваме, мисля аз - може на теб да не ти е пречело, но на него да му пречи. И ако на детето ти му пречи, може и да си промениш мнението. А може и да не си промениш.
Аз коментирах изказването на Агента, че го мислела, и казах, че споделям мисленето й. Пък друг може и да не споделя - свят широк...

# 4 663
Не знам какъв ти е проблема. Ние като мъже в дамски форум трябва да се подкрепяме, но ми се струва че пишеш безсмислени заяждания. Свърших ракията, иначе бих ти пратил една бутилка. Усеща се липса на хармония в душата ти.

На него бутилка с ракия, на мен вестник трета възраст, значи Mr. Green Баси дискриминацията  Mr. Green
Усещам напрежението ти, и към жените, и към мъжете в този дамски форум.

# 4 664
  • София
Poppea - ако иска детето да учи в определено у-ще - някакво специализирано да кажем и не живее до него - ще се лашка.
Това е компромисът, който ще направи в името на...
И айде, да кажем да имаш желанието и възможностите на всеки 5 години да се местиш насам-натам из града според къде учи детето, какво правиш ако имаш 2 или 3 деца и те учат в различни посоки...
Какво се случва дори ако едното ти дете реши, че иска да учи в единия край на града, да ходи на  едикакъв си урок в центъра и на незнам какъв си спорт в другия край на града - къде ще си позоционираш жилището? А важно ли е и на родителите да им е удобно за работа, че да не се лашкат и те с коли и транспорт...  Wink
Малко абсурдни стават такъв тип критерии.

Виж ако някой му се ще, в някакъв много конкретен случай, да се премести заради детето си, да му е близко гимназията - чудесно - да се мести. После и до университета може да се местят.

Общи условия

Активация на акаунт