Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 126
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 980
На който му се сравняват отстояния между сградите, ето ви това:
https://www.relive.cc/view/1410206362
Малко бързо върви, но се обхваща голяма част от града особено накрая.

# 4 981
  • София
Добре, не ви ли прави впечатление, че в центъра всички сгради са осветени от слънцето? С тая снимка просто доказвате моята теза...
Shocked  Shocked  Shocked
Ти наистина ли мислиш, че при този гъч и тези отстояние е ОК за слънцето? Ако е така, май е права съфорумаката, че се боря с вятърни мелници...

# 4 982
Няма кво да мисля. То се вижда на снимката.

# 4 983
  • София
Върни се в класовете по тригонометрия и смятай при 15 метра кота корниз и 6 метра отстояние и наклон на слънцето от 45 до 80 градуса за какво иде реч. Или пък гледай снимките и съчинявай в свободен текст...

# 4 984
Върни се в класовете по тригонометрия и смятай при 15 метра кота корниз и 6 метра отстояние и наклон на слънцето от 45 до 80 градуса за какво иде реч. Или пък гледай снимките и съчинявай в свободен текст...
Права си, разбира се.
Апартамента ни в Яворов е на първа успоредна на Иван Асен. На 4 етаж над сутерен, хол и трапезария югоизток, спалня северозапад. Лятото е ок, зимата има няколко часа слънце. Но съседите до 2 етаж слънце почти не виждат....

# 4 985
Права си, разбира се.
Апартамента ни в Яворов е на първа успоредна на Иван Асен. На 4 етаж над сутерен, хол и трапезария югоизток, спалня северозапад. Лятото е ок, зимата има няколко часа слънце. Но съседите до 2 етаж слънце почти не виждат....

Тоест повечето имате слънце.

# 4 986
Съпоставянето с двете снимки е екстра, благодаря ти, на мен не ми беше хрумвало

Сега всеки сам да си прави изводите:-)
Що да се караме,,
Нали си спомняте онези картинки с две изображения
Едни хора виждат първо бабата, други виждат първо младото момиче, ама и двете групи хора са прави

# 4 987

Ми щото някои хора упорито пишат глупости.

# 4 988
Напротив. Зоната е най-хубавото нещо, което се случвало на живущите.

Живея в зона и подкрепям с две ръце! Живяла съм на това място и със зона, и без зона, и мога да сравня. Зелена зона, места се намират и преди 19 часа, и след, въпреки че в района са култови кръчми като Под липите, джаз-клуб  Суингинг хол, няколко италиански ресторанта. Не е идеално, но и това е нещо, защото преди него беше много по-зле.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 10:13 от Анонимен

# 4 989
Да продължим със снимките за доказателства:
Центърът между витошка и Ботев - ул Парчевич"
Скрит текст:

И най-претъпкания Софийски квартал МанЛи Запад от същата височина:

Еми няма как да сравняваш свободните пространства и слънцето. Каналът и водопроводът в единия квартал е на 100 години, в другия на 10
Виж, транспорт, удобство, училища, възпитание вече е на другия полюс. Ама да се знае  Wink

Татко Мецане, точно защото зоната не важи, всичко се препълва в центъра заради заведенията и културния живот. Живеещите там ако не паркират преди края на зоната обикалят много време Wink
Благодаря за чудесната идея за снимки отгоре! Разгледах и сравних и други крвартали така. Много полезно.

# 4 990
Няма как гъстотата в центъра да бъде същата като в Манастирски ливади, предвид цената на парцелите на едното и другото място. Манастирските ливади са строени буквално в ливадите, затова и нямат инфраструктура. Колкото е по-скъп района, толкова по-голям е стремежът към уплътняване, което може да се ограничи само от стриктно спазени регулации. Но тогава цената на имотите скача още повече, защото се правят по-малко жилища при същото търсене.
Иначе сме ходили на гости в Манастирски-запад близо до ухото на седмицата и беше много нагъчкано. Така че пак си зависи от конкретното място.

# 4 991
Аз съм глупава, ама се чудя точно това - строено на ливади, празно място бол, имало е прекрасна възможност за планиране на всичко необходимо за задоволителна инфраструктура - няма обекти, с които да се съобразяваш, можеш и градинка да сложиш, и улици, и паркоместа, но де тоз акъл...

# 4 992
И аз на това се чудя от много време. Във кв. Витоша е същата работа.
Ама някои тук  смятат, че общината не била виновна за това  ooooh!

# 4 993
Градинките и общинските детски градини не носят пари, затова ги няма. А за общ. Витоша специално казаха, че всичко е върнато на собствениците в реални граници, та така - кой ще се откаже от наследство в името на общото благо - квартална градинка?

# 4 994
Проблемът и на Витоша, и на ливадите е, че всичко е частно, и ако общината иска да построи инфраструктура - транспортна, социална или каквато и да е, - трябва да откупува от собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт