Почина патриарх Максим

• 16 392
  • 379
  •   1
Отговори
# 240
Чета, недоволствате срещу избора на митрополит Кирил, негодувате срещу митрополит Николай, и с право, но питам, има ли алтернатива, не само Богу, но и народоугодна?

# 241
това Кирчо с Линкълна ли беше
Той е. Хвалеше се, че такъв Линкълн дори Обама нямал. Ама кой е Обама, кой е бъдещият Патриарх....
Доживяхме да избираме между Линкълна и Ролекса
И по-добре, че Обама не се вози в такава кола.

Що се отнася до избора, той не е нито твой, нито мой. Питай знаещите и практикуващи християнки в темата и ще разбереш, че Бог, понеже работи чрез свещениците, избира новия Патриарх. Единственото, което се очаква от паството е да се смири и да благодари.

# 242
  • Там,където се събуждам щастлива.
Фея, неподходящ избор ще се приеме за изпитание,a не благодaрност. Защо трябва така цинично????  Confused

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 20:36 от Kalinka

# 243
  • София
Аз доколкото разбрах този избор не означава, че м.Кирил ще стане патриарх. Нали патриарх се избира не само от митрополитите.

Касита, аз не познавам митрополитите (освен от медиите), но добро впечатление ми направиха Сливенският митрополит Йоанкий и Великотърновския митрополит Григорий. Не съм чула да се свързват и с някакви скандали  newsm78

# 244
  • София
Аз доколкото разбрах този избор не означава, че м.Кирил ще стане патриарх. Нали патриарх се избира не само от митрополитите.

Касита, аз не познавам митрополитите (освен от медиите), но добро впечатление ми направиха Сливенският митрополит Йоанкий и Великотърновския митрополит Григорий. Не съм чула да се свързват и с някакви скандали  newsm78
Сливенския е известен с това че отрича сурогатното майчинство,не одобрява съжителството без брак и анатемосва  гей-парадите, не че ме касаят анатемите му, ама много хора ги касае

# 245
А кой освен Ролекса не е бил агент?

# 246
  • София
А кой освен Ролекса не е бил агент?
Ролекса не е бил агент , ама баща му е от 6то Simple Smile, няма празно
Май Видинският  само, но не съм много сигурна

# 247
И той, и той.

# 248
  • Пазете Гор
Ловешкият не е бил. Ама какво от това.

# 249
За Дометиан не съм сигурна, но пък той не желаел да спрягат името му сред фаворитите за патриарх. Не се чувствал здравословно добре. Йоаникий също, а днес Линкълна каза, че имало вариант да се промени уставът в интерес на Ролекса, но не бил достатъчно диалогичен и сега нямало такава алтернатива.
Ники Ролекса от своя страна днес подметна ехидно на журналистите, че ако искат отговори трябва да питат Иван Желев-той знаел всичко.
И двамата ми се виждат прекално арогантни за свещеници, камо ли за Патриарси...  Thinking

# 250
Значи Ловешкият и Ролекса не са били агенти на ДС.....
http://senzacia.net/made-in-bg/%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0 … D0%BE%D1%80-29947

# 251
Ловешкият не е бил. Ама какво от това.
На мен той ми се вижда най-свестен...

# 252
Ако се вярва на медиите, а не трябва, фаворитът на патриарх Максим е бил именно ловешкият митрополит. Но дори и да пишат истината, не вярвам, да бъде той избрания.
Успокоителното в случая е, че митрополит Николай е твърде млад, за да бъде един от кандидатите за патриарх.

# 253
Дали има значение кой е бил фаворит на покойния патриарх?

# 254
Има значение, дотолкова доколкото едва ли той ще бъде неговият наследник.

Общи условия

Активация на акаунт