Печалбата от панаира

• 10 379
  • 137
  •   1
Отговори
# 45
  • където ми харесва
Често тук жените си свалят задръжките,  споделят откровено проблемите си. Разголват се до край, чак понякога ми става неудобно да ги чета, защото в проблемите им има намесени и други хора- съпруг, майка, сестра, свекърва... Е, разбира се, от време на време някой изревава, че еди кой си го разпознал и казал на друг, а той пък... Панаир! И си мисля, след поредната тема, в която някой иска съвет от нас, непознатите- каква е печалбата от голата истина? Казвате си всичко и после какво? Какво печелите и изобщо на печалба ли сте, след като приспадните разходите си?
Понякога човек има нужда да си излее мъката, болката, щастието, задоволството и други чувства, пред абсолютно непознати хора. Дори и да рискува да бъде разкрит.
Не знам каква е печалбата. Колкото и пъти да съм имала нужда да разкрия част от себе си тук, гледам да се вкарам в граници, които да продължат да ме държат в анонимност. Така че, нямам идея каква е печалбата от панаира.

# 46
Специално за въпросната Мира, тя така умело си убиваше времето с волни съчинения, че не панаир, а чист сеир си гледаше и създаваше жената. Съвсем съзнателно според мен си твореше "Хляб и зрелища".
Инак Бояна, че има индивиди, неосъзнаващи излагацията на споделянето е факт, но какъв е смисъла да го бистрим в тема?! Тази тема сама по себе си е опит за смехотворен панаир.

# 47
  • Kопенхаген
В тона на Форти, да споделя мнение. Форумският мозъчен капацитет и реакции винаги са били подлагани на изпитание от мними ползватели или явни такива.

Една тема засягаща сътресения в семейния живот винаги привлича любопитни, всеки се стреми да даде най точната рецепта за излизане от положението, оборвайки противникова такава и ето ти  панаира е пълен.

А колко е достоверна самата история и какви са били целите на автора пускайки я си остава пълна загадка.

# 48
Дали Мира беше измислен образ? Егати, ако е вярно, Бояна да дойде и да разкаже за психопатите.
Изкарала е две бременности редовно пишеща в съответните отчетни теми, толкова пък фалш не очаквах.

# 49
  • София
 А, има разлика. За мен има няколко категории автори на тези панаири:
  - Потребители, които желаейки да споделят личен проблем, го споделят дискретно и анонимно.
  - Други, които споделят проблем открито, без да са анонимни, с цел да получат съвет и помощ, без да осъзнават, че замесват трети лица или се излагат.
  - Трети, които съвсем целенасочено споделят личен проблем, с цел да се вдига шум около тяхната особа(нещо като участници в Биг Брадър, готови на всичко, за да получат петминутна слава).

# 50
  • Kопенхаген
Дали Мира беше измислен образ? Егати, ако е вярно, Бояна да дойде и да разкаже за психопатите.
Изкарала е две бременности редовно пишеща в съответните отчетни теми, толкова пък фалш не очаквах.

Едва ли... Трябва да си ненадминат майстор на перото, че да поддържаш измислен сълзлив роман тук. А въпросната блестеше с една особена простота. Нищо против момичето разбира се  Grinning

# 51
  • София
Каквото и да съм споделяла във форума, е било истина, така че няма от какво да се срамувам. Не се притеснявам, че някоя Пенка (упс, съвпадението с името на свекърва ми е неволно) може да се припознае и обиди. Баси, дали затова свекърите не ни говорят повече от година?!   Thinking

# 52

Едва ли... Трябва да си ненадминат майстор на перото, че да поддържаш измислен сълзлив роман тук. А въпросната блестеше с една особена простота. Нищо против момичето разбира се  Grinning

Именно тази ненадминатата, неподправена простодушност /к`ва съм мека в определението си/ ме накара да се замисля по едно време, че някой се шегува с нас посредством участието на този персонаж тук.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 15:20 от Касита

# 53
  • Kопенхаген
Ето това е тънкият момент Касита, който за съжаление трудно се улавя. Дали е била реална или измислена...

# 54
  • София

Едва ли... Трябва да си ненадминат майстор на перото, че да поддържаш измислен сълзлив роман тук. А въпросната блестеше с една особена простота. Нищо против момичето разбира се  Grinning
Чак пък ненадминат, правописните грешки бяха така нарочни, че личаха от самолет. Всичко останало също. Колкото едни идиоти, които твърдяха, че имат недоносено и подхлъзнаха сума народ са майстори на перото, толкова и Мира.

# 55

Не, не съвсем друго имах предвид. В интерес на истината много мразя да се обсъждат по този начин  съфорумци, но да се доуточня. Мира си е съвсем реална, просто историите и са доста преувеличени и почти измислени. Обикновено истината е една трохичка, която Мира я разкрасява в тема - това е. Не съм имала предвид , че въпросната персона е някакъв изкусен текстописец. Но е факт, че и работеше фантазията и си измисляше на поразия "семейни проблеми". Това според мен се отприщи като отзвук, след като тя пусна една от т.нар. лични теми и там направо я разкостиха, то не беше, че мъжът и` я тероризира, че тя е доброволен затворник в  златна клетка и т.н. безумия от сорта. Та общо взето така, Мира си го "върна" на съфорумците, като им гледаше сеира с битови теми. За това не е нужна голяма голяма ерудираност.

п.п. съвсем друг е въпросът , дали някой и ` е вярвал или се е забавлявал. Предлагам да не бъркаме "по принцип" с "де факто". Grinning

# 56
Защо да не се обсъждат съфорумците по този начин? Правим го явно, не злословим зад гърба им, всеки може да се включи в дискусията. Аз тактично, не намирам за редно, да мълча, докато ме пускат по водната пързалка. Друг е въпросът, че и достатъчно пъти съм казвала лично на Мира, че я намирам за измислена, дори съм я питала, е ли е такава.

# 57
Дали е явно или тайно за мен не е красиво. Бих обсъдила/евентуално/ някого, ако и той самият участва в диалога. Просто въпрос на светоусещане Касита. Пък и това е форум, всеки има право да бъде такъв, какъвто иска. Лично аз, когато намирам нечия тема за доста стръмна пързалка, просто не се пускам по нея.

п.п. Тонке за тебе знаем, че си безсрамна. Mr. Green

# 58
  • София
То пък щото много срамно да обсъждаме някой, който може би и не съществува.  Mr. Green
Тази Мира беше изтипосала и снимка на детенце, доколкото си спомням. После имаше благоразумието да я махне. Интересно...

п.п. Тонке за тебе знаем, че си безсрамна. Mr. Green[/i]
Дано да го казваш на майтап.  Naughty
Иначе ще си помисля, че не си изтълкувала правилно думите ми.

# 59
  • София
Дали е явно или тайно за мен не е красиво. Бих обсъдила/евентуално/ някого, ако и той самият участва в диалога. Просто въпрос на светоусещане Касита. Пък и това е форум, всеки има право да бъде такъв, какъвто иска. Лично аз, когато намирам нечия тема за доста стръмна пързалка, просто не се пускам по нея.

Това, което казах тук го казах и в една от двете теми на Мира, които съм чела. Тя не отговори, но не е като да не е имала право или възможност да го направи. Така или иначе тук я давам само за пример, рядко чета и пиша в СО и не мога със сигурност да възстановя достатъчно псевдоними правилно.

Общи условия

Активация на акаунт