Печалбата от панаира

• 10 401
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
Когато окача на простора оаканите си гащи, е нелепо да се сърдя, че не ги намирате за светещи от чистота.

# 76
  • София

Да , в реала тези неща ще ги коментират зад гърба ти , а иначе ще ти кимат съчуствено и разбиращо  Sunglasses

Истината понягога е грозна и е нормално автора да се нацупондри , като му се каже, еле па от непознат , а такова мнение в повечето случаи е обективно . 

Факт, а и шанса да срещнеш толкова различни хора е минимален.
Аз мисля, че разнообразието от мнения в повечето случаи, обаче е безполезно, защото вярвам, че човек не може лесно да усвои чужди изводи, трябва сам да стигне до тях. Повечето хора споделят, за да се оплачат, а не за да получат съвет или решение. Затова и ако получат съвет или решение се сърдят и започват да се оплакват и от реакцията на споделянето им.

# 77
Когато окача на простора оаканите си гащи, е нелепо да се сърдя, че не ги намирате за светещи от чистота.

Зависи от това дали не ги окачваш, за да ти кажат, че всъщност точно този кафяв нюанс е много модерен за есенния сезон, показва добра перисталтика и здравословно хранене, а всички, които твърдят обратното, са злобни и тесногръди сеирджии Sunglasses

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 13:02 от BirdsFlu

# 78

злобни и тесногръди

Един човек не се озлобява от хубавото...дали безпаричие, дали домашно насилие, порочна половинка, безработица, "мила" свекърва" или още куп беди, няма значение. Майка ми винаги е казвала, че полуделите или озлобени хора, не са станали такива от хубаво...и не трябва да бъдат мразени за това...
Тесногръдието мисля, е обаче наследствено...

# 79
  Понякога човек има нужда да се оплаче на познати и непознати, какво толкова. А житейските несгоди не компрометират потърпевшия, бидейки най-нормалното и естествено нещо в тоя толкова шантав живот.

# 80
  • София

Понякога човек има нужда да се оплаче на познати и непознати, какво толкова. А житейските несгоди не компрометират потърпевшия, бидейки най-нормалното и естествено нещо в тоя толкова шантав живот.

Лошо няма, стига да го направи дискретно и пред подходящата аудитория.
  В реалния живот би ли разказвала  на свекърва си или 15-годишният си син, как с мъжа ти сте правили тройка или в каква поза тази вечер сте се чифтосвали?

# 81

Лошо няма, стига да го направи дискретно и пред подходящата аудитория.
  В реалния живот би ли разказвала  на свекърва си или 15-годишният си син, как с мъжа ти сте правили тройка или в каква поза тази вечер сте се чифтосвали?

А, ти сериозно ли вярваш, че това е истина.
По-скоро тук изпъква според мен максимата - така ми се иска да бъде. Почти 90% е така.

# 82
  • София
 Фортуна, давам пример за поведение в реалния живот.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 12:37 от desy_net

# 83
Много често говорите за печалба.....за далаверата от тема.....
А каква трябва да бъде тя?
Аз познавам ,,печалбата"от годините мълчание,от години трупано и несподелено.
Познавам съскането,псуването,неодобрението от всичко което правиш и в същото време пред чуждите хора най-милата,най-драгата.Казвам чуждите,защото пред родните е същото.

# 84

Фортуна, давам пример за поведение в реалния живот.

Явно имаш предвид някой познат - нямам представа защо го прави, аз и по-странни откровения съм чувала от разни хора.
 Доколкото аз разбирам под панаир в темата става дума повече за разголване на някакъв проблем или семейни взаимоотношения, отколкото сексуални, хм... хвалби Grinning.

Далаверата от тема може да бъде, че ще прочетеш няколко смислени отговора от смислени хора, които се отнасят към теб културно, сред многото простотии. Не е малко.

# 85
Не мисля, че се търси печалба, обаче автоцензурата в резултат на необоснован срам/ да не изложим близките си / в много случаи води до непоправими загуби.

Да си припомним случаите на жени, търпящи насилие в семейството, само за да не изглеждат жалки и смачкани в очите на околните, в други случаи се търпи психическо насилие от близки, в трети- да, случва се береш срам от детето си.Като този срам не е задължително да е резултат на несполучливо възпитание, а на редица неподозирани причини, вкл. и в не редки, за съжаление случаи заболявания.

Ясно е, че "панаирджийските теми" се радват на добра публика и скрибуцащ до опасност от срутване "балкон".Но когато човек има проблем, да, с "перфектните" си роднини, деца, съпруг , ако автоценцурата му работи като добре смазан катинар, хубавото е, че има къде да сподели да, вкл. и "неприлични" проблеми.Дори не проблеми, а виждания, усещания, разбирания.

# 86
  • Kопенхаген
Печалбата от дадена тема според мен е, че в Повечето Случаи авторът влиза тук с взето решение, но прекалено несигурен да го осъществи, приложи и т.н.

Надявайки се да чуе сходно такова от някои от пишещите по въпроса му и това окончателно да затвърди начина на действие.

# 87
  • София

Светкавица, не виждам нищо лошо да се споделят проблемите тук -  за много потребители е полезно. Но нека това да става дискретно, без шуринайка ти в Америка да разбира за твоите драми, четейки във форума. Освен ако това не е целта ти, де.

# 88
Чела съм из другите подраздели на форума. В Проблемното, Родители, преживели загуба, Осиновени... на пръв поглед ми се струва че там се подкрепят, споделят повече и са едно голямо семейство. Не пиша из тях и не знам дали наистина е така.

СО някак е цирк по подразбиране, защото няма ясни правила за чувства и емоции и всеки пречупва нещата през собствената си призма. Колкото хора, толкова и гледни точки.

# 89

Светкавица, не виждам нищо лошо да се споделят проблемите тук -  за много потребители е полезно. Но нека това да става дискретно, без шуринайка ти в Америка да разбира за твоите драми, четейки във форума. Освен ако това не е целта ти, де.

Ами вероятно не всеки умее да спазва "здравословната доза" дискретност, защото все пак такава  би било добре да има.
Но при тежки и труднорешими проблеми,по- добре да кажем, "сестра ми"/ нямам сестра Simple Smile/ да рискува , че ще я разпозная, но да сподели и да потърси ако не съвет, поне утеха за семейните си проблеми.Съвсем произволен пример.

Общи условия

Активация на акаунт