Днеска съм решила да сготвя нещо по моя рецепта .
Макарони с малки кюфтенца
за 6 порции
400 г. макарони
400 г. кайма (аз предпочитам телешка)
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
магданоз по желание
2 филии хляб
черен пипер
сол
2 кубчета бульон
1/2 л. вода
1 с.л масло
1 с.л брашно
Първо се приготвя сместа за кюфтенцата. Каймата (400 г) се смесва с подправките, ситно нарязаните магданоз (4 стръка) и лук (1 глава), и пресования чесън (1 скилидка). Добавя се хлябът (2 филии), който е предварително накиснат във вода и е отцеден. От сместа се оформят малки кюфтенца. В дълбок тиган се разтопява маслото (1 с.л.). Добавя се брашното (1 с.л.), разбърква се и се запържва за кратко. Добавя се горещата вода (1/2 л.), в която е разтворен бульонът (2 кубчета).
Щом течността кипне, се добавят кюфтенцата и ястието се оставя да къкри под капак на тих огън до пълната готовност на каймата (около 20 минути).
Кюфтенцата се сервират топли върху сварена в подсолена вода паста (400 г), като ястието се полива със соса, получен от сгъстяването на бульона.
Но аз предпочитам друг сос , който правя от доматено пюре но не съм сигурна , че в България го има (ще направя снимка да ви го покажа ) но си мисля , че трябва да стане по същия начин и с нормално доматено пюре , запържвам го малко с чесън и олио и след това слагам вода(по желание) и оставям да поври малко на котлона , заливам и слагам кюфтенцата .
Става превъзходно ядене !