Български исторически сериал "Дървото на живота"

• 68 173
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • в сърцето на един мъж...
Е нормално е това за България - в повечето случаи наследството се оставя на най-големия син, а останалите са под негова опека. Така че тук нямат гаф Peace

# 241
  • Луната ни пази
Съжалявам, но тази сериал да се нарича исторически на мен ми идва прекалено. Богиня достатъчно подробно ви е посочила основните пропуски. Аз ще допълня реакциите при прочитането на манифеста на Фердинанд. Съединението и Независимостта са единствените две събития, по време на които нашия народ е бил обединен, без значение към коя партия или прослойка принадлежи. Радостта е била повсеместна, но на тези физиономиите изглеждаха така, сякаш новината беше, че е умрял царя или държавата е нападната.  Ако спрат да ми го представят като исторически сериал, може и да гледам още серии, но така само се дразня и търся гафове.

# 242
За сега съм скептично настроена, но както се казва - ще му дам шанс за още 1-2 епизода, защото по принцип харесвам този тип филми, а и Христо е много добър, та ще видим. Съгласна съм с повечето забележки, направени до тук, но съм решила за себе си да обърна повече внимание на сюжета и играта на актьорите, на операторската работа. Колкото до костюмите - ами има и други филми, които претендират да са исторически, но облеклата не отговарят на действителността, а са направени по-атрактивни по ред причини. Но, наистина можеха да направят първия епизод по-интригуващ, дори и ако е трябвало да бъде по-дълъг - все пак е въведение, показване на персонажите, загатване на бъдещо развитие.

# 243
Пиле, ти го разпердушини. hahaha

На мен ми хареса, но наистина е доста муден, надявам се, че следващият епизод ще е по-динамичен.

Относно гафовете, повечето въобще нямаше и да ги забележа, нямам никаква представа как е било тогава, а и с историята не се разбираме много. Rolling Eyes Но дори на мен ми се стори странна опашката и четенето на завещанието на гроба пред всички. Но второто си го обяснявам с това, че все пак имаше облаги за болницата и общината, та всички трябва да чуят. Grinning Изглежда обръщам повече внимание на други неща и не се вглеждам толкова в детайлите. А и нямах никакви очаквания. Flutter

Актьорите ми харесват, но на по-възрастните нищо не им разбирах, а за Койна да не говорим. Разбрах, че е бездетна когато майка и каза да не казва на никого. Mr. Green Отделно, че въобще не ми беше убедителна, причината може да е и горепосоченото, а по принцип я харесвам. Thinking Не съм очарована и от Луиза, твърде ми е лигава, но ще я изтърпя. Шопов е страхотен! Актьорът, който играе недъгавия брат също е много добър. Wink

За звука сте казали. И на мен ми хареса операторската работа. Peace

# 244
ХУбаво е, че има различни мнения. За серията ако я качат на сайта на ТВ незнам дали ще мога да я гледам онлайн, Интернета тук няма нищо с БТК в България  newsm78 Някой знае ли колко серии са готови/снимани или всичко върви в момента. Ако е второто ще имаме шанс с коментарите си да помогнем на екипа. Сигурна съм, че имат очи и уши, особено за отзивите в нета....
Бих се зарадвала да покажат красотите на България, както и да ни провокират да се поразровим за това и онова в историята да видим аджеба верно ли е или не  Grinning
Колкото до Луиза, дано прочете критиките за нея и вложи повече талант в играта си като цяло, че язък, язък... усеща се липсата в новите БГ сериали на качествените артисти, но сигурно и избора не е голям. Ама да внесат бе, къде от македонско... къде от Украйна от дека могат.
И тук една местна информация да пусна, снощи разбрах, че са открили македонски ресторант, като в менюто има шопска салата, кебапче.... ще го посетим, ако и да не ми е драго на сърце  #2gunfire много обичам шопска салата от македонския край  Joy или македонска салата от шопския край  #Crazy
За историческите филми: мога да кажа две-три думи и за Симеон и за книжовните му школи и така наречения Златен век... така можем и да стигнем Великолепния век, като се покажат макар и с декори величието на Плиска и Преслав, Охрид с книжовната си школа, контактите на Симеон с папата, арабите, Византия (разбира се!) и т.н. тогава може би и други държави ще се заинтригуват да гледат филма, както е  ВВ. Дървото на живота може и да ни повдигне самочувствието като нация, но ще си стане затворено като гледаемост в БГ само. Дано греша!

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 06:23 от Nadia Jasem

# 245
Гледала съм много сериали (наистина много и не само турски) и никога 1 епизод не ме е заинтригувал.Затова ще дам шанс и на този сериал ,поне още две серии ще гледам и силно се надявам ,че ще стане по-динамичен.

# 246
  • София
Дървото на живота може и да ни повдигне самочувствието като нация, но ще си стане затворено като гледаемост в БГ само. Дано греша!

сериал като Дървото на живота също има потенциал да предизвика интерес в чужбина, но ако е направен както трябва. Аз без да съм толкова критична към костюми и декори не видях една причина да гледам втори епизод. Просто нищо не се случи. За да е интересен трябва нещо да се случи...

# 247
И аз не останах очарована от сериала. Не знам дали ще продължа да го гледам, все едно ми е. Не ме грабна, нищо не се случи. Много монотонен ми се стори.

# 248
  • 221B Baker Street
На мен лично ми хареса... PeaceИмах очкавания,но не и някакви претенции... PeaceХаресах и играта на актьорите,имам любимци сред тях...Определено ще го гледам,без да се задълбочавам излишно в детайлите...

# 249
  • Варна
Понеже публиката е толкова непретенциозна, затова киното ни, а и не само то, е на такова ниво.

# 250
Ти сега какво - обвиняваш ни, че не сме толкова взискателни и според теб не трябва да гледаме втори епизод, за да се оправи киното ни ли?  Tired
Аз съм на мнение, че трябва да се даде шанс на филма. Факта, че ще се излъчи по тв7 за мен беше достатъчен да предположа, че няма да е нищо особено.  Whistling

# 251
  • Варна
Ти обвинена ли се чувстваш? Mr. Green

# 252
На мен лично ми хареса... PeaceИмах очкавания,но не и някакви претенции... PeaceХаресах и играта на актьорите,имам любимци сред тях...Определено ще го гледам,без да се задълбочавам излишно в детайлите...

Накратко, това е и моето мнение.

# 253
Въпреки, че още чакам своя шанс да изгледам първата серия, иска ми се всички да дадем шанс на тези сериали. Няма лошо да ги критикуваме, да им се сърдим за по-големите си очаквания. Така и те ще знаят какво ние зрителите искаме и ще се поучат от опита си. Няма как да е на нивото на ВВ, говрим за индустрии с различен опит и ресурси (вкл. актьорски). Време е нашите да използват актьори гастрольори, в това няма нищо лошо, а и ще е свеж полъх. Напр. Осъдени души си остана класика за мен именно порадо този факт. А и турците го правят тоже..., вноса де... Simple Smile Тогава и нашите артисти ще се стреснат малко повечко Simple Smile

# 254
  • София
 "Великолепният век" е толкова реалистичен относно историческата истина, колкото и така критикуваният от вас "Дървото на живота". Ако държите историческите факти и ежедневната култура на населението в дадения период да са представени наистина достоверно, то ВВ не е добър пример за сравнение  Simple Smile
   Аз ще дам шанс на филма и ще изгледам  изцяло поне първи сезон (ако въобще стигне до втори сезон), макар професионалното ми виждане за него да не съвпада с това на създателите му. Все пак това е художествена измислица, а не филм на History channel.
   В България отдавна не е правен филм за този период от българската история, поради което смятам да съм по-снизходителна към съдържанието му. Но съм съгласна с мненията относно мудността на действието и актьорската игра. Дано нещата да се подобрят в следващите серии. Относно костюмите, абстрахирайки се от дискусията относно тяхната автентичност, бих казала, че ми изглеждат "евтино" - пестили са от качествени платове, от хубави кройки, което важи особено за женските костюми. За дрехите на Азра просто нямам думи и по отношение на автентичността, и по отношение на качеството - положението е трагично.
  По отношение на анкетата - гласувах да бъде направен филм за Иван Асен II. Това е най-любимият ми период от българската история. С ужас научавам, че Андрей Слабаков се готви да снима филм за Калоян. Дано да стане наистина великолепно произведение, защото тук вече не бих била снизходителна в никакъв случай.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 11:56 от Inanna

Общи условия

Активация на акаунт