Български исторически сериал "Дървото на живота"

• 68 173
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Моето отношение засега е положително и съм общо взето обнадеждена, че филмът ще се гледа. Да, има неща, които не са доизпипани, но това се случва доста често и не само при нас. Ето примерно дрехите - в много филми епохите се преплитат и съм гледала дори "Гордост и предразсъдъци" с костюми все едно взети от "Отнесени от вихъра" (версията с Лорънс Оливие)

Относно анкетата - бих искала да се направи филм за времето на Асеновци - като се започне от Асен и Петър и се свърши с Иван Асен ІІ - дори направо си мисля за филм по книгите на Фани Попова-Мутафова "Солунският чудотворец", "Дъщерята на Калояна", "Иван Асен ІІ" и "Последният Асеновец".

# 256
Inanna благодаря за добрата новина, макар че не искам в този глад за история да сътворим боза след боза и дори да не е достоверно това, което ни се показва, поне да не е голяма измишльотина, както се получи с ВВ. Правя сравнение с него защото това е единствения "звезден филм" в момента, който мнозина познават и на който му се видя разводняването отвсякъде... Предишния филм за Иван Асен с Коста Цонев и Карамитев  вече е архивен и е време да се види този велик владетел отново и на база нови данни за неговото царуване, та покрай сватбените интриги в неговия двор да научим нещо повече по форумите за собствената си история.Simple Smile  Барем хареми и наложници нямаме Simple Smile
Има една друга тънка част от нашата история дето ме вълнува, за българския цар Кубер, който е властвал дори в земите на Индия, донесъл им е златото и е бил почитан като бог на златото и съкровищата. Ама аз съм си лудичка на тема история та нека бързо се върна по времето на цар Фердинанд Simple Smile

# 257
Относно анкетата - бих искала да се направи филм за времето на Асеновци - като се започне от Асен и Петър и се свърши с Иван Асен ІІ - дори направо си мисля за филм по книгите на Фани Попова-Мутафова "Солунският чудотворец", "Дъщерята на Калояна", "Иван Асен ІІ" и "Последният Асеновец".

bouquet  bouquet  bouquet

# 258
  • София

bouquet  bouquet  bouquet

И аз съм в кюпа. Обаче съм много чувствителна към тези книги и тази епоха и дано този, който го направи, да се справи наистина добре. Има великолепна база да стори това. Лошото е, че на първо четене не мога да си представя кой би могъл да изиграе Калоян, например  Thinking

По отношение на Кубер - все пак трябва да правим разлика между история и митология, но няма лошо да се правят всякакви филми, щом биха били интересни и добре поднесени  Hug

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 11:47 от Inanna

# 259

И аз съм в кюпа. Обаче съм много чувствителна към тези книги и тази епоха и дано този, който го направи, да се справи наистина добре. Има великолепна база да стори това. Лошото е, че на първо четене не мога да си представя кой би могъл да изиграе Калоян, например  Thinking
[/quote]

Ще го пуснем това въпросче в следващата анкета, да спомогнем желаещите да продуцират подобна продукция Simple Smile Пишете си спокойно предложенията, щото сигурно има много качествени театрални актьори в провинцията

И едно интересно интервю на Х. Шопов
http://www.slava.bg/news/47651.html

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 12:01 от Nadia Jasem

# 260
  • 221B Baker Street
Поради големият интерес,повторението на първата серия ще е в четвъртък от осем вечерта - това от Фейса на сериала... Peace

# 261
за Иnanna Simple Smile

Скрит текст:
Kubera (our Heber or Khyber), God of gold and good fortune, who was really a Bulgarian, the country in which the preceding gold articles were found, captured as many as possible, deporting them to what is now Sri Lanka. He probably reasoned that if they could be taken out of their inhospitable mountain environment and taken to tropical, lush, and fertile Lanka, they’d settle down and behave. But they didn't. He then took them to Patala or what is now Meso-America. They have been here in America ever since.
http://www.mondovista.com/gog.html

Има снимки и от Варненския некропол Simple Smile

# 262
  • София
Това с Кубер не е точно митология, а по - скоро параистория...

# 263
  • Варна
И мен ме подразниха много костюмите. Също и много от сцените. Завещанието на погребението, поливането на слугинята с вода, бащата- турчин тръгнал с дъщеря си някъде.

# 264
  • София
  Nadia Jasem,
Скрит текст:
честно казано такава псевдоисторическа "манджа с грозде" скоро не бях виждала. Съжалявам, че съм толкова крайна в изказа си.

# 265
Няма проблем Inanna, то затова е форум, всеки да споделя  Hug аз тегля в момента серията благодарение на една добра птичка, но както ми показва връзката ще е готов след 2 седмици  Joy Joy Joy дано е нещо временно

# 266
  • София
 Така е  Hug
 Дано по-скоро да успееш да гледаш серията и да ти хареса.

# 267
  • Варна
Очакванията ми бяха други, наистина като за исторически филм, а то си е сапунка. За сапунка ми хареса - много приятни млади хора, тоалети, хубави къщи, прекрасен кабинет на министъра в министерство на войната...
Книгата съм я чела, дори преди да стана на 18. Миналата неделя си купих трилогията и залепнах. Толкова красив и иносказателен език няма в друг български роман. Не че има много български романи...
Но филмът няма нищо, повтарям нищо общо с Битието на Владимир Зарев. Може би само 5-6 съвпадащи имена и евентуално, че действието се развива във Видин.
Ще гледам и следващата серия, но наистина се размина с очакванията ми.

# 268
  • София

Толкова красив и иносказателен език няма в друг български роман. Не че има много български романи...

хм...  Rolling Eyes

# 269
Не знам за екипа на сериала, но за мен критиките са полезни (видях и научих доста в темата), а ако продължат със забележките съфорумките, може и бакалавър да стана  Laughing Благодаря за което   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт