изневярата

• 52 532
  • 965
  •   1
Отговори
# 810
Ти май не ме разбра правилно  Laughing
Коментирах твоята констатация дали съм готова да заплатя на мъж, за да е с мен. Само уточних, че да - плащала съм, макар не директно с пари, а с нерви, жертви, компромиси и дори погазване на самата мен си и тогава  когато - много искаш нещо и към момента си готов всичко да направиш, за да го получиш. В тази връзка мисля, че подкрепям мнението ти, че една жена влага различни неща при връзките или изневерите си.
Това объркване на мъжкото и женското начало, за което говори Хепи - всъщност е стремежът на жената към еманципация, тоест да са наравно с мъжете. Но опитите и налагането на това мислене като другия пол - често носят много повече негативизъм на жената, защото реално тя има друго начало и това се явява насилствена промяна.
По-скоро днес жените си позволяват малко повече, защото обществото като цяло има разклатен морал, не че самите те са промемени.

Напълно съм съгласен с теб.

# 811
Не искам Даниел Крейг Crossing Arms, но тъй като немам лични средства, призива ми е по-скоро: Дайте да дадем! Laughing, а който плаща, той поръчва...жиголото! Grinning Ето и от мен песен за еволюцията.

Като малка гледах 1 филм, в който мъж и жена си размениха телата, не помня как, но филмът беше австарлийски, мноу забавен и беше с музиката на Пърл Джем. От него знам тази песен и затова се сетих за нея.

# 812
Пънки, извини ме, но как точно ще правиш секс с мъж, когото не искаш? Излиза, че щом си навита все пак - явно аз ще да съм причината  Joy

# 813
От новото поколение жени познавам много, на които хич не им дреме за човека, с който се виждат и никак не са обвързани с него емоционално.
Между другото от по-старото поколение като че ли жените са наистина по-влюбчиви и вечно търсят принца на бял кон, който никога не идва. Новото поколение сме по-земни и практични.  Wink
Това си е нож с две остриета.
От една страна, дава измамното усещане, че винаги владееш положението, че така не могат да те наранят, че си силна, уж....
От друга страна обаче, така никога не можеш да се научиш да обичаш.Ама не само до "Ауу, колко е готин тоз, дали ще си паснем?!", а наистина да обикнеш човека в него.Така само се плъзгаш по повърхността на живота, а същината и дълбочината на истинския живот всъщност винаги ти убягва.
Да не задълбавам, че децата се учат да обичат именно в семейството.А ако там няма такава, и не могат да я видят, да я усетят, как ще се научат да обичат?

Ето, от твоите разсъждения за любовта, аз мога да си направя извода, че си израснала в семейство с дефицит в обичта.

# 814
На любов не се учи, Краси, в голяма грешка си нещо  Peace

# 815
На любов не се учи, Краси, в голяма грешка си нещо  Peace
Дано, ама надали!Както се казва....
Децата копират.Всичко.Включително и как да показват чувствата си.Ако има откъде да го видят и почувстват.

# 816
Има и още доста подробности обаче, не само копирането.
Една жена, която приема секса за нещо различно от израз на изпепеляваща любов и го практикува и като забавление - въобще не значи, че не е способна да обича, ато срещне подходящия и любовта.

# 817
Учи се. Всеки ден. И точно тези, които смятат, че не се учи, точно те никога не се и научават. За пореден път няма как да не се съглася с Краси.

# 818
Ние самите работим върху собственото си усъвършенстване, с това никъде не съм била несъгласна.
И точно заради този постоянен процес - въобще не може да се заключи, че човек, ако е приемал секса за нещо като пиенето на бира с приятна компания - един ден няма да усети истинските чувства и любов, защото се развива, елементарно е. Останалото е ужасно и консервативно мислене. Аз вярвам много в хората, в тяхната способност да са гъвкави, да са истински, да грешат и да се поправят и втория шанс въобще не приемам като зАлудо, щот такава му била природата...

# 819
Аз и в другата тема писах - за гузната съвест - кога и къде се проявява. Именно затова ти казвам, че е напълно възможно тя да е щастлива в тази си роля и за нея това да е правилния начин.
И основното, което тук пропускаш е това, че единствено значение има дали сме щастливи. Може да правиш всичко по "закон", но никога да не си щастлив. А то, щастието - е единственото, към което човек естествено се стреми. Всеки по своя начин. Затова не бива да се съдят другите за техните избори.

Няма спор. Само, че когато видя човек, който зад себе си е оставил много наранени и нещастни хора... забелязвам закономерност, има тенденция. Когато твърде много хора от миналото са запазили горчив вкус в устата си от някого.... това най-често не е случайно. Та... нека всеки си преследва щастието, както каза ти, както на него му е угодно. Само да не го постига чрез мен Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Кой пък толко е умрял за теб не разбрах? 44 годишната жена ли?  Laughing

Съветвам те за напред да намалиш ироничния тон, ако желаеш да получаваш отговори на въпросите си. Сега ще отговоря.

В конкретния пост говорех по принцип, а не конкретно. Жената бе просто дадена за пример. Смисълът на поста ми е - нека всяко изчадие си бъде щастливо по своя си начин, само ако може да не го постига чрез мен.
Спокойно, изчадията не са умрели за теб.   Wink

Както казах, не разбирам иронията ти. Ако искаш да кажеш нещо съдържателно, добре си дошла. Ако нямаш, не е толкова трудно, просто да замълчиш.
Съдържателното нещо, което искам да кажа е, че нямаш основания да се страхуваш.  Wink

# 820

но ми прави впечатление, че жени над 40 години са все още в стария модел на поведение и са много влюбчиви. Тогава всичко е било различно - моралът, семейството, разбиранията. Еволюция, както се казва, макар и да е по-скоро деволюция, знам ли...

Искаш да кажеш че по дъртите сме извадили късмет ли????  Rolling Eyes
Едва ли.. всичко е въпрос на късмет.. и по онова време си имаше жени и жени... някои до ден днешен не могат да се отърват от навиците си.
Който си обича занаята, си го практикува докрай!!!!  Laughing

http://fishki.net/send/comment.php?id=181954

http://fishki.net/comment.php?id=135136

Относно деволюцията...

http://www.youtube.com/watch?v=dDzzIVV3Sbc
 Laughing Ти не ме разбираш какво искам да кажа, но старото поколение си имате едно такова много клиширано съзнание за нещата.

# 821
Ти май не ме разбра правилно  Laughing
Коментирах твоята констатация дали съм готова да заплатя на мъж, за да е с мен. Само уточних, че да - плащала съм, макар не директно с пари, а с нерви, жертви, компромиси и дори погазване на самата мен си и тогава  когато - много искаш нещо и към момента си готов всичко да направиш, за да го получиш. В тази връзка мисля, че подкрепям мнението ти, че една жена влага различни неща при връзките или изневерите си.
Това объркване на мъжкото и женското начало, за което говори Хепи - всъщност е стремежът на жената към еманципация, тоест да са наравно с мъжете. Но опитите и налагането на това мислене като другия пол - често носят много повече негативизъм на жената, защото реално тя има друго начало и това се явява насилствена промяна.
По-скоро днес жените си позволяват малко повече, защото обществото като цяло има разклатен морал, не че самите те са промемени.
Вили, Вили, ти също не ме разбираш. АМа аз ще да съм мъж в женско тяло тогава. На някои жени им идва отвътре, не да се опитват насила да го докарат. Явно аз съм изпреварила времето си, радвам се обаче, че новото поколение жени са съвсем различни, нова еволюционна вълна. А това за женско и мъжко начало скоро ще е един мит и отживелица, за които ще се разказва само в приказките. За мен е нищо повече от синтезирано клише, нямащо особена връзка с наближаващото съвремие. Тези неща съвсем ще отживеят и след няколко десетки години, изобщо няма да са актуални - ЕВОЛЮЦИЯ!

Боже, пак съм прекалила с постовете.  ooooh! Катарина е права - при този модел на поведение любовта куца. Аз май писах по-напред, че не вярвам в нея.  Да, израснала съм в семейство, в което никога не съм се чувствала обичана, но пък не чувствам и нужда да бъда. Има си ползи все пак. А за който дълбочината на живота се изразява в чувства и то междуполови, ще кажа бляк!  Sick

# 822
За мъж в женското тяло може да поговорим, защото и аз често така се чувствам  Joy
Но реално живота ни прави такива силни и понякога безскрупулни, не е оправдание, а само опит за обяснени  Wink

И пак да ти кажа - новото поколение, демек младежите - все още са явно в годините, когато не ти пука особено какво правиш и как го правиш. Затова създават илюзията, че са над нещата и приемат света инак. Но след години, когато улегнат - вече ще имат завършена ценностна система и ще разсъждават малко повече, та тогава - може пак да си поговориш с тях за женското и мъжкото начало и кой как приема света.... За мен например тази пределна възраст беше около 26-27мата ми година

# 823
Може и да си права. При мен другото ми "Аз" (безскрупулното) се показа около тия години, които си писала (28+). Преди това и аз бях полюшвана понякога от вятъра на чувствата, но около тия години започнах да виждам света по друг начин - по-изгоден за мен. И силно се надявам повече жени да го видят по този начин именно защото е по-изгоден за жените, а мъжете да се оправят сами.  Laughing

# 824
Много тежко увредена си. Най-лошото е, че не го разбираш. Дано не накажеш децата си със същото, с което си била наказана и ти.

Общи условия

Активация на акаунт