изневярата

• 52 262
  • 965
  •   1
Отговори
# 930
А не ви ли е хрумвало,че изневярата може и да не е  толкова ужасно нещо.Без причина,просто влюбване.
Например любов от пръв поглед,искри,сърцебиене,пеперуди в стомаха....накрая страст...красиво изживяване... въпреки доброто съжителство с половинката.
Нещо,което чувствате,че трябва да се изживее без да наранявате човека до себе си.

Хрумнало ни е, че има два типа хора. Такива, според които лъжата е лъжа, само когато бъде хваната. И такива, според които лъжата си е лъжа. Нещата винаги опират до собствената съвест на изневеряващия, който иначе си "съжителства добре с половинката".

# 931
Преди време имаше в Сем.отношения тема`Любов към двама`. Не съм я чела подробно, но защо да е невъзможно. Хората сме различни.

Е, как Simple Smile Разбира се, че е възможно. Как обичаме двете си деца? Как обичаме двамата си родители? Никъде и никога не е било казано и написано, че човешкото сърце не може да обича повече от един/една.

Въпросът е, че никой не обича да е обичан на 1/2. Никой не иска да бъде обичан от някой, който обича и някой друг. Да обичаш двама си е много тежко наказание най-вече към себе си. Не може да е щастлив този, който обича двама. Рано или късно трябва да сложиш Х на едната любов. Кофти е, ама няма как. Щото той Х-ът ще бъде сложен рано или късно. Винаги е по-добре сам да го сложиш, отколкото да си жертва на обстоятелства и чужди решения.

# 932
Любовта към децата, майката/бащата и към  мъжа/жената са съвсем различни. Има си хас да се припокриват.  Shocked То затова се казва, че педофилите обичат децата за разлика от учителите ама каква любов..  ooooh! #Crazy

# 933
Интересно как суингърите разсъждават върху изневярата, щото аз тук като седя и си напрягам кухата лейка стигнах до извода, че ако партньора ти одобрява искрено секса с друг/а/, тогава дефакто изневяра няма.Но то и самата дума си подсказва . А nofelet толкова добре е описал нещата с гледните точки, че няма какво да добавя.

За да има "изневяра" трябва да има лъжа. При суингърите няма лъжа.

Обаче има нещо, което винаги, ама винаги ми е било много интересно при тях. Как са сигурни, че сексът с друг партньор няма да им хареса твърде много? Какво правят на следващия ден, когато отново трябва да си легнат заедно, при положение, че вчера са чукали хора, които са от съвсем друга лига? Как жена ми ще се кефи на секса с мен, ако вчера е правила секс с мъж, който многократно ме превъзхожда? Неясно ми е.

# 934
Преди време имаше в Сем.отношения тема`Любов към двама`. Не съм я чела подробно, но защо да е невъзможно. Хората сме различни.

Е, как Simple Smile Разбира се, че е възможно. Как обичаме двете си деца? Как обичаме двамата си родители? Никъде и никога не е било казано и написано, че човешкото сърце не може да обича повече от един/една.

Темата бе в аспект жена-мъж/е/, даже доколкото помня ставаше дума за едновременност на акта, от което всички са доволни, ...както и поотделна консумация
Дискутираше и залитане в емоционален план - т.е. поотделно да обичаш двама партньора.
Варианти разни....

За суинг-а имаше отделна тема също.

# 935
Любовта към децата, майката/бащата и към  мъжа/жената са съвсем различни. Има си хас да се припокриват.  Shocked То затова се казва, че педофилите обичат децата за разлика от учителите ама каква любов..  ooooh! #Crazy

Единствената разлика в любовта към дете и любовта към партньор е собственическото чувство. Моногамията е възникнала с цел да се запази устойчива семейната единица, като градивна за обществото. Нали оттам нататък частната собственост, наследствеността, династичността на управлението.... да не задълбавам.

Моногамията не е възникнала заради неспособността на един мъж да обича две жени, или на една жена да обича двама мъже.

Аз смятам, че човек може да обича двама. И смятам, че това е едно от най-големите наказания, които може да понесе. Определено смятам, че да обичаш двама/две едновременно е едно от най-нещастните състояния на света.

# 936
nofelet, ти си знаеш. Затова са измислени тези морални ценности, ако мога така да ги нарека - за да предпазят човек от грешки и нещастия, но който иска да си пъха главата в устата на лъва. Който не може да се контролира - да внимава.

Как жена ми ще се кефи на секса с мен, ако вчера е правила секс с мъж, който многократно ме превъзхожда? Неясно ми е.

Ма ти защо си мислиш, че някой ще те превъзхожда? Щом като жена ти е с теб - значи ти превъзхождаш всички останали в нейните очи. Иначе би те напуснала, доколкото разбирам женската психика.  Laughing А това, че може да си е "легнала" с някой друг съвсем няма нищо общо с това кой кой превъзхожда. Аз по-превъзходен във всяко отношение от моя съпруг, не мисля че бих намерила. НО пък може да се разнообразя с някой друг. А това съвсем няма да означава, че другия го превъзхожда. Аз също никога не съм мислила, че някоя друга може да ме превъзхожда по нещо.  Laughing Малко повече увереност и гледай по-положително на нещата, доколкото може да бъдат такива (положителни).   Wink

(Ясно ми е, че ти така по принцип го пишеш, не че имаш такъв личен случай. Аз също така по принцип го пиша.  Wink)

# 937
nofelet, ти си знаеш. Затова са измислени тези морални ценности, ако мога така да ги нарека - за да предпазят човек от грешки и нещастия, но който иска да си пъха главата в устата на лъва. Който не може да се контролира - да внимава.

Как жена ми ще се кефи на секса с мен, ако вчера е правила секс с мъж, който многократно ме превъзхожда? Неясно ми е.

Ма ти защо си мислиш, че някой ще те превъзхожда? Щом като жена ти е с теб - значи ти превъзхождаш всички останали в нейните очи. Иначе би те напуснала, доколкото разбирам женската психика.  Laughing А това, че може да си е "легнала" с някой друг съвсем няма нищо общо с това кой кой превъзхожда. Аз по-превъзходен във всяко отношение от моя съпруг, не мисля че бих намерила. НО пък може да се разнообразя с някой друг. А това съвсем няма да означава, че другия го превъзхожда. Аз също никога не съм мислила, че някоя друга може да ме превъзхожда по нещо.  Laughing Малко повече увереност и гледай по-положително на нещата, доколкото може да бъдат такива (положителни).  Laughing

Не разбирам какво неясно казах. Да повторя - чудни са ми суингърите. Чудни са ми по една проста причина - как ще правя секс утре с жена ми, ако оная другата, с която вчера сме правили суинг, ей така по някаква причина се окаже, че прави 100 пъти по-добър секс от нея? Важи както за мъже, така и за жени. Не разбирам кво ти е толкоз чудно. Много ясно, че има по-големи ебачи от мен. И много ясно, че има по-добри свирачки от теб. Какво не разбираш? Някой да ме подкрепи, моля.... С тая жена много трудно се комуникира.

# 938
Твой си е проблема задето мислиш от тази гледна точка.  Wink
Виждам, че още те е яд задето не ти вързах.

# 939
То това със суингърите  не го разбирам и аз, неука съм Mr. Green, ама и нужда не изпитвам да го разбирам де.  Laughing

HAPPY_QUEEN, май говореше в общия случай за женските `мотиви`, че нямат нищо общо с превъзхождането, ако правилно съм я разбрала.

А тезата на Магика е прочетох още веднъж, т.е ако съм схванала , че изневярата може и да не е еднакво грозна във всички случаи? newsm78

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 13:29 от Surela

# 940
Предлагам на HAPPY_QUEEN и nofelet да си разменят любезности на ЛС - достатъчно оспамиха темата, най - вече HAPPY_QUEEN. Браво момиче: Завидно самочувствие и увереност в личните качества!! Явно си разбирачка  по всевъзможни теми. Явно имаш и опит. Но ще ти кажа едно: "И най-хитрата лисана все някога пада в капана" - чувала ли си я тази поговорка. Бедна ти е фантазията как ще се чувстваш, ако някога набараш благоверния с 18 годишна девойка, която отдавна има по-богат креватен опит от теб. Щото не си мисли, че си № 1 - гаранция има по-добри от теб. И ще ти кажа защо има по-добри. Защото хубав секс се прави не само с подобаващ опит. Той се прави с любов, с чувства, с много умения и желание да доставиш наслада на любимия. Докато при теб, освен механични умения, май нищо друго не може да се очаква. За съжаление си момиче - стегни се и не излагай всички жени тук.

# 941
Съжалявам, но не приемам критиките ви. Всичките ми постове са по темата. Това, че съм спорил по-активно с конкретен потребител, се дължи най-вече на принципните ми различия с този потребител. Форумът е предвидил възможността "цитат" именно затова.

# 942
Хе, интересно мнение от човек, който няма представа как аз правя нещата. То не е задължително да чувстваш нещо, за да го правиш с чувство. Винаги можеш да накараш партньора си да се чувства важен и обичан, дори и да не го чувстваш. Има си похвати, но да не задълбаваме. Със сигурност не ги правя нещата механично, но както и да е. Има неща, които не всеки може да разбере и да изпълни, то затова има актьори, не всички могат да са такива.
А и да разбера за моя, че е бил с 18 годишна не мисля, че нещо ще ми стане щото и аз мога да го направя с 18 годишен и с по-богат, и с по-надарен. И какво от това?! Как да ти го обясня - била съм достатъчно наранявана, ако мога да се изразя така, за да разбера, че човек контролира всичко - можеш да се чувстваш наранен и обиден, а може да се чувстваш победител. Избор на гледна точка - аз за себе си съм избрала да съм победител, на който му е приятно, да се чувства победен - въпрос на възприятие.

# 943
Беше ми спрял тока и мъжо дойде веднага, оправи го, донесе ми ягодки и други нещица, дробчета и калции за котката/ имаме си 4 котенца  Party /, фенери за куч Simple Smile..., и други нещица, които поисках,...ако има толкова излишна енергия за ''1 бързо'' след работа, здраве да е, не ми пречи. Grinning Може пък наистина да съм елемент вятър , според шинтоизма и да гледам по леко на нещата, както каза 1 готина жена в друга тема. Simple Smile Аз приемам за изневяра, ако ще носи ягодки Wink на друга, най-общо казано.  Embarassed

# 944
Беше ми спрял тока и мъжо дойде веднага, оправи го, донесе ми ягодки и други нещица, дробчета и калции за котката/ имаме си 4 котенца  Party /, фенери за куч Simple Smile..., и други нещица, които поисках,...ако има толкова излишна енергия за ''1 бързо'' след работа, здраве да е, не ми пречи. Grinning Може пък наистина да съм елемент вятър , според шинтоизма и да гледам по леко на нещата, както каза 1 готина жена в друга тема. Simple Smile Аз приемам за изневяра, ако ще носи ягодки Wink на друга, най-общо казано.  Embarassed

Не ти пречи, трънки. Не ти пречи, докато не разбираш за евентуалното, хипотетично "едно бързо след работа". Ако той прави такова (не казвам, че прави), и ти разбереш, ще пееш уникално различна песен. Всъщност... хич няма да ти е до пеене. И тогава и ягодките горчат, и дробчетата за котката изведнъж придобиват съвсем различно значение, и тока спира ли, почва ли, все ти е едно... Въобще, животът става един много по-различен, в момента, в който разбереш за "едното бързо след работа".

Мисля, че доста жени могат да потвърдят разликата между "едно бързо след работа", за което не знаят и "едно бързо след работа", за което знаят...

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 13:58 от nofelet

Общи условия

Активация на акаунт