Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 557
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Цитат
vvi, на въпроса ви какво според мен е любов - в истинската любов няма принуда, няма насилие, няма обсебване. Има уважение към другия и ако той или тя не те иска повече, ти отстъпваш, именно защото го обичаш и уважаваш, а не се "бориш" за него. Такива борби всъщност опустошават душата на борещия се, затова най-нещастните хора които познавам, са болезнено ревнивите и обсебващите хора.
Не мога да се съглася със знака за еквивалентност между обичащите и болезнено ревнивите и обсебващи хора!
Второто е диагноза и не означава любов! Другото е да се бориш за любовта си,когато НЕ ТЯ, а всички около нея ти пречат! Много често в любовта се намесват и трети лица и тя става жертва на  манипулации, но това според мен не означава,че тя не е истинска, а че "изкусеният" е достатъчно наивен и подвластен  на обстоятелствата! За съжаление "когато очите прогледнат" обикновено е много късно!
Няма човешко същество,което да е съвършенно! Затова всеки разбира "борбата" за любов по свой си начин! И тук не винаги става въпрос за "уважение" към другия!

# 391
е... само да питам жените в харема как биха могли да отстъпят???
съгласна съм за това че в истинска любов няма принуда,няма обсебване и че трябва да го пуснеш... съгласна пусни го и излез от живота му... само че как това да стане в харема???  където по презумпция нямаш право на избор, безгласна буква си, но пък ако си стигнал до някъде, е мислиш ли че ни би си се борил????  newsm78
Тези където не се борят свършват в чувала в Босфора...  Crossing Arms

Жените в харема в определен момент са били омъжвани за разни сановници, изобщо не е било някакво правило да свършат на дъното на Босфора. Действително съперничество е имало между малкото от тях, които са влизали при султана и има случаи в историята и на по-грозни сцени от тези във филма. Но това е резултатът от порочната практика на харема, както се казва, дървото се познава от плодовете си.
Същото е и с еничарския корпус - мъже взети като девширме от християнското население на империята, откъснати от родината и семействата си, нямащи право на брак. Показателното е, че и харемът, и еничарския корпус не веднъж са заплашвали самите устои на тази империя.

Другото е да се бориш за любовта си,когато НЕ ТЯ, а всички около нея ти пречат! Много често в любовта се намесват и трети лица и тя става жертва на  манипулации, но това според мен не означава,че тя не е истинска, а че "изкусеният" е достатъчно наивен и подвластен  на обстоятелствата! За съжаление "когато очите прогледнат" обикновено е много късно!
Няма човешко същество,което да е съвършенно! Затова всеки разбира "борбата" за любов по свой си начин! И тук не винаги става въпрос за "уважение" към другия!

Да говорим по същество: вие бихте ли убила някого, ако прецените, че той пречи на любовта ви? Има ли според вас граници, които не бива да се пресичат при никакви обстоятелства или няма?

# 392
  • София
Цитат
Ох, не мога да коментирам бижутата! Нищо,че съм жена,но  гледам повече действието и дрънкулките все ги пропускам!
 Колкото до плетката схванах я! Три пъти наопаки,два пъти на лице и колкото се може повече ЗА ВРАТА!

Не можах да го подмина просто.

newsm62 newsm62 newsm62

# 393
Цитат
Да говорим по същество: вие бихте ли убила някого, ако прецените, че той пречи на любовта ви? Има ли според вас граници, които не бива да се пресичат при никакви обстоятелства или няма?

Не, не бих!
Но не мога да съм сигурна какво бих направила, ако знам,че загубвайки тази "любов" губя  живота на децата си!?
 Simple Smile Абе оттук ни е много лесно да говорим, но  поставени в съответните ситуации, никой не знае как ще реагира!
Затова преди известно време написах,че "може и по-голям дзвер да изляза", а може и храна за рибите да стана!

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:22 от vvi

# 394
Тази новата Михримах е толкова неприятна ! Изобщо не отива на филма на фона на другите актьори ... доста е антипатична  Crossing Arms

# 395
  • Мюнхен
Цитат

Не, не бих!
Но не мога да съм сигурна какво бих направила, ако знам,че загубвайки тази "любов" губя  живота на децата си!?
 Simple Smile Абе оттук ни е много лесно да говорим, но  поставени в съответните ситуации, никой не знае как ще реагира!
Затова преди известно време написах,че "може и по-голям дзвер да изляза", а може и храна за рибите да стана!

Точно това бих написала и аз. Писах го вече, че в моят живот няма място за мъж, който е или е бил с друга, та дори и деца да имаме заедно, НО тук става дума за други времена. Хюрем не може да си вдигне чукалата, а и да го направи ще е без децата. Не може и да си вземе друг мъж. А и ако не е до децата си, едва ли някой друг ще се бори толкова за тях, едва ли без нея един от синовете и би стигнал лесно до трона, което в онези времена би значело смърт за нейните принцове. Ако тя изгуби мястото, което сега заема, влиянието си над Султана и предимно неговата любов, тогава и живота на децата и е застрашен, така че ако аз бях на нейно място и аз щях да се опитам да премахна всяка пречка и всяка жена, която иска да ме измести и застрашава рожбите ми!!
Исках да споделя нещо друго с вас. Много ме дразни факта, че покрай стремежа им за висок рейтинг и много серии не само навредиха на образа на Сюлейман, не само изкараха Хюрем истеричка, глупава жена, която се занимава единствено и само с интриги, но и жена която лесно и бързо посяга към отровата. Едва ли истинската Хюрем го е правила, едва ли жена постигнала толкова много е била толкова слабохарактерна. Защото в случая този опит за самоубийство постигна целта си във  филма, а тя беше да повярваме в силата на любовта и. Но аз лично мисля, че това е поредната обида към истинската Хюрем. За която и да е популярна личност, информацията, че е посягал/а на живота си и то няколко пъти е унизителна, ако не отговаря на действителността. Аз не одобрявам факта, че някой, който има 5 деца, може да посегне на живота си. Разбира се като нейна фенка трябва да се примиря и с тази глупост на сценаристите.

Между другото вижте какво намерих! Гледали ли  сте го? Това е филма последният харем. Сега е влязъл тук!

http://data-bg.org/details.php?id=33861

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 01:20 от bggirl22

# 396
Поредният страхотен епизод!Как да не се възхитиш от играта на всички,от уменията на сценаристи и режисьори да заплитат все повече и повече нещата,да включват нови образи,да показват определени ситуации....това с вървенето по коридора на Хюрем след като беше върната от покойте  беше изключително добре измислено и изиграно.Всички артисти са така добре подбрани ,че ни карат да се вживеем в образите,да изживяваме техните мисли чувства,да обичаме и мразим ....Много,много силен филм.Жалко за онези които с лека ръка го отхвърлят за това,че е турски или заради криворазбрано чувство за националност.Много губят!Сега за епизода.....лично аз останах удовлетворена от това ,че Хюрем най-после изпита чувството което тя предизвика в Махидевран.Свалиха я на земята и макар за кратко пролича човешкото в нея.....но за миг.Просто всичко се повтаря...това как тя някога отне правото на Махидевран на четвъртъците,това как и се присмиваше,подиграваше,и завираше в лицето пръстена..сега Фирузе направи същото с нея.Тогава и Хюрем беше една проста наложница  но си позволяваше да не почита по горестоящите .Парадираше с любовта на султана по същият начин както в момента Фирузе го прави.Живота е колело и рано или късно всичко се връща.Ужасно е ,че гадните интриги от нейна страна нямат край.Защо беше нужно да среща Нигяр и Ибрахим и да лъже Хатидже.Преди уж и била казала истината за изневярата и това било редно ...а сега...истината ли каза?......оо забравих,тя точно с тази цел  остави живаНигяр..не ,че и пукаше дали ще умре.Просто и трябва оръжие срещу Ибо.Нигяр също взе да става противна.....и тя самата не знае какво иска и какво прави.лъже,маже,гледа с овчи поглед и все нищо не знаела нищо не чула и видяла....много ще се радвам ако наистина я омъжат за когото и да било и да се махне от филма.
От коментарите тук прочетох ,че очакваме сделка между Ибо и Хюрем ...махаш Фирузе...ама по възможност и султана да разбере,че да те намрази още...а аз те водя при детето....УЖАС..Казах Ви ,че нейната радост когато видя и разбра за детето не  е от факта,че е живо и ще го върне а от това ,че ще може да го използва!!!Честно казано тези непрестанни долни интриги,лъжи ,отрови,убииства, и преструвки на Хюрем...ми омръзнаха.Иска ми се вече да видя нещо наистина положително и добро направено от нея.

# 397

StopЗависи кога, защо и по кое време живееш.

Исках да споделя нещо друго с вас. Много ме дразни факта, че покрай стремежа им за висок рейтинг и много серии не само навредиха на образа на Сюлейман, не само изкараха Хюрем истеричка, глупава жена, която се занимава единствено и само с интриги, но и жена която лесно и бързо посяга към отровата.
Аз пък не го приех така.Приех го като постъпка на доблестен човек, който си спазва обещанието пред Фирузе, ако загуби.Тя загуби същата вечер и беше готова на това.Мисля, че я показаха силна, именно, защото не се отметна от споразумението.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 00:49 от ketti

# 398
Имам едно предложение към всички които са чели книгата за Хюрем..да я коментираме другаде .Тук много се смесва информацията от нея и филма.Имаше пост за Хюрем от рода"пишете каквото си искате всички знаем как завършва това...пилците се броят на есен.Е...аз например не знам.Не съм чела нито книгата нито турската история и коментирам във форум за филм.До колкото ми е известно снимките му още не са приключили....Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.

# 399
  • София
Иска ми се вече да видя нещо наистина положително и добро направено от нея.
Остава да убедиш сценаристите, че е крайно време да престанат да се гаврят не с образа на Хюррем, а със собствената си история. Сполай ти в това благородно дело... но няма да успееш...
ОК- животът не търпи еднаквостта, не може да се оцвети само в черно и бяло, трябва всеки да опознае многообразието му, възходите и паденията на съдбата, но описаното в сериала излиза от рамките на  възможното. Хареса ми аналогията на Валиде/Махидевран и отношенията им с натрапените наложници, хареса ми достойното поведение на Хю, отношенията майка-дете и брат-сестра в епизода, но дотам. Ако сценаристите се опомнят и  започнат да се придържат към историята, може и да го докарат на "великолепен" този век, но  по начина, по който се движи сюжета за момента успяват да заформят "Престъпление и наказание" с еротично-садистичен и доста воайорски привкус. Интересен, но не и правдив...

# 400
  • Мюнхен

Исках да споделя нещо друго с вас. Много ме дразни факта, че покрай стремежа им за висок рейтинг и много серии не само навредиха на образа на Сюлейман, не само изкараха Хюрем истеричка, глупава жена, която се занимава единствено и само с интриги, но и жена която лесно и бързо посяга към отровата.
Аз пък не го приех така.Приех го като постъпка на доблестен човек, който си спазва обещанието пред Фирузе, ако загуби.Тя загуби същата вечер и беше готова на това.Мисля, че я показаха силна, именно, защото не се отметна от споразумението.

Да съгласна съм. Това беше също точка за Хюрем. Фирузе нямаше да го направи, сигурна съм. Не говорех за филма, а за това, че за която и да е действителна личност да се каже, че се е опитала няколко пъти да се самоубие, а всъшност, няма такива данни за нея, би било обидно да се твърди подобна глупост. Филма е друго нещо!

# 401

Няма абсолютно никакво значение кога,защо и по кое време...защото.. без значение кога и по каква причина ...насилственото отнемане на човешки живот т.е УБИЙСТВО...е абсолютно неоправдано.Никой,никой ..човек.на този свят няма дадено това ПРАВО !!!Всички знаем кой може да ни го отнеме...нали?За едни господ,за други аллах и т.н.Животните убиват за да се хранят и живеят...но човек все пак е над тях...има разум !

# 402
Защо беше нужно да среща Нигяр и Ибрахим и да лъже Хатидже.Преди уж и била казала истината за изневярата и това било редно ...а сега...истината ли каза
Аз пък се чудя, защо Хатидже се разтърча чак до двореца, заради една наложница.Защо иска Фирузе, да измести Хюрем.Защо вижда в нея съперница, като че ли нейните деца  ще стават султани.Вместо да й благодари, че научи истината от нея, иначе щеше да хвърчи още в облаците, тя я намрази.
Сакън да не убият гьоздето на брат й.Ибрахим сто пъти и каза, да не се меси, ама тя йок, ходи да им оправя дереджето, все едно нейното цъфти и вързва.Тьобе, тьобе...... ooooh!

# 403
Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.
Абсолютно не съм съгласна ! Повечето следящи филма го свързват с историята на ОИ  ,а тези които са по-дълго време в темата знаят,  че имаше много дискусии ,бяха споделени много исторически данни .Какво е останало след смърта на Хюрем е видно и няма смисъл отново да се изброява само това, че след 500г.е останала в историята като една от най-великите жени е достатъчно.Абсолютно се абстрахирам от романите които съм прочела ! Wink Peace

# 404

Общи условия

Активация на акаунт