Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 420
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
И се чудя как така още не е забременяла newsm78,не мисля че е забравила съвета на Афифе.Ако се сещате и каза,че това е начина....

# 631
 ЗА  ВАС :  bouquet

С БГ.СУБТИТРИ , ЛИРИЧЕН ПРЕВОД :

http://vbox7.com/play:81bb9d5393

bouquet  bouquet  bouquet

# 632
  • Русе, у дома
Много хубави снимки от Синан от новия епизод. ФирУзето много нагласена - бяло и солей, на едната снимка Султана и се радва много. А кое ли е това момиче с късата прическа на пазара в Маниса - нов персонаж или просто история с намесата на Принца. Фатма е кахърна, а Валиде - доволна, интерсна ще е реакцията на всички около бебето. Хюрем пак е с корана, дали има повод... newsm78 Ще видим - утре.
Хубав ден на всички... Благодаря за митовете и легендите на момичетата, някои дори ще ги разкажа за лека нощ на децата.  bouquet

# 633
Здравейте,
Аз също съм фен на сериала и го следя с интерес Simple Smile Големи благодарности на хората , които се грижат за нас и ни поднасят преведените серии   bouquet
Днес се сетих за мелодията, която Ибрахим свири на цигулка и реших да я потърся , но нямам никаква информация за нея , а в линка , който е даден на първа страница точно нея май я няма Sad Ако някой има някаква информация от къде мога да я изтегля ще съм много благодарна ако сподели  Flutter

# 634
Благодаря на Синан за снимките с кадри от 73 серия.  bouquet
На мен ми се струва че филма ще свърши така както свършва фрагмана и ние ще се чудим кой отива при Ферузе . newsm78

ЗАЗО-  ако прочетеш книгата на Солмаз Камуран "Естер една еврейка в османския двор " ,ще разбереш  как Хюрем  е натрупала капитал  въпреки,че не е излизала от харема.Накратко Естер е еврейка ,а евреите  по времето на Изабела Кастилска са били гонени от Великата инквизиция между тях са били и родителите на Естер тогава юноши.ОИ по  онова време/1492г/ ги е приемала ,между евреите е имало много умни хора които са заемали важни длъжности-лекари, ,учители,печатари,бижутери,търговци.Тази Естер е доставяла бижута в харема и така е станала близка с Хюрем .През 1538 година ОИ забранява износа на някой стоки ,като жито,ечемик,маслини,вълна,памук итн.Именно тази Естер намира пролука в закона и с помоща на Хюрем започват търговия ,за корабите със стока веницианците,флорентинците,испанците итн. са плащали много пари ,голяма част от тях е получавала Хюрем и именно с тези средства започва да гради сиропиталища,болници,училища!Самата Естер бива обезглавена по времето на Султан Мехмед-3 на 80 годишна възраст по време на бунтовете на спахиите.Естер е много близка със Сафие майката на султана,но въпреки това бива обезглавена.Надявам се с това до някъде да съм одговорила на въпроса ти. Hug
Надявам се и на другите които не са чели книгата да им е било интересно.  bouquet
Днес е ден на добротата нека направиме нещо добро за някой,скъп,любим ,приятел,роднина! Peace

# 635
Това намерих за Ташладжалъ,но няма превод!

# 636
http://www.medyafaresi.com/haber/90825/televizyon-muhtesem-yuzyi … rbanu-hatunu.html

най-горещата новина -италианската актриса Денисс Капезза е възможно да се превъплати в Нурбану съпругата на Селим. Hug
vvi-bravo!

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:41 от trendafilka

# 637
Кратко съдържание на 73- а серия   /превод от руски/

Във „Великолепният век” емоциите отново са на предела...

Случвашото се между Ибрахим паша и Хюррем султан става все по-завързано, още повече, че в него е намесен и Рустем ага. Хюрем султан ще скрие детенцето на Нигяр в двореца. Фирузе хатун започва да се възползва от това, че Джиганхир е привързан към нея за да се сближи със Сюлейман.

Хюррем започва да крие детето на Нигяр в двореца. Решава да използва този коз срещу Ибрахим. Тя има едно, единствено желание – да се избави от Фирузе.В същото това време, заради всичко случващо се, отношенията между Ибрахим и Хатидже много ще се обтегнат.

В същото време, нищо не подозиращата Нигяр ще се омъжи за Рустем. Но Рустем ага няма да е особено доволен, че не са го оженили за любимата и ще се държи хладно с Нигяр. Хатидже султан  ще се страхува най-много от това, да не би Ибрахим да намери и доведе дъщеря си в двореца им.

Ибрахим паша ще продължи да се среща с френскте посланници и да обсъжда капитулацията.  А Ебу Сууд ефенди ще започне да изготвя новите закони по заповед на Султана. По това време ще пристигне вестта, че любимката на Мустафа Фатма хатун е родила дете. Сюлейман решава да замине за Маниса, за да види своят внук /внучка/.

Ще узнае ли Нигяр, че дъщеря и е жива? Ще отпрати ли Ибрахим паша Фирузе от двореца, съгласно желанието на Хюррем? Ще се развалят ли отношенията между Хатидже и Ибрахим?

# 638
И понеже и аз се опитвам да следя и чета какво пишете и споделяте,първо да благодаря на всички заполезната информация,приятни напомняния и страхотния превод  smile3501 smile3501 smile3501 newsm74
 И се замислих,понеже вече е време Ибрахим  да напусне сериала,дали няма да го извъртят,че ще е нещо,което да навреди на Ферузето?Така де-до сега  в този филм се вижда как сценаристите предпочитат втората легенда за Хюррем и показват какви ли не глупости  с цел да изтъкнат колко елементарна инригантка е била ;набутаха какви ли не супер простейшън и дразнещи халветджийки;спестиха ни едното починало детенце(а само си представете как СС би я утешавал и подкрепял kiss),що да не я натопят,че едва ли не тя е затрила пашата,заради девойчето с лице на Майкъл Джексън?

# 639
Това намерих за Ташладжалъ,но няма превод!

Разбрах само малката част на английски, а именно:

"Мевляна Джалалдин в творчеството на Таслъджъ Яхия Бей

Мевляна Джалалдин (1207-1273), важен поет и мистик  живял през 13в., оказва влияние върху много поети от кръга „поезията на дивана”. Яхия Бей (ХVІ) също се е вдъхновявал от него. Има препратки към Мевляна в няколко куплета на „Диван”, писана от Ахия Бей, както и препратки в други негови стихове в „Хамсе” като „Мевляна”, „Мола Хюнкар”, „Мола и Рум”. Мевляна е главен герой в 3 различни истории -  Gencine-i Raz, Kitab-i Usul и Gulşen-i Envar, които се появяват в „Хамсе”. Също така, той преразказва историята на  “Süleyman Peygamber’le Sivrisinek”, която фигурира в „Месневи” на Мевляна без изобщо да я променя."

# 640
Толкова много и интересна информация сте поместили. Благодаря за всичко   bouquet   bouquet
Връщам се да ви изчета.

# 641
# 642
  • Атлантис, Галактика Пегас
Елена какво общо има?
Нали на Селим е изгората  Peace

# 643
 ooooh! ooooh! ooooh! Извинявам се!Аз се отнесох,че това ще е Хасеки на Мустафа.....

# 644
Благодаря за интересните легенди!
Явно е ,че сценаристите са чели много от тях и са подбрали това ,което
 според тях е най-добре.Ако трябваше ние да подберем сценария
със сигорност серияла щеше да изглежда по различно.
Аз  се радвам ако Фирузето не си отиде с лодката на Ибрахим.Искам друг
край за нея.
Не знам защо продължавам да мисля,че тя само играе ролята на влюбена,
защото преследва някаква цел.

Общи условия

Активация на акаунт