Инфо за здравни осигуровки

• 44 344
  • 430
  •   1
Отговори
Търся информация за здравни осигуровки при безработни.Какъв е размерът на месец за заплащане при положение,че си безработен?

# 1
  • София
16.80 на месец.

# 2
  • край голямата локва
При нас в данъчното има каса на банката с която работят и на която можеш да ги плащаш без такса. Иначе в банките ще ти вземат и такса за превода. Плащат се следващия месец до 10 /или 8-не съм сигурна/ число и след това се начислява лихва. Ако от сега трябва да се самоосигуряваш, не забравяй да подадеш Декларация образец 7.

# 3
  • София
Банката е Сибанк и пак има такса, по-малка е от другите банки, но я има. Нямам представа как стои въпросът, ако отидеш в НАП, имат ли каси или пак по банков път се внасят парите. Мисля, че е само по банков, защото последно точно това исках да избегна като плащане, но нямаше такава опция.

# 4
  • край голямата локва
То за това съм го писала - на касите в НАП няма такса. Поне при нас. И банката не е тази която пишеш. Ако разбира се не са я сменили последния месец. Давам лична карта и парите, те си въвеждат ЕГН-то и готово. Дори да отидеш до клон на Р. банк с която принципно работят плащаш такса /макар и по- малка/ и попълваш вносни бележки.

# 5
  • София
Е, и аз това казвам, че банката, която официално събира тези пари е Сибанк и пак ми иска такса от 3.50. До Нап не съм ходила, защото няма официална информация, че има такива каси. В информацията, която аз прочетох къде се плащат таксите е следната: пощенски запис, интернет и банков път. Ако има каси на НАП, които не искат такси веднага ще се възползвам. Peace Нека някой по-запознат да каже. А аз утре специално ще се обадя на телефона на НАП и ще питам.

# 6
  • София
Няма каси в НАП за съжаление, но има клонове на съответна обслужваща НАП банка. В София това е СИБанк, преди известно време бяха спряли да събират такси от физически лица, но сега не знам какво е положението. Който се интересува може да провери на сайта им в тарифата на банката.

# 7
И извън София е Сибанк. Касите им, които се намират на територията на НАП, не взимат такси при внасяне на ЗО.

# 8
  • край голямата локва
 Държа в ръката си вносната бележка 31. 10. 12 г. от Райфайзен банк. Сумата си  е 16.80 лв. Никога не ми взимат такса. Плащам на касите в НАП от няколко години. Банката не се е  променяла. Може би банките с които НАП работи са различни в различните градове.  newsm78

Таксите на банките не са малки, за това посъветвах авторката да си провери на място.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 23:29 от xxxxx

# 9
Тази тема ми идва точно като по поръчка.
До 26 .10. 2012 получавах обезщетение като безработна и съответно имах и здравни осигуровки. Сега когато плащането приключи, какво трябва да направя?
 Как и къде се подава тази декларация, че сама ще си плащам здравните осигуровки?
Трябва ли всеки месец да се превеждат пари, или може няколко месеца да се забавят и после наведнъж да се преведат?
 А авансово може ли за няколко месеца наведнъж?
Направо ги бях забравила тези здравни осигуровки, а точно сега за съжаление ми се налага много често ходене по лекари.

Ще следя с интерес темата, защото тази информация ми е много необходима.
Благодаря ви.

# 10
  • край голямата локва
 До 30. 11 трябва да подадеш декларация Образец 7 в НАП. Има тема тук в Клюкарника. Трябва да си платиш и вноската за 11м до 10-ти на декември. След това има лихви . Но ако три месеца не са ти платени - спират правата. Предварително може, но ако започнеш работа никой няма да ти върне парите.
 Ако плащаш в банка има такса 2-3 лв. така че е по-удачно да са няколко вноски. Явно във всеки град трябва да се проверява на място.

# 11
Ако имаш лична сметка, можеш да си превеждаш осигуровките през нея. Ако ползваш интернет банкиране, ще ти е много евтино. Няма и да се разкарваш по банките.

# 12
  • София
И извън София е Сибанк. Касите им, които се намират на територията на НАП, не взимат такси при внасяне на ЗО.

Различни са банките в различните градове  Peace, на някои места обслужва и СИБанк, но не на всички.

# 13
Ясно, разбрах. Грешката е моя.  Peace
Но при всички важи правилото, че щом са на територията на НАП, не вземат такси, нали?

# 14
  • София
Така, за София има три района на НАП, където  обслужващата банка е Сибанк. Това са райони "Изток", "Оборище" и третата е неизвестна  на оператора от телефона. Laughing Там не се заплащата такси. Така съм го написала, че май не става ясно. Става въпрос, че не навсякъде, където има НАП могат да се платят здравните осигуровки. Само в трите района или поделения на НАП, нямам представа как се водят.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 10:42 от mia1

Общи условия

Активация на акаунт