Инфо за здравни осигуровки

• 44 360
  • 430
  •   1
Отговори
# 15
Така- прясна информация - за безработни - подава се декларация №7,сумата е 16.80лв на месец за здравни осигуровки,като в НАП Варна има клон на Инвестбанк.Такса не се заплаща.

# 16
Да се включа и аз в темата,гледам,че обсъждате здравните осигуровки за безработни.
Сега с тази единна сметка ще настъпи истински хаос,особенно ако наистина започнат първо да погасяват старите задължения.Аз имам такива за 2008 г.Преди малко прочетох,че тези,които сами плащат здравното си,ще могат да определят за кой период, но трябва да подават някакво заявление newsm78Някой има ли идея какво ще  е то и къде точно и в какъв срок ще се подава?

# 17
Melani_M, всеки месец преди да си внесеш здравната осигуровка подаваш З А Я В Л Е Н И Е
По чл.2а от Наредба Н-8 от 2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица
ето от тук http://www.nap.bg/page?id=204 първото. Заявлението се подава в офиса на НАП. Важно е преди да платиш да подаваш ежемесечно заявление, защото в противен случай вноската ти ще отиде за стар период, за който не си внесла. В заявлението попълваш точно за кой месец искаш да ти отнесат внесените парички.

# 18
Въпрос и от мен. След като се вдига минимална заплата от януари, здравната вноска за януари колко ще бъде?

# 19
Melani_M, всеки месец преди да си внесеш здравната осигуровка подаваш З А Я В Л Е Н И Е
По чл.2а от Наредба Н-8 от 2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица
ето от тук http://www.nap.bg/page?id=204 първото. Заявлението се подава в офиса на НАП. Важно е преди да платиш да подаваш ежемесечно заявление, защото в противен случай вноската ти ще отиде за стар период, за който не си внесла. В заявлението попълваш точно за кой месец искаш да ти отнесат внесените парички.

Благодаря ти много!  bouquet
А тази Декларация № 7 подава ли се все още?

# 20
ААХ, сега проверих в калкулатора за здравни вноски, за януари 2013 г пак
ги дава 16,80 лв, те нали и казаха, че "отвързват" здравната осигуровка от
МРЗ. Обаче друго ми пави впечатление, кодът за плащане вече е променен,
вече е 111111.

# 21
С платежното ще отида в банката и там ще напиша кода. До колкото разбрах под един код ще се плаща и друго. Дано само сумата остане без промяна. От доста време съм без работа и това ме притесняваше.

# 22
Да,вече всички осигуровки с изключение на ДЗПО се плащат по този код.Също така първо се погасяват по - стари задължения,ако има такива.

# 23
Е, поне до изборите няма да вдигнат ЗОВ, ама след това сигурно
ще се "поправят".

# 24

А тази Декларация № 7 подава ли се все още?
Подава се още. Не знам какво да те посъветвам - освен да пращаш заявлението по пощата с обратна разписка и след няколко дни да платиш. Наистина е рисковано ако не си подала декл.7 да се поавиш на гише в НАП. В същност не знам те като ти въвеждат заявлението в системата дали няма да им "светне", че не си подала декл. 7. Уффф, Данков няма ли да си ходи вече?

# 25
Той и да си отиде,вече попарата ни я надробиха,ако си мислят че така ще си напълнят хазната, много се лъжат.То човек и да иска да бъде коректен и да плаща,макар и да знае че няма да получи нищо насреща,те по всякакъв начин се стремят да те откажат.
Аз мисля да не рискувам,подавайки заявление.Не искам да плащам глоба за такова безумие като тази декларация.Всъщност тя има ли някакъв давностен срок?

# 26
  • Sofia
Сега като са единни сметките, някой може ли да ми каже банковата сметка на ТД на НАП София, за да мога да платя? Това е голяма глупост с тези заявления, дори не зная дали се подават по постоянен или настоящ адрес, кашата ще стане голяма. Четох също, че вече няма да се ползва платежно към бюджета....

# 27
Сега като са единни сметките, някой може ли да ми каже банковата сметка на ТД на НАП София, за да мога да платя? Това е голяма глупост с тези заявления, дори не зная дали се подават по постоянен или настоящ адрес, кашата ще стане голяма. Четох също, че вече няма да се ползва платежно към бюджета....

http://www.nap.bg/page?id=20

За София-град е СИБАНК,но за всеки офис е различна сметката. Изтеглете си файла "Списък на банковите сметки на НАП" и ще го уточните!

# 28
Да се включа и аз в темата,гледам,че обсъждате здравните осигуровки за безработни.
Сега с тази единна сметка ще настъпи истински хаос,особенно ако наистина започнат първо да погасяват старите задължения.Аз имам такива за 2008 г.Преди малко прочетох,че тези,които сами плащат здравното си,ще могат да определят за кой период, но трябва да подават някакво заявление newsm78Някой има ли идея какво ще  е то и къде точно и в какъв срок ще се подава?

За безработни ли става дума, или за самоосигуряващи се?

# 29
Аз се интересувам за безработните как ще е,но в Заявлението,което Lu_lu е посочила по - горе се спрягат и самоосигуряващите се,така че предполагам същото се отнася и за тях,но не съм абсолютно сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт