Инфо за здравни осигуровки

• 44 344
  • 430
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ходи и я подай, защото дори и да си внесеш осигуровките няма да ти ги отчетат без да си я подала.

# 421
Serenity__bg , трябва да я подадете до 25-ти август в НАП по постоянен адрес. Може да я пратите и по пощата с препоръчано писмо.

# 422
  • София
Mery_n благодаря за информацията! Значи все пак ще се размина с 500лв глоба! СУпер!

# 423
  • София
Досега не зная някой да е глобен. отиваш и си попълваш декларацията и си плащаш осигуровките. Така ще ти се отразят след време в статуса. Ако понахалстваш малко, може да ти дадат на момента справка, че си внеслла и че си подала декларация и да си ок.

# 424
  • София
между другото точно в БгМамма видях тема (от 2010) за жена, глобена с 500лв заради тази декларация.... може би затова се попаникьосах   bouquet

# 425
Здравейте! Мен също ме вълнува този въпрос, тъй като на 31.07.2014 ми приключи 9те месеца през, които бях  регистрирана на борсата и ми превеждаха сумата. Озадачава ме факта сега до 25то число на 07.2014 /ли е трябвало да подам/ или до 25.08.2014  ДЕКЛАРАЦИЯ 7  и съответно да започна да се самоосигурявам?
Другото странно нещо е че на 30.10.2013 ми прекратиха трудовия договор, но от фирмата не са подавали информация още от 05.2013г., даже преди 2мес.си правих  справка в НАП и се вижда че е още не е отразено нищо, а съм била и на трудовата борса. Някъде четох, че имало давностен период от 1год. и ако броим това че от фирмата не са внасяли и подавали информация от 05.2013 какво следва?

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 01:52 от donika dineva

# 426
Тема за декларация 7: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=544636.930;topicrefid=20.

donika dineva, до 25-ти август трябва да подадете, но във вашия случай не знам дали ще я приемат. Консултирайте се в НАП или в някой форум, в който може да получите мнение от счетоводител.

# 427
Благодаря!

# 428
Не знаех до вчера за деклерация7 и си внасях ЗО за 2013 и 2014 ,като за 1.8 год не бях ползвала мед.услуги.Вчера бях неприятно изненадана,когато отидох при заболекаря и разбрах ,че съм с прекъснати ЗО права от 2013.Днес отидохвНАП ,подадох образец7и ми възтановиха правата веднага и без проблем.Глоби изобщо не бяха споменавани.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 16:39 от dafiduck

# 429
  • Стара Загора
Здравейте  bouquet

Преди няколко дни записах магистратура дистанционно и ще ходя следващата седмица да си плащам осигуровките за август, септември и октомври. Сега обаче проверих в сайта на НАП и ми пише, че съм с непрекъснати права. Държавният ми беше на 29 юли и доколкото знам, дотогава университета ме осигурява (юли вкл.). Дали още не е обновена информацията и затова не ми показва друго? newsm78

# 430
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
За здравно неосигурени се броят лица, които имат 4 месеца с не внесени здравни осигуровки от последните 36 месеца. От края на юли до сега е минал само един месец. Peace

Обръщам внимание, че ако има безработни, които се самоосигуряват здравно и са взели участие в секционна избирателна комисия за европарламентарните избори, самоосигуряването им е било прекъснато от внесените от страна на общинските администрации осигуровки за участието в изборния ден. Трябва на нова сметка да се подаде декларация 7 за самоосигуряване считано от деня след изборите, т.е. от 26 май.
Същото ще трябва да се направи и след предстоящите избори, като самоосигуряването на нова сметка ще трябва да се счита от 6 октомври. Това трябва да се запише в новата декларация 7. Peace

Общи условия

Активация на акаунт