Инфо за здравни осигуровки

• 44 344
  • 430
  •   1
Отговори
# 375
Ох вече съм спокойна.Днес ходих в НАП ,служителката беше изключително мила и ми изчисли вноските плюс лихвите които дължа.Преведох парите по банков път за липсващите месеци и слава богу че нямаше глоба. #Crazy #Crazy #Crazy   

# 376
  • Пловдив
Браво.и аз се разминах с глобата

# 377
някой знае ли дали стари здравни осигуровки могат да се платят разсрочено
благодаря предварително

# 378
  • Балчик
някой знае ли дали стари здравни осигуровки могат да се платят разсрочено
благодаря предварително
Ако ще възстановяваш здравни права , нужно е да платиш наведнъж до три години назад , заедно с лихвите разбира се, ако не искаш да възстановяваш права , тогава си ги разсрочвай.

# 379
Виждам, че в темата не е писано от отдавна, но се надявам някой да ми отговори.
Ще плащам здравни осигуровки по интернет, в системата на НАП, чрез дебитна карта. Има 2 сметки, трябва да избера една от тях. Но не знам коя : Дирекция СДО  или  Пловдив. Някой плаща ли по интернет?

# 380
  • В голямото море...Живот
В реедиците на безработните съм от 20.01.2014. Получих обезщетение по чл.222 до 20.02 включително. Обезщетение за безработица от НОИ ще получавам от 21.02. Как и каква сума, и трябва ли да внасям за ЗО?

# 381
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Докато получаваш обезщетение за безработица от НОИ си здравно и пенсионно осигурена за сметка на държавния бюджет. Ще мислиш за здравни осигуровки като ти изтече периодът с обезщетенията, ако до тогава не си започнала нова работа - нещо, което ти желая от сърце. Peace

# 382
  • В един копнеж!
Ще плащам здравни осигуровки по интернет, в системата на НАП, чрез дебитна карта. Има 2 сметки, трябва да избера една от тях. Но не знам коя : Дирекция СДО  или  Пловдив. Някой плаща ли по интернет?

Joy  СДО е средни данъкоплатци и осигурители. Там работя нямаш. А какъв е този Пловдив незнам, защото всяко ТД на НАП има такава сметка. Дори Пловдивският НАП има сметка за СДО. Така, че сега гледаш сметката за НЗОК и новия код.

# 383
  • В голямото море...Живот
Докато получаваш обезщетение за безработица от НОИ си здравно и пенсионно осигурена за сметка на държавния бюджет. Ще мислиш за здравни осигуровки като ти изтече периодът с обезщетенията, ако до тогава не си започнала нова работа - нещо, което ти желая от сърце. Peace

Идеално! Благодаря  Hug
Да разбирам, че дек.7 трябва да подам едва след като ми свърши обезщетението от НОИ (ако не започна работа)?

# 384

Joy  СДО е средни данъкоплатци и осигурители. Там работя нямаш. А какъв е този Пловдив незнам, защото всяко ТД на НАП има такава сметка. Дори Пловдивският НАП има сметка за СДО. Така, че сега гледаш сметката за НЗОК и новия код.

Тя плаща през https://nraapp01.nra.bg/taxpay/client/login.php. Една от стъпките е да избере Дирекция СДО или Пловдив, в нейния случай. Избира Пловдив и продължава, сметката и кодът излизат автоматично. Трябва да напише само сумата и нищо друго.

# 385

Идеално! Благодаря  Hug
Да разбирам, че дек.7 трябва да подам едва след като ми свърши обезщетението от НОИ (ако не започна работа)?

Да. http://www.nap.bg/news?id=1798
Цитат
От НАП напомнят също, че всички лица, за които възниква задължение сами да внасят здравноосигурителните си вноски подават в териториалните структури на НАП по постоянен адрес декларация – образец 7. Тя се подава в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за осигуряване от лицата, които не са осигурени на друго основание. Тоест ако от 1 януари сте в това качество и трябва сами да внасяте здравноосигурителни вноски, то до 25 февруари трябва да подадете декларация образец 7.

# 386
Тя плаща през https://nraapp01.nra.bg/taxpay/client/login.php. Една от стъпките е да избере Дирекция СДО или Пловдив, в нейния случай. Избира Пловдив и продължава, сметката и кодът излизат автоматично. Трябва да напише само сумата и нищо друго.
Благодаря, Гал Hug

# 387
  • Linz
Някой знае ли какво трябва да направя за да спра да се осигурявам в България, при положение, че съм здравно осигурена в чужбина?

Искам веднъж завинаги да се откача от тази безумна система. Вчера един австриец-юрист ми вика ами вие (българите) сте си виновни, че търпите това положение. Е да, ама аз няма какво повече да направя, предлагала съм и в този форум да се вдигнем на протест- глас в пустиня!... Тук безработните сериозно ги подпомагат, не им искат пари. А в България- осигуровки, лихви, такси, глоби- толкова е нелепо, че нямам думи! Като правя банков превод до България, ми удържат 0,22 евро, независимо от сумата. А у нас за да си внеса здравните осигуровки като безработна- такса в банката 4 лв Shocked

# 388
А по принцип къде излизат осигуровките,които дължа ? Знам,че имам такива,но не излизат никъде ...

# 389
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Идеално! Благодаря  Hug

Отговорили са ти, но да ти отговоря и аз. Да, декларация образец 7 ще подадеш в съответното поделение на НАП по твоя постоянен адрес. Ако обезщетението ти изтича примерно на 21 май за теб задължението за здравно осигуряване сама възниква на 1 юни, следователно до 25 юли трябва да подадеш въпросната декларация.  Peace

А по принцип къде излизат осигуровките,които дължа ? Знам,че имам такива,но не излизат никъде ...

В сайта на НАП. Намира се в електронни услуги.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт