Проходилка/паяк/ от кога?

• 17 221
  • 156
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Малко, затворено, подсигурено място. Няма детето как да  лази/ходи на свободно,  да опознава света, разстоянията, опасностите и т.н.  нищо по-хубаво няма от това детето да е пуснато да щъка свободно из къщата.
Уолкърите за мен също са за вече ходещи, не за прохождащи, има не малката опасност при тях детето да се изплющи по лице на пода, ако се засили повече, а не  е достатъчно стабилно на краката си... а като проходят повечето деца обичат да бутат нещо уолкър, колички за кукли или нещо от сорта...

# 16
  • До морето
Да, права си! Но все пак е по- сигурно, особено за 6-7-8 месечна възраст- ще има да си се изправя и да си пада на воля. Тогава не мисля, че им трябва чак толкова пространство. После като проходят е ясно, че не можеш да го затвориш в кошара за игра  Wink

# 17
  • София
моят от доста по-малък беше на пода, там се научи да се върти, на 5 месеца почна да прави опити да пълзи, на 6 пълзеше, естествено на пода и то  препускаше из стаята, в кошара къде да лази? На 7 се изправяше по мебелите, на няма и 9 проходи. Така че за мен и като по-малки им трябва пространство.
И на пода да падне какво му е? тъкмо се научава как да се пази, да не пада като талпа, ако се умори да поседне по внимателно и т.н., защото другото боли и т.н. Колкото по-малко е детето пада по-леко и от по-ниско, по-голямото повече има сили, повече се засилва, от по-високо пада, по-тежко е, ако не се е научило да се пази  по-вероятно е да се наранява повече.
(има хора, които си държат децата почти по цял ден по кошари, проходилки и т.н., като проходят пак си кисят в кошарите..не го разбирам и не го приемам)

# 18
Сложих го на 8м.,вреда не видях,ползата беше за мен... Mr. Green

# 19
  • Кърджали
И аз като Angel_Dust оставих дъщеря ми от доста малка възраст на пода. Първо върху едно юрганче и активната гимнастика, после само върху юрган/одеало. Сигурно беше 3 месечна когато направих това, пък може и по - малка да е била. Намирах го за по - безопасния вариант пред това да се чудя кога точно ще падне от спалнята.Кога пропълзя, кога започна да се изправя, та кога проходи почти не разбрах. Е да, по едно време ходеше цялата в синини, защото все се удряше някъде, ама бързо се учеше от грешките си.  Laughing
Проходилка по съвет /изрична забрана/ на ортопеда не съм купувала изобщо. Още повече и без това квартирата ни е малка, само проходилка липсваше там.  Дали детето е било прекалено кротко или някак си се напаснахме, но не съм и усещала нужда да я ползваме тази вещ.
Може би и затова аз от проходилката особено голяма полза не виждам. Но предполагам, че ако тъй и тъй родителя е решил да ползва, то поне е добре детето да е достатъчно стабилно и да е съвсем за кратко. А не за часове, както за съжаление съм свидетел около мен.

# 20
*SamiMummy*, в кошарата няма такова пространство като на пода. Отделно като сложиш детето на пода, то почва да вижда разни интересни неща и се стреми да ги достигне. Така почва да се учи да пълзи и т.н. В кошарата е скука. Аз никога не съм държала Йоана там, освен за спане. Предлагаха ми кошара за игра, за да можело да я държа под око и да не ходи из къщи - отказах на момента.

# 21
  • Бургас
Сложих го в паяк,когато почна сам да се изправя.Не съм го държала повече от 15 минути,докато свърша нещо или за да се разнообрази детето.Проходи сам на 9 месеца и половина  Peace и сега пак си го слагам отвреме на време,когато имам да свърша нещо в кухнята  Peace

# 22
  • София
По съвет на ортопеда няма да взимам проходилка. От около два месеца с малката се отглеждаме на пода, сложила съм две одеала, върху тях активната гимнастика и така си седим по цял ден. Ползвам шезлонг докато готвя да седи при мен в кухнята.

# 23
  • на последния етаж
По съвет на ортопеда въобще не съм слагала малкия в проходилка.
И аз.

# 24
  • До морето
То не, че аз съм се засилила да го слагам в кошара, честно казано мен ще ме хванат лудите, ако трябва да стоя на такова място, просто се зачудих защо не е полезна, та попитах  Wink

# 25
Въобще да не се слага, но ако все пак си решила за момиченцата може от осмия, а за момчетата е добре да се изчака до деветтия месец, въпреки че виждам много майки които още от края на четвъртия месец слагат децата си. Всеки сам си решава за своето дете, но може да има тежки последствия.

# 26
Аз така се бях настроила за този паяк,а сега newsm78.?
Ей. той бил много опасен според вас и педиатрите!
А аз си бях въобразила,че почти е задължителен на един етап!
Благодаря ви!

# 27
Ако имаш място проходилката може и да ти е полезна. Педиатърката каза към 6-7м да го слагам, мисля, че към 8-я започнах, но за не повече от 15мин. Трябва детето поне да седи стабилно. А слагането на земята е голем плюс. Аз дълго го отлагах, започнах след като се изправи в кошарата си. За няколко дена се научи да пълзи  Peace

# 28
Сложих го на 8м.,вреда не видях,ползата беше за мен... Mr. Green
И аз  Mr. Green
Разбира се не сме се оливали, колкото да свърша нещо набързо.
Иначе да, няма общо с прохождането и не е спомагателен уред за това, ползвах за кратко забавление на табличката отпред.
Пък това дали е по пода от рано, пак не е гаранция за ранно прохождали. Познавам деца, които не са ползвали, а проходиха късно, така че си е до когато детето се почувства готово.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 22:46 от Бенджолина

# 29
Аз съм изумена от  това,което прочетох тук #Crazy
Онзи ден бяхме на преглед при ортопед-светилото на Варна д-р.Райков.За там чакахме  1 месец.Именно този доктор ми каза,че  е хубаво да  го  слагам както в  паяк,така и в  кенгуру.От  паяка му заякват мускулите.Да кажа,че  сме почти на 7  месеца.От 6м и 15 дена го слагам на паяк Peace

Общи условия

Активация на акаунт