Проходилка/паяк/ от кога?

• 17 250
  • 156
  •   1
Отговори
# 30
Никакви паяци, проходилки и т.н не съм ползвала с първото, живот и здраве и с второто не възнамерявам.
Това беше първото което ортопеда каза като съвет на първия преглед- никаква полза за детето от тези уреди. За майките може би, да. Но за детето- никаква. Създава му лъжлива сигурност за стабилност, движенията в проходилката не имитират ходене, бебето се бута с крака, а не ходи реално.

# 31
С големия съм ползвала след 8-я месец.Живея в провинцията и тук практиката е на 6-я месец да се слага,подпирано в възглавници и т.н. От цялата банда майки аз бях единствената ,която не сложи детето си на 6м. в проходилка,съсипваха ме от упреци .Децата са им живи и здрави и нямат последствия ,но аз реших че няма да рискувам ,сега съм на същото мнение,макар че малкия е много активен и не иска да си лежи и търкаля,но се надявам да издържа.

# 32
Имаме ето такава проходилка: http://www.amazon.de/Hess-Spielzeug-13333-Babyspiel-und-Lauflern … ASIN%3DB000VN9POI

Взех я преди 2-3 месеца. За сега Далия си играе с нея лежейки или седейки и се стреми да хване топчетата отгоре. Това я стимулира да се хване и да се дръпне да се изправи Simple Smile А лежейки, играчките, които са от страни я карат да се обръща на ляво и на дясно. Много съм доволна. Когато проходи ще започне да я бута и няма как да се засили, тъй като всяко от колелцата се движи в различна посока. Simple Smile

За тези, в които бебето се слага да седи в тях и аз съм чела негативни мнения. Чудех се много какво да й взема и за това се спрях на тази, за да може да я ползва по-дълго, т.е. от по-рано Simple Smile

# 33
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Купихме проходилка преди да проходи, но изобщо не му грабна вниманието. В началото се возеше на нея. Проходи сам, без нейна помощ и едва след това му стана кеф да се качи на нея - сигурно отново, за да се вози  Simple Smile Общо взето проходилката не ни беше нужна  Peace

# 34
Аз съм изумена от  това,което прочетох тук #Crazy
Онзи ден бяхме на преглед при ортопед-светилото на Варна д-р.Райков.За там чакахме  1 месец.Именно този доктор ми каза,че  е хубаво да  го  слагам както в  паяк,така и в  кенгуру.От  паяка му заякват мускулите.Да кажа,че  сме почти на 7  месеца.От 6м и 15 дена го слагам на паяк Peace

Не се "изумявай", ами помисли малко повече Wink Изобщо не е вярно, че в паяка заякват мускулите-нито те, нито ставите се натоварват както трябва....а да сложиш бебе на 6мес и половина в паяк-си е чисто безумие! ooooh!

# 35
  • София
Проходилка, бънджи и т.н. не сме ползвали- детето растеше на земята, там се научи да лази, да ходи и т.н. Имах кошара, ползвала съм я чат- пат за да отида до тоалетна без да се притеснявам за него, но всъщност той се кефеше там, т.к. имаше много играчки и за по 10 минути си му беше интересно.

В проходилка го сложих веднъж, вече беше проходил, но му беше интересно да види какво е- ами изобщо не можа да схване какво да прави с нея Simple Smile

# 36
Сложих дъщеря ми за пръв път в проходилка на около 6 месечна възраст.Синът ми изобщо не пожела да стои в нея. Simple Smile

# 37
Аз съм изумена от  това,което прочетох тук #Crazy
Онзи ден бяхме на преглед при ортопед-светилото на Варна д-р.Райков.За там чакахме  1 месец.Именно този доктор ми каза,че  е хубаво да  го  слагам както в  паяк,така и в  кенгуру.От  паяка му заякват мускулите.Да кажа,че  сме почти на 7  месеца.От 6м и 15 дена го слагам на паяк Peace

Не се "изумявай", ами помисли малко повече Wink Изобщо не е вярно, че в паяка заякват мускулите-нито те, нито ставите се натоварват както трябва....а да сложиш бебе на 6мес и половина в паяк-си е чисто безумие! ooooh!

Подкрепям.
Тук имаше голяма кампания срещу проходилките. Дори се коментира забраната им.
В Канада например са още по-стриктни  Peace

# 38
  • София
В Канада не бяха ли забранени? Или бъркам държавата?

# 39
  • София
Мда, точно там.

# 40
Сложих дъщеря ми за пръв път в проходилка на около 6 месечна възраст.Синът ми изобщо не пожела да стои в нея. Simple Smile

И аз  така! Peace
Ортопеда ни каза,като започна да  го слагам седнал,да започна  да  го слагам и в проходилката Peace

# 41
  • в огледалото на живота
Едното ми дете обичаше да се забавлява за кратко с проходилката,другото пък въобще не припарваше до нея.
Не са задължителен елемент в развитието на децата.

# 42
Използвах проходилка след 10- тия месец.  И за мен вреда няма, само полза. Разбира се, ако не се прекалява. Ортопедът ме посъветва, че мога да го слагам, но внимателно да съобразявам височина, за да не остават крачетата сгънати.

# 43
  • София
Слагах синът ми в проходилка след 9-месечна възраст, ползва я около месец-два. Не бих казала, че му е помогнала да проходи, нито пък, че му беше интересна. Ако можех да се върна назад, не бих купила проходилка, напълно излишна е. Подкрепям с две ръце ей това мнение

никаква полза за детето от тези уреди. За майките може би, да. Но за детето- никаква. Създава му лъжлива сигурност за стабилност, движенията в проходилката не имитират ходене, бебето се бута с крака, а не ходи реално.

# 44
Не ползвах. Не бих ползвала и ако имам второ дете.

Общи условия

Активация на акаунт