Коледа 2012- 2 част

• 79 997
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, имам 2 въпроса: от къде го купувате това масло бор-чвор на килограм и другия е в айко ли казахте че има кутии за сладки?

# 151
  • София
Момичета, имам 2 въпроса: от къде го купувате това масло бор-чвор на килограм и другия е в айко ли казахте че има кутии за сладки?

Да, в Айко има страхотни метални кутии, по 3 бр.

Дъмбо със сигурност работи в неделя, зарадили са много коледни украси и джунджурии, онзи ден все още подреждаха.

На мен ми трябват картонени кутии с коледни мотиви, някаква средна големина и да не са по 2-3 в комплект. В Айкоп имаше 2 модела, но бяха комплекти, а по-малките не ми вършат работа, а ми трябват 3 еднакви.

Джемма, страхотни къщички! Simple Smile

# 152

имам и аз един въпрос по отношение на сладкарските бои - дали ще мога да боядисам маслено тесто с гелови бои? имам една идея да направя червени сладки, но се чудя дали ще стане равномерно.

# 153
scaramouche, оцветявала съм тесто за сладки с боите на wilton, много добре става.

Хрисима, точно затова най-популярни са сладките, които можеш да направиш седмица преди Коледа. Аз например по тези празници приготвям единствено питката за бъдни вечер, но предпочитам да си почивам със семейството пред това да приготвям сладкиши в последния момент.

цветна палитра, на много сладки можеш да замесиш тестото и да го оставиш да престои в хладилник. Така можеш да го замесиш като заспи бебето и да оставиш за някоя от следващите дрямки или вечерта да оформиш и изпечеш сладките. Аз така ще действам Simple Smile

# 154
  • На планетата Земя
Здравейте!

Вчера бях в Кауфланд Слатина и купих масло Deutsche Markenbutter за 1,99 лв.

Имам проблем с намирането на сушени череши. Моля, помагайте с идеи.   bouquet

Много ми харесва идеята за пълнената тиква. Ще я изпробвам тази година. Тя, мисля, става и за Бъдни вечер, вместо ушав.

# 155
Аз лично от кварталния магазин, много е вкусно. Онзи ден го използвах за ванилени сладки и стана супер.
Тортата за която ви попитах преди няколко дни стана перфектна, препоръчвам я ако имате повод Peace
Само ми се начупиха блатовете, но явно нямам практика Rolling Eyes Вие как местите отрязаните блатове? Thinking

# 156
Здравейте!

Вчера бях в Кауфланд Слатина и купих масло Deutsche Markenbutter за 1,99 лв.

Имам проблем с намирането на сушени череши. Моля, помагайте с идеи.   bouquet

Много ми харесва идеята за пълнената тиква. Ще я изпробвам тази година. Тя, мисля, става и за Бъдни вечер, вместо ушав.
Аз си намирам на Женския пазар на ъгъла мисля че беше Симеон в едно магазинче за ядки,има всякакви сушени плодове и аз купувам всяка година от там.Само пак казвам,не ходете сами или много си пазете чантата(протмонето)

# 157
  • под тепетата
 Моят списък тази година ще е по-скромен откъм разнообразие :
 1. Линцерите на nudel33
 2. кантучините на Роца
 2. задължителните меденки на Джули
 3. браунис бисквитки с шоколад и ядки на Ири
 4. миналата година беше медена къщичка за децата в службата, тази година ще пробвам шейна с еленчета
  Количествата са по 2 дози засега  Wink

# 158
  • Балчик
Джемма ,в сайта им пише ,че в неделя работят от 10-20 часа ..А от Чаталджа пазар можеш да намериш череши за АКК  Peace

Благодаря, няма да имам време да обикалям през цяла Варна, ще се задоволя с боровинките и вишните за кекса- тъкмо да пробвам нещо различно. Simple Smile
Благодаря за отговорите, не се сетих изобщо да погледна в сайта им за работното време.  bouquet

# 159
Имам въпроси за АКК. Надига ли се много? Колко място да предвидя? Тая рецепта(доза) в една тава ли я печете и каква по размер? Мога ли да заменя черешите(ако не намеря) с боровинки примерно?

# 160
Имам въпроси за АКК. Надига ли се много? Колко място да предвидя? Тая рецепта(доза) в една тава ли я печете и каква по размер? Мога ли да заменя черешите(ако не намеря) с боровинки примерно?
Надига се да .Ми зависи от формата аз пека в тенджера и ми се надига двойно.Не пека в тава идеята е да е висок кекс отколкото широк .Черешите може да замениш с каквото искаш,няма да е оригиналната рецепта,но пак е вкусно.Аз съм правила различни вариации на сушени плодове миналата година.

# 161
записче  Wink

# 162
Сушени/ захаросани череши има на Кирков, онзи ден купих. Там има и масло на килограм, поне на 4-5 места продават. Този пазар ми е под носа и съм го проучила. hahaha
Преди малко "напих" плодовете и ядките за АКК и утре ще го пека.
Стискайте палци другата седмица да ми пристигнат формичките от ибей, че смятам полека- лека да се подготвям вече за Коледа. Mr. Green

# 163
И моят списък с Коледни сладки е готов, даже си направих и график по седмици а хлапето обеща да ми е пръв помощник  Laughing
1* Рохлички - миналата година не ги правих, но тази няма да ги пропусна. Даже след малко ще забъркам една пробна доза, че имам останали жълтъци.
2* Меденки на Джули
3* Линцерови сладки
4* Ароматни трюфели с уиски
5* Лешникови топчета с аромат на канела - любимите на сина ми, снощи ги забърках набързо и вече са на привършване.
6* Джинджифилови сладки на Зори
7* Шоколадови звезди с капучино
8* Виенски коледни орехови бисквити
9* Коледни звезди на баба
10* Маслени снежни топки
11* Портокалови корички в шоколад
12* АКК - за пръв път ще ми е, сега ще си накисна сушените плодове и утре ще пека.
Искам да ви попитам, ако разделя сместа на две части колко време да пека?

# 164
Сушени череши има в карфур  Peace 4.69лв мисля бяха или нещо такова Simple Smile Но не видях грамажа   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт