Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 637
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
По въпроса с парфюмите и съня - на мен ми е леко изумяваща идеята да се напарфюмирам преди сън Crazy, това е сигурен начин някой парфюм да ми досади. Та след душ единственият аромат, с който си лягам, е този на някой лосион/масло за тяло с успокояваща и ненатрапчива миризма. Peace

В случая не съм се пръскала специално преди сън, но обичам да пръскам в косата, а нея не я мия всеки ден. Иначе съм го правила преди това с пръскането нощем, ама то зависи и какви са ти плановете като си легнеш, не винаги са да спиш...

# 571
Никога не се пръскам преди лягане с нищо, защото парфюмите ми пречат определено. Спя супер леко почти като дрямка и усещам, чувам всичко, а доста често си говорим през нощта с мъжа ми, който спи по абсолютно същия начин. Коромандел например винаги го усещам през нощта.

# 572
И аз като Лин, мога да спя само с Прада Кенди. Всичко останало ме дразни и не мога да спя спокойно и дълбоко.

# 573
  • Sofia
След вечерния душ почти винаги слагам парфюм за лека нощ . Унасям се в блаженство и даже ми е малко криво, че толкова бързо заспивам и не мога да се наслаждавам по-дълго на аромата.  Laughing
Предпочитам нещо floral-woody-musk.

# 574
  • Варна
Всякак спя - и парфюмирана, и непарфюмирана. Ето вчера носих Мобусан - ами той няма отмирисване, щях, не щях - спах си с него. Понякога пръсвам нещо точно преди лягане, но само едно пръсване, повече не понасям. Напоследък, и аз не знам защо, все посягам към Саат Сафа за тази цел. Има периоди, в които нищо не пръскам.

# 575
  • София
Не мога да спя с парфюм. Парфюмите ми говорят, а като си легна искам пълна тишина.
След парфюмни срещи съм пълен сомнамбул Mr. Green

# 576
  • Чукарландия
raz_nejena, аз розите ги помирисвам през девет планини в десета Wink, тук има роза, доста осезаема и прекрасна. Вярно, нетипична е, чудесно комбинирана с дървото, но си е там през цялото време и е втората носима за мен роза.
ще ме накараш да се офъщя специално Wink  bouquet
днес и аз съм с наргиле мога да карам само с него честно казано Heart Eyes

Грам роза не откривам аз. Ню-ню даже няма за моя нос.  Naughty Ако бях открила и следа от роза, може би щях по друг начин да го възприемам, дори бих могла да го харесам?!?  Но така и не намерих. Нотката, която така неимоверно ме дразни, може би усмъртява розата и не мога да я регистрирам. Peace

ПП Не си лягам без парфюм. Задължително вечер след душ. Спя като пън и нищо не ми пречи. Ни шум, ни светлина, ни парфюм. Но трябва да съм парфюмирана, когато си лягам.  Heart Eyes

# 577
Не мога да спя с парфюм. Парфюмите ми говорят, а като си легна искам пълна тишина.
След парфюмни срещи съм пълен сомнамбул Mr. Green
Ох, не знам за какво да те номинирам, Руми, ама мнооооого ми хареса изказването ти! Макар да не съм съвсем като теб. Да, след парфюмни срещи и аз кръстосвам къщата по тъмна доба или се връткам  като пиле на грил в леглото, ама иначе си спя с парфюм. Най-често с нещо, останало от деня, но ми се е случвало да поискам да си легна с някой - с Ароматикс Еликсир, например Crazy (да, да, знам колко мнооооого хора ще ме изгледат на кръв, но има и такива, които ще ме разберат).

Днес в щенията си за нещо сладичко и гушливо, нещо, което да разкара мъглата поне от главата ми, се чудих кой амбров аромат да подхвана. И подхванах два - Ambre des Merveilles и Amber Oud. Боричкаха се като малки котета, т.е. ту единия, ту другия надделяваше, но ми беше мнооооого благо да ги наблюдавам! Вече разбрах окончателно за себе си, че Ambre des Merveilles върху мен е един приемлив и не-главоболен Elixir с пудрена ванилия и точещи се нишки от билков мед. А пък амбровият Уд на Бай Килиън е толкова не-уд и възглавков, че ей сега отивам да си легна с още няколко капчици от него. Лека нощ!

# 578
  • София
По въпроса с преспиването с парфюм съм забелязала, че като се събудя го усещам много ясно - явно и носът спи през нощта и сутрин го регистрира като нещо ново,

CR - и аз така бях подведена от очакванията си за  Bois d`Iris Van Cleef & Arpels. Вместо ирис и дърво - ванилена доминация.

А Densi Том Форд все пак успя да направи прототипа на Бронзовата богиня за Lauder - да му дадем ли половин точка Wink?

# 579
Добро утро! Имам въпросче - това  http://www.fragrantica.com/perfume/Cerruti/L-Essence-de-Cerutti-5407.html би ли допаднало на човек, харесващ http://www.basenotes.net/ID26125413.html

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 08:56 от Coma

# 580
  • София
след душ единствения аромат, с който си лягам, е този на някой лосион/масло за тяло с успокояваща и ненатрапчива миризма. Peace
В случая не съм се пръскала специално преди сън, но обичам да пръскам в косата, а нея не я мия всеки ден. Иначе съм го правила преди това с пръскането нощем, ама то зависи и какви са ти плановете като си легнеш, не винаги са да спиш...
Каквито и да са ми плановете, предпочитам хидратирана и леко ароматизирана кожа по това време от денонощието Mr. Green  Peace

# 581
  • Пловдив
Ако реша, че искам да се ароматизирам преди лягане най-често избирам розата на Пол Смит и доста по-рядко Императрицата  Flutter

# 582
  • виртуално
Ако реша, че искам да се ароматизирам преди лягане най-често избирам розата на Пол Смит и доста по-рядко Императрицата  Flutter

веднъж пробвах с Императрицата и се кокорих цяла нощ  Shocked

ако реша, че имам нужда от парфюм преди лягане - пръскам на възглавницата
(обикновенно това е Извънземното  Peace)

# 583
  • София
Имам една отливка от Жестоката гардения и предпочитам да си я пръсна вечер, след баня, много приятно я усещам и при заспиване, и при събуждане. През деня ми се губи някак, само отвреме навреме ме изненадва с лек полъх, че все още я усещам.
А не мога да не споделя, къде другаде, ако не тук, колко много ми харесва Виза на Робер Пиже. Дали така се пише на български не знам, но направо съм влюбена в парфюма. Просто вече усещам притеснение, когато свърши, какво ще правя.

# 584
  • София
Coma - няма причина L`Essence de Cerutti да не се хареса на твоят човек. Като цяло из мъжките серии на Cerutti няма някакви странни, особени или неприятни аромати.
Тествал съм L`Essence de Cerutti и върху моята кожи стои добре - в началото е малко по остро, но в последствие се развива чудесно. Като трайност - мисля, че се дръжеше прилично - около 6-7 часа, като силата му е умерена - няма да изпълни стая или да отрови околните, защото миризмата е по-скоро елегантна и носи усещане за чистота. Според мен, това Черути е чудесна идея.
Предлагам и още една интересна опция в този дух -
http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Evolution-5983.html

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт