Тихичко падат вече листата, бебчо си спинка сладко в кревата!Септемврийки 2012!

• 25 404
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, не знам какви са Ви кенгуротата, но внимавайте, особено носенето напред хич не се препоръчва, ето една статия: http://mamakenga.wordpress.com/kangaroo/
Аз съм със слинг, като сме с таткото заедно, а съм хвърлила око на едни раници Pognae care
Целувки Heart Eyes

# 616
Ееее ... сега и това ли ... ми то какво остана да не е вредно и опасно за децата ни.
Специално това кенгуру, което аз имам е направено за новородени и мисля, че е едно от най-добрите на пазара. И не мисля, че разходка от 10 -тина минути би навредила.  Peace  А и защо ще го произвеждат, след като е опасно за бебетата ... това не разбирам. Защо един продукт се пуска на пазара при условие, че има някаква опасност, при условие, че става въпрос за новородени!
Аз лично не съм привърженик на слинговете и за мен това е по-добрия вариант  Heart Eyes

# 617
Тета, нищо не ми говорям резултатите от изследванията ви по отношение на нослето. За жълтеницата да се включа, но сигурно са ти обяснили лекарите - лошо е, когато директния билирубин е завишен. Това говори за проблем с черния дроб и се правят допълнителни изследвания, за да се постави диагноза. При вас обаче той е в норма, така че няма повод за притеснение. Надявам се всичките ви перипетии и проблеми скоро да свършат и да не ви се налагат срещи с лекари.

За кенгурото - моето е на Чико. Нося я напред. Не би ми позволила обратно, защото иска да гледа. Гушната към мен стои  само докато спи  Simple Smile Ортопеда каза, че няма проблем, специално питах. Но въпреки това не прекалявам.

# 618
Ееее де, споко, всеки си преценява, до колко и дали е вредно не знам и нямам наблюдения, затова споделям информация, на която съм попаднала...А защо някой пуска на пазара неща, които не са препоръчителни за новородени е все едно да питаме защо им китайски играчки, които са вредни за децата примерно с малки частици, а пише, че са ОК...Всякакви неща има на пазара, въпроса е да имаме информиран избор Peace Аз за себе си съм сигурна, че правя някакви неща, които кой знае дали са правилни, няма как да знаем всичко Wink

# 619
  • Пазарджик
мимсат, все още нямам температура, но е налице зачервяването, а като слиза кърмата е доста по-болезнено от обикновено, бях на лекар и ми казаха, че е възпаление от задържана кърма и е начало на мастит, ако не мине до утре с масажи и затопляния и цедене, ми изписаха хапчета за спиране на кърмата, ако вдигна температура казаха да ходя за антибиотик. Малката суче, суче, ама като стисна пак изцеждам по някоя друга капка, но като цяло няма почти нищо в гърдата, съвсем е отпусната, но зачервяването си стои и боли.
Фейт, при теб имаше ли зачервяване, защото при мен казаха, че е започнало възпаление.

psmama, много неприятно. Дано процедурите ти повлияят по-скоро. Важно е гърдата да се изпразва често и доколкото е възможно напълно (въпреки че напълно празна гърда няма как да се получи - тя произвежда и по време на сучене/изцеждане)

Лекарите дали обосноваха изписването на хапчета за спиране на кърмата? По принцип тяхното действие е забавено (т.е. е необходимо време докато намалее производството и евентуално спре, а за това е необходимо да се спре и стимулацията, което пък може да затрудни оздравяването, тъй като гърдата няма да се изпразва). Освен това дори при мастит е силно препоръчително да се продължи кърменето от засегнатата гърда като не е необходимо да се спира кърмата.

Ако е запушването е на дълбоко място и не се повлиява от процедурите, може да говориш с лекаря си евентуално и за физиотерапия - дали тя няма да има благоприятно влияние.

Пожелавам ти бързо възстановяване и да отминат грижите съвсем скоро.

# 620
Ние тези дни пропускаме разходката, че мама все по работа насам натам и чак към 17ч излезнахме до един магазин, а то едно тъмнооо ooooh! Вие извеждате ли малчовците по тъмно, на мен днес едни баби чак ми се скараха.Ама какво да се прави като няма кой да я гледа, с мен на пангара  hahaha
Аз вкъщи имам едни много стари книги за отглеждането на бебето но още не съм ги чела обстойно.
А биба ние не ползваме, няма и да сменяме;взехме ново шише с по голяма биба, но и старите още стават, не че много ги ползваме  Whistling
Мисля че днес засякох мама Ариел в метрото. Да си признава веднага, тя ли скитори следобедите с червена количка из градският транспорт  Mr. Green Hug

А къде така бързо зачезна след като ми задържа преградата  newsm10 - Аз бях whisper__1 и точно щях да подвикна по теб и ми се скри от погледам, ама нали докато се начудя дали си ти...
А ти защо без малката - мятай я и нея - тя си поспива в количката - ти си вършиш работа
Абсолютен скиторчо съм - бях в борисовата с малката, а на вас северния ви бил 'малко' далеч  hahaha hahaha Да ме видите какви километри навъртам - ще си взема крачкомер -  Joy Joy

teta014 бързо да се оправяте  Hug - не са ми ясни на мен тези резултати!

Ние ударихме едно дълго будуване и накрая като решихме да я къпем и водата една жълтааа  ooooh! , а тя се оказа и много гладна и рееееев, та с едно изплакване, памперса и увита в одеалото и на гърда - после като са насука така започна да се хили и за нула време откърти дИтето  Heart Eyes
Слинга ми е най-незаменимата вещ - след гърдите  newsm62

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 21:52 от Ариел

# 621
Притча за ЩРАУСА

Тичал си щрауса из полето сам, тъй като останалите животни му се присмивали, че е глупав и не искали да дружат с него. Срещнал го глигана и попитал, защо се разхожда сам:

- Нямам си приятели. Всички ми се подиграват и ме наричат страхливец и глупак. - отговорил той.

- И от мен всички странят. И аз съм самотен, защото другите ги е страх от мен, че може да ги нападна. Нека бъдем приятели! Да поиграем заедно?

Сприятелили се двамата и глигана предложил да поровят заедно из пръста, а щрауса да играят на криеница. На глигана тази игра била непозната, защото никога не му се било налагало да се крия след като всички бягат от него. Затова щраусът му обяснил каква е играта и че докъто единият стой със затворени очи, другият се скрива. Покрил очи глигана, а щрауса си заровил главата в пръста. Когато глигана погледнал видял вирнатата опашка на щрауса. Отишъл до него и го побутнал леко:

- Приятелю, излез!

Щраусът не помръдвал.

- Приятелю, изправи се! - настоял глигана.

Щраусът отново не помръдвал:

- Приятелю, аз те виждам целия. Хайде покажи глава!

Изненадан щраусът запитал:

- Как така ме откри след, като толкова добре се бях скрил?

- О, приятелю, ти беше скрил само глава за да не виждаш ти, но опашката ти стърчеше и те издаваше. Да не виждаш не е същото, като да те няма или другите да не те виждат!
Който разбрал - разбрал..  

# 622
  • shumen
Момичета как сте?Ние също не сме излизали 3 дни вече.Дано се стопли малко утре,че от 17 до 19 е невъзможен иначе.Нахранен и преоблечен и пак рев.Е,аз днеска ходих до социалните за детските да подавам и като намерих един магазин за бебешко 2 употреба пак навзех сума и неща на Дени.Умрях си от яд накрая.Харесах му космонавт и докато се чудя една мацка го взе.Другият път викам няма да се чудя,а взимам.Само какви джинси му взех,ако знаете.Ще го снимам с тях и ще Ви кача снимка тези дни.
За изрива се оказа,че е бил от подсечено.Май в болницата като бяхме си го навлякохме.Там нямаше условия за къпане и за 10 дни съм го измила и то дупето само 2-3 пъти.В Понеделник сме на консултация и ще видим какво ще каже доки за това.

# 623
smiley_girl, от време на време попадам в един сайт и всеки път се сеçам за тебе и твоите сладурани: http://zabliznacite.wordpress.com
А в темата за слинговете имаше обсъдени едни ранички /тип погни/Ерго и т.н.; китайски по петнайсетина $/, но потребителките писаха, че са доволни.

... А и защо ще го произвеждат, след като е опасно за бебетата ... това не разбирам. Защо един продукт се пуска на пазара при условие, че има някаква опасност, при условие, че става въпрос за новородени!

Защото парите са им по-важни от твоето, моето или други или 10 000 бебета.

Вие извеждате ли малчовците по тъмно

Не сме излизали още по тъмно, но пък се прибираме тогава Wink

sky*,  smile3501

А пък аз да се оплача. Намерих си бебешко плуване с топла вода и реших, че трябва първо да пробвам Борис дали ще понесе моята идея. Напълних ваната, напъхахме се с бебо и аз виждам, че той определено не е очарован. Извиках баща му да го вземе пък аз да се поцамбуркам и той обяви, че аз нямам подход и подхвана бебонти. Да ама аз виждам как аха-аха да ревне и предупреждавам. В тоя момент мъжа ми го бутва в стената на ваната, изпуска му главата и явно бебо е опитал водата. Ей, такъв рев не бях чувала, Коликите ряпа да ядът. Плака дълго, пронизително и със сълзи. Чак и на цицата не обърна внимание. Та горкото ми бебе май няма да ходи на плуване сега.

Но пък ми се смее с глас, а пък няма никакъв афинитет към играчки. Само пеещите ги слуша. Но пък какъв флирт върти с цицата  newsm53 ...

# 624
  • София
Привет и от мен, малко по късна доба... но явно иначе не сколасвам.

Аз да се похваля с последните ни мерки от вчерашната консултация. Боян, на два месеца и една седмица вече е 6.870 кг (+1,300) и 63 см. (+4 см.) Ако знаете колко щастлива се почувствах и изобщо не мисля че ми е слонче детенцето, а едно пухкаво бебче  Crazy Май и ние ще претендираме за класацията на първа страница - направо юнак си отглеждам. И то след притесненията ще хапва по малко и набързо... А то явно си имам доволно кърма и без големи усилия се нахранва човекът. Само дето се дави на моменти... но се справяме и с това.

Сложиха ни и първия пентаксим и вчера го понесе добре - поспа си повечко, а вечерта само беше малко по-нервничък. От другия път ще слагаме и другата ваксина и и тогава ще го мислим, че тя май е по-гадничката.

Ортопед - мами от София, ходил ли е някой при популярния преди три години д-р Драганов в Медицинска академия??? С дъщеря ми той беше големия хит и имам чувството, че тогава всички ходеха при него, а сега май нещо е изчезнал от хоризонта. Чудя се при кой да водим Бобата  newsm78

Тета според мен има открити стафилококи ериус -
Kултурелно изследване и заключение Staphylococcus aureus
а по нататък дават въпросните стафилококи от кои препарати биха се повлияли и към кои са резистентни - това според мен е за адекватен избор на лечение.
На мен ми откриха такова чудо точно преди да се роди Боян и то във влагалищния секрет, та бая се бях вкарала във филм, че както пише, че са често срещани и т.н. така дават и доста сериозни опасности, особено за бебе при раждането, та ги гонех докторите е болницата да му правят всякакви изследвания... Май се оказа фалшива тревога нашето... Дано и при вас всичко да е ОК

Хайде стига толкова от мен, че едва гледам и аз днес бая поскиторих...

Лека и спокойна нощ на всички

ПП. ааа и не успях да кача снимка на Бобата, ако може ползвайте тази, която съм качила във второто албумче, ако не е късно вече, де

# 625
  • Where I am Happy
Малко късно се включвам по някой теми ама вчера нямах време да чета.
За захранването и аз мисля да почна към 5 месец че сме само на АМ,междудругото Фейт колко струва една кутия Хип 300гр?А за акането една приятелка имаше същият проблем като вас,бебе то и акаше на 4-5 дена но след като захрани нещата се оправиха.
Абе и моята Анабел нещо не иска да си изяжда порцията,преди си изяждаше 120мл и мислех да и увеличавам дозата ама последната седмица почна 60-90-100мл. newsm78 Бебешка му работа
Скай видях че Владко-сладко е обърнат с главата  Embarassed и се пробвах да го врътна ама нещо не става,ще пробвам пак при следващият ми опит.  Heart Eyes
Тя Мишони се е справила по добре от мен така че Фейт ползвай нейните колажи.Аз няма да се сърдя а и моите ги направих пробно набързо,иначе идеи имам много но време не  Grinning
flowerofpeace моята дъщеря започна от скоро да се заглежда по въртележката в креватчето и да ръкомаха и ритка като и пусна музиката.Сложих я и в активната гимнастика(така ли се казваше???) ама там интереса е почти никакъв все още.Иначе като и говоря много благо ми се усмихва.Толкова ми е сладка,че не искам да пораства...

angel_bbb
 Hug Дано нещата при вас се оправят по-скоро и Райчето стане по спокойна.
За кенгуруто нашето е от Мадъркеар ама тя въобще не иска да седи в него,гърчи се като глис на буца  Laughing тя и в количката не иска...голям чешит е.
Августа  Hug Хем ми беше смешно как мъжа ти ти е казал че нямаш подход(моят е същият) хем ми стана тъжно  какво приключени сте имали с Борисчо.
Ние вече почти имаме някакъв режим на спането.Вечер към 8 като се изкъпем,папкаме и до 9часа е заспала та чаааак до 4-5 на сутринта,после пак хапва и до 8-9 си спим.Най-после мама може да се наспи.Но пък през деня прави само 3-4 дрямки от около 20-30мин и само се гушкаме.
Хайде Лека нощ  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 23:51 от Silvyyy

# 626
Силви ние имаме абсолютно същия режим. Аз гледам да е легнал в 21, пък другото той си го нагоди. И в някой дни поспива и през деня в други е на дрямки 4-5 пъти по 20 мин.
Августи, много неприятна баня сте имали.
Аз чакам с нетърпение консултацията другата седмица, че имам едно хубавко предчувствие за добре качени грамчета. Като му гледам сладките бутчета. Нямам спомен Никс да е бил така пУфкав, па може и да съм забравила. Днес купихме нови гащи на котака. Мисля да направя и един онлайн пазар тези дни, че и двамата имат някой нужди, а по магазините или нещо не ми харесва, или цената ми е висока. Варна ако някой има интерес да ми пише да му опразня картата.
Редактирам се да ви кажа един виц:
Честито бебе! Да ви е жив и здрав!
 - Благодаря!
 - Как го кръстихте?
 - Издислав.
 - На кого?!?!?!
 - На песента на Whitesnake "Is This Love"

И Милена87 нещо специално за теб: "Уважаеми свекърво, моля, не ме учете как да възпитавам децата си! Аз живея с едно от вашите деца и повярвайте ми - не съм доволна от резултата!"

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 00:21 от sky*

# 627
Майка ми е на гости в къщи и успях да изчета ферманите, дето сте изписали тези дни. Гошето все по-малко спи и ми взима тока. Не иска да се забавлява само с играчките това дете и това е. Иска носене, малко в шезлонга и много разнообразие. Доста бързо му омръзва всичко  ooooh!
Ходихме и ние на ортопед днес. Много си е добре душичката ми малка  Praynig
Анхелка, аз вече смених два биберона на шишетата на Нук, защото им се разшири дупката и започна да тече много силно.
Flowerofpeace, дай го този линк с шъткането  Praynig
Бебенцата и колажите са страхотни  smile3501 smile3541
Смайли, Фейт, много ме забавлявате с постовете си  Joy Толкова колоритни и забавни са  Hug
Скайче, ама страшни вицове си постнала. Посред нощ се хиля сама с глас  rotfImao rotfImao rotfImao

# 628
Скай Joy Joy Joy.Разсмя ме искрено! Hug

# 629
Миленита моята болка беше във външната част на дланта  Hug мислех, че са костите от натискането на помпата, но се оказа, че имах подкожна гнойна пъпка  Mr. Green ...и добре, че стана така да си купя ел.помпа  Grinning

Мобси ползвам Книга за бебето - полезна е, с инфо до 2-год.възраст на детето  Wink

Августа и нашето плуване с пояса беше само веднъж  Laughing нещо не ми се получи  Hug

Хриси скоро и аз май ще сменя биберона на шишето, даже у нас имам резервен...  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт