Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 163

• 37 071
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
Момичета,аз пък понеже днеска съм особено зла,ще ви кажа ,че си мисля(може и да не съм права),че и двете примадони Берен и Туба си избират партньори,които са по-слаби актьори от тях,за да блеснат-е да,ама на Берен с КВФ и с Енгин не й се получи-той беше на висотата й,че и мало више,както казват братята сърби.Така,че сега всяка ще се замисли дали иска да се състезава с таланта на Енгин. Peace

# 16
Момичета, при обсъждането на вземането на решенията за женитба, ви бях задала въпрос - дали Фатмагюл не е таяла мъничко надежда, че Керим е взел решението да се ожени за нея под въздействието на възхищението, което и показа в деня/вечерта на годежа? Как мислите? newsm78
Питам, защото и се догади в момента, когато видя Мюнир да му връчва плика с парите... а сега упорито продължава да го нарича мръсник и мерзавец, въпреки, че вече знае, че той не я е насилвал (макар и да отрича всичките му положителни качества, показани пред нея). Та, мисълта ми е, че тя не иска да му прости освен всичко останало и точно това вземане на "мръсния" плик. С този жест той я "обиди", демек - купили са съгласието му, не е имало поне мъничко чувство в решението му.

Сега Керим я гледа възмутено, ама няма начин да не се е сетила пак за плика (по повод сватбата на Мелтем), казвайки му, че е омъжена за мръсник.

# 17
  • Варна
Момичета,аз пък понеже днеска съм особено зла,ще ви кажа ,че си мисля(може и да не съм права),че и двете примадони Берен и Туба си избират партньори,които са по-слаби актьори от тях,за да блеснат-е да,ама на Берен с КВФ и с Енгин не й се получи-той беше на висотата й,че и мало више,както казват братята сърби.Така,че сега всяка ще се замисли дали иска да се състезава с таланта на Енгин. Peace

Мисля,че е така Peace И ми се струва,че е много по-трудно да играят две звезди в главни роли.                 

Но според мен в тия 20 мин е водеща и по -трудна мъжката роля/т.е. за успеха на филма е по-решаващ избора за нея./
А ,между впрочем харесах много избора на феновете за нова партньорка на Енгин -тази Тувана.

# 18

Е, понеже ти си зла, аз да налея масло в огъня. Simple Smile)) Обвиниха ме, че смъквам нивото на темата с въпроса ми относно онзи отзив "Дано да му простят!" по повод изказването ми, че Енгин е явление... и в преувеличаване на качествата му като актьор. Само дето и аз си задавам вече същите въпроси като теб - дали пък не се страхуват да участват с него в един филм? newsm78 Ами ние, като зрители, отбелязахме, че опитни и добри актьори се губят до него... вероятно и у актьорите има такива усещания и опасения... Лаици сме, но сме хора... човешко е да се предполага. Simple Smile

# 19
Маричка,на въпроса ти,мисля че на Фатмагюл и за миг не й е минала мисълта,че Керим се жени за нея дори заради капка възхищение-не,не.Тези сцени на стълбите и в градината потънаха дълбоко в тяхното подсъзнание и със сигурност са "работили" по-късно,когато започнаха да се влюбват и обичат,но в началото -не мисля.

# 20
Маричка,на въпроса ти,мисля че на Фатмагюл и за миг не й е минала мисълта,че Керим се жени за нея дори заради капка възхищение-не,не.Тези сцени на стълбите и в градината потънаха дълбоко в тяхното подсъзнание и със сигурност са "работили" по-късно,когато започнаха да се влюбват и обичат,но в началото -не мисля.

Да, но тя не се впечатли от вземането на плика от Мукаддес - знае си, че е алчна. А виж, от това, че подадоха и на Керим, а той го взе, направо и призля... Предния ден, когато Мукаддес и каза, че Керим е съгласен да и изчисти името, като се ожени за нея, тя си спомни кой е той и пак хукна към тоалетната - този път от мисълта, че ще я омъжат за един от насилниците и. На следващия ден, при женитбата, сякаш беше изпаднала в ступор... не реагираше до момента, в който подадоха плика на Керим. Затова се зачудих дали няма и още нещо, освен очевидното...  newsm78

# 21
  • Варна
Момичета, при обсъждането на вземането на решенията за женитба, ви бях задала въпрос - дали Фатмагюл не е таяла мъничко надежда, че Керим е взел решението да се ожени за нея под въздействието на възхищението, което и показа в деня/вечерта на годежа? Как мислите? newsm78

Марица,Велижана ме изпреварила.На тоя етап много е далеч от тези мисли Фатмагюл Peace

# 22
  • Пловдив

Тези новини за Тимучин са много стари. Предполагам, че са пиарски писаници. Ще дочакаме някой трейлър, ако въобще ще има "20 минути". Туба не е подтвърдила, така както Берен в интервю - нещо за нов проект. Все казва - чета по вестниците. Ама и ние си четем това което покажат. Ей, наистина с това спиране на дизита и свалянето им от екран - голям резил. Дали провокират някой като наш Енгин - пиарката му мълчи - ние чакаме....И снимки от наградата чакаме. Голямо чакане...

# 23

Марица,Велижана ме изпреварила.На тоя етап много е далеч от тези мисли Фатмагюл Peace

Явно не мога да си прочета подтекста правилно. Simple Smile) Нямам предвид чувства на двамата един към друг. Simple Smile)) Просто онова мъничко женско чувство на удовлетворение, че те приемат заради самата тебе. Че изпитват възхищение към теб, дори ти да не отдаваш значение на субекта. Simple Smile) Ох... Шекспир ли беше казал нещо по повод обидената жена? Simple Smile  newsm78

# 24
  • Пловдив

Керим предчувства нещо и не позволява на Фатмагюл да отиде до магазина. По-важното е, че тя го послуша....

# 25
Марианка,аз понякога си мисля,че Енгин не е позволил да го снимат при получаване на наградата,защото не иска да се види новата му визия в 20 мин.(ако участва де)-ама с таз илипса на информация ни направиха същи Мосю Поаро-движим сивите клетки напред назад. smile3511

19 серия е една от най-любимите ми,независимо,че Керим отнесе боя-за първи път тук между тях се случиха толкова много взаимни емоции,грижа един за друг,а за срещата между Мустафа и Керим-романи могат да се напишат.Между другото много ми е било интересно,дали Фатма разбра тъжната ирония на Керим,когато й каза ,че се е молил за живота си?

# 26

Ох, колко добре вече познава той "приятелите" си... Упреквахте го, че продължава да поддържа връзка и отношения с тях. Няма друг начин в ситуацията, в която е. Той все още прикрива тяхното престъпление. И да иска и да не иска, това го обвързва здраво с тях. Толкова пъти им заяви, че ги ненавижда и не иска да присъстват в живота му, но прикриването го обвързва. Чак с признанието си пред полицията той вече застана решително и безвъзвратно "от другия край на тоягата", както се изрази Мюнир. До този момент беше откъм техния край - ще, не ще.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 11:41 от marytza

# 27
Марианка,аз понякога си мисля,че Енгин не е позволил да го снимат при получаване на наградата,защото не иска да се види новата му визия в 20 мин.(ако участва де)-ама с таз илипса на информация ни направиха същи Мосю Поаро-движим сивите клетки напред назад. smile3511

Разгонихме им фамилията на сивите клетки. Simple Smile)) Затова пък новини няма, снимки няма, а клетките нека си правят гимнастика до пълна загуба на съзнателност. Simple Smile))

# 28
  • В Града на Липите
Добро утро   food010.

... Туба не е подтвърдила, така както Берен в интервю - нещо за нов проект. Все казва - чета по вестниците.

Тук, пише, че в това видео Туба говори за сериала:

http://www.trvikipedi.org/20-dakika-dizisi-oyunculari-resimleri-konusu-fragmani/

Вчера случайно попаднах на едно преведено от Бебо интервю на Едже, малко преди финалните серии. Ще го постна в спойлер, за тези които са го пропуснали. Мен лично ме е яд, че Едже не го даде малко по-рано, та да затворим с него устата на един хейтър, който много ни дразнеше по онова време:
Скрит текст:
ЖЕНА,КОЯТО СТОИ С ИЗПРАВЕНА ГЛАВА
“Каква е вината на Фатмагюл?”,  който според мен е най-феминисткият сериал  ,този сезон ще се сбогува с излъчването си на телевизионния екран . Последният епизод ще бъде излъчен на 21.06. Ece Yoren, една от сценаристките , разказва, че е трябвало да се защитават от една маса от хора, казвайки "ние не правим сериал за изнасилване", първо се борили с тях, запазвайки мълчание, а след това и с официални изявления /може и показания да са имали в предвид/. Тя казва:  “член на парламента ни обиди, казвайки че сме лунатици и перверзници. Отидохме на съд и съдията не прие това да е обида. Подадохме жалба среду решението на съда, но няма надежда . Отначало бяхме много наранени, разказвайки историята на Фатмагюл.

Също така изживяват и страхотни неща. Продължава тя “Болшинството от хората приемат Историята. Успехът на предаването се дължи на актьорите и актрисите. Успехът на режисьора е оценен от много държави. Разказахме историята и на много далечни държави. ”

ВРАГЪТ Е НАВСЯКЪДЕ

Тя отчита факта, че са направили промени в сравнение с оригиналния роман , както са направили и с други романи и казва: “Персонажите на Fatmagul and Kerim в оригиналния сценарий на филма са много различни от сегашните,защото тогава са били такива времената.  Kerim е бил един от изнасилвачите и като сключва брак спасява от правосъдието себе си и приятелите си и излива яда си върху Fatmagul, като я малтретира . Той дори я пребива, докато е бременна, което е причина за спонтанен аборт. Ние искахме персонажа на  Fatmagul да бъде образ, който стои с изправена глава, търси справедливост, човек който си задава въпроси, който не го е страх да погледне враговете си в очите, чакайки да бъдат наказани и без страх борейки се за правата си. Ние я представихме такава.”

Тя казва, че са показали на истинските жертви да се вслушат във ФГ, а това е много важно. Враговете на Fatmagul не бяха в дома й, но в Турция има истории, в които враговете са в домовете на жертвите, близо до тях, понякога техните бащи, братя. Ние им показахме, че не трябва да мълчат и че няма от какво да се срамуват, враговете им трябва да се срамуват и да бъдат наказани. ”

НЕВЪЗМОЖНАТА ЛЮБОВ

Така, Fatmagul се превърна в жена, която стои с високо изправена глава. Тя казва “Постепенно направихме така, че гласът й да бъде чут, без да нараним никого и без да пишем "розова приказка". Сега тя е жена, която печели пари и има собствен бизнес. Тя е ученичка, която се опитва да завърши гимназия и да вземе диплома; тя е жена, която иска да има /вземе шофьорска книжка и да научи други езици; тя е жена, която се интересува и от други места и се опитва да излезе от кръга, който я заобикаля, тя е жена подкрепена от други Фатмагюлки ”
И любовта… Тя казва, че тяхната любов е "изникнала" по средата на на невъзможното . Тя казва "Kerim не е невинен. Fatmagul все още не е излекувана. Но тя иска да се излекува . Тя ще носи своята булченска рокля в епизодите, които сега пишем ; защото всички искат Fatmagul да бъде щастлива. Те искат веднага да видят сватбата и да изживеят много чувствено интимността .”
 Епизодите приключват на 21-ви Юни. Предполагам, че ще е с щастлив финал

bebo_sn

По онова време може и те самите да не са знаели какъв ще е финала. Но и ние за разлика от тях не само предполагахме, а силно вярвахме в щастливия финал.

Хубав уикенд.

# 29
  • Варна

Явно не мога да си прочета подтекста правилно. Simple Smile) Нямам предвид чувства на двамата един към друг. Simple Smile)) Просто онова мъничко женско чувство на удовлетворение, че те приемат заради самата тебе. Че изпитват възхищение към теб, дори ти да не отдаваш значение на субекта. Simple Smile) Ох... Шекспир ли беше казал нещо по повод обидената жена? Simple Smile  newsm78
Според мен -не.Тя дори вече не отдаваше никакво значение на случилото се на годежа и възхищението в очите му.За нея той е вече врагът й ,а това ,че са я изтъргували за два плика с пари
само добави последна капка към яростта  и отвращението й.

Аз точно това се чудех,на снимката на Енгин от последните дни/с фенката,с тениската в райе/ той е с брада - а пък не ми се вярва да играе в 20 мин в тоя вид/а точно по същото време пишеха,че снима вече-експлозията / newsm78

Общи условия

Активация на акаунт