Коледен пост 2012

• 37 468
  • 517
  •   1
Отговори
# 180
Steisi, филмите могат да се открият по торентите - в Замунда, например. За съжаление, няма ги онлайн.
В този смисъл също ти препоръчвам и руският "Остров" /отново в Замунда го има/, който излезе преди 4-5 години, мисля.
Благодаря! Намерих го тук:
http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=a … 153&Itemid=87
И започнах да слушам "Отец Арсений".

# 181
  • София
Ето и моето предложение:
Ябълков пай

Продукти: 3 чаши брашно, 2 чаши хладка вода, 3 чаши грис, 2 чаши захар, 6 ябълки (настъргани), 1 пак бакпулвер,  орехи( по избор) и канела.

Приготвяне: Заместваме тесто като за кекс от брашното с бакпулвера, гриса, хладката вода. Разбъркваме ябълките с канелата.
В средно голяма тавичка слагаме олио и редим един ред тесто, един ред  ябълки, един ред тесто. Най- отгоре трябва да бъде тесто.

Печем в умерена фурна около 40 минути.

# 182
  • София
Здравейте и от мен,

Ето тук http://www.veganskirecepti.com/ има много рецепти.

Лек и спасителен пост!

# 183
Привет от мен Hug
Аз предлагам един изключително сочен и ароматен кекс с тиква Grinning

http://sweetsavorytemptations.blogspot.com/2012/11/blog-post.html
Страхотен кекс!Присъединявам се и аз към темата!Лек и спасителен пост на всички! Peace

# 184
Goldie кексът изглежда чудесно, само не знам какво представлява тази подправка за меденки. Така ли се продава в магазина? Къде мога да я намеря?

# 185
  • Бургас
Много ви благодаря Hug
Кателинка, аз за пръв път използвах такава, купих я от Кауфланд. Съдържа канела, карамфил, индийско орехче, джинджифил, ванилия, черен пипер, бахар. Открих я случайно, когато си купувах бакпулвер. Спокойно може да се замени с по щипка-две от тези подправки, или само с част от тях.
Нашето постно меню днес беше гъбена каша и домашна туршийка.
Хубава вечер на всички!

# 186
  • Sofia
savina_33 провери със сигурност дали майонезата е постна, защото в една от предишните постни теми бях казвала за тази на Витал, че когато се обадих до фирмата да питам дали наистина е поста, отговорът им беше, че "...разбира се, че е постна, тя е само с мляко..."

Ами не знам как да проверя освен да прочета етикета, който разбира се съм прочела и според него няма нищо животинско в нея. Дори специално пише, че няма консерванти и сгъстители от животински произход. Пък колко е вярно... Ама то това важи за всички родни храни.
Днес банани за закуска, царивчни сухари с хумус и филийка с халва за обяд и салата и пържени картофи за вечеря.
Момичета, не искам да се меся на никой, но понеже имам горчив опит с дълготрайно неядене на млечни храни и последствията от това си позволявам да дам един съвет. Пийте калции под някаква форма през постите. Особено важи за жените над 40 год, но и останалите е добре да пият. Аз пия Остеоактив форте, но има и други варианти.

Голди, гъбената каша как я правиш без мляко? Дай рецепта, моля.  newsm78

# 187
  • Бургас
Савинка, аз никога не слагам мляко в кашата Rolling Eyes Понякога слагам малко вино, но днес пропуснах заради децата. Задушавам си гъбите и лука в малко олио, добавям брашното и червения пипер, разреждам с вода. Слагам 2-3 с.л. сушени зеленчуци / търся такива, които уж са 100% сушени зеленчуци без разни добавки/, дафинов лист, сол и черен пипер. Оставям да къкри поне половин час, или докато ми хареса като гъстота.

# 188
  • София
Здравейте момичета  bouquet,
видях, че по-напред в темата някой беше питал за рецепти с киноа, ако мога да съм полезна ето един сайт с доста такива рецепти, а и други предложеения:
http://kinoata.com/?s=%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B0
Ms Dedlock, благодаря много. В този блог, освен с киноа, има още много интересни рецепти.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 20:18 от Надето :)

# 189
имам горчив опит с дълготрайно неядене на млечни храни и последствията от това

Така е, има си тежки последици.
Най-лесно усвоим, освен млечния, е калцият, който се намира в сусаменото семе. А там е и 400 пъти повече от този в млякото.
Най-лесно и естествено в поста ще се набави, ако сутрин се приема по 1 чаена лъжичка фино смлян тахан (непечен). За да се избегне специфичният вкус може да се смеси с мед.  Simple Smile

Аз така и не си направих регистрация в сайт за качване за снимки, така че за съжаление не мога да ви покажа какви камбички ядохме вчера и днес.
Станаха страхотни. Напълних ги с боб, ориз, ябълка, морков и лук. Ябълката уплътнява вкуса и подчертава по интересен начин сладостта на камбите.

# 190
Здравейте,
Влизам за да споделя моята версия за имамбаялдъ, която си спретнах за днес, но т.к. е в гювеч, в случая гювечета, ще ям още доста през седмицата. Рецептата е взаимствана от "Веселият готвач", но премодифицирана от мен.
Продукти за 5 гювечета:
2 големи патладжана
2 глави чесън
2 големи глави лук
2 по-едрички моркова
2 нормални домата или 250 гр. от консерва
около 100 мл олио
сол на вкус

Т.к. горчевината на патладжаните не ми пречи, нарязах ги на форми с размер около 30 -30 мм и ги задуших в тенджера заедно с около 50 мл олио и 100 мл вода, разбира се посолени. Резултатът го разпределих в гювечетата, като им налях предварително по около 1 с.л. олио
Разпределих и чесъна, обелен, а по-големите скилидки разделих на 2.
Задуших едро нарязания лук и нарязаните на колелца моркови до доста добро омекване, прибавих нарязаните домати.
Цялата тази смес разпределих в гювечетата, разбърках леко с лъжица и пекох около 30 мин. при 200 гр.
Според мен е доста вкусно.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 22:16 от vessit

# 191
  • София
 Вирхонрав, ето тук може да качваш снимки без да се регистрираш http://www.postimage.org/.

# 192
Ева, благодаря! За тези камби, обаче, се оказа твърде късно Laughing.

# 193
  • София

Не е труден за приготвяне. Например всякакви вариации и импровизации стават дори и със сварения в консерва нахут.

Дядо Хаджия, може ли рецептата за тортилите Simple Smile

Ето една рецепта. Може да импровизирате като нахутеното брашно заместите с пшеничено или ръжено. Или пък да си добавете подправки и различни овкусители (даже това много го препоръчвам) а пък ако не постите защо не и малко кисело мляко.
(Ако системата ви поиска да се регистрирате, натиснете бутова „ВХОД КАТО ГОСТ“)

Дядо Хаджия, да си жив и здрав! Много вкусни излязоха тези тортили! Ще направя и за децата. Аз ги направих с 1ч.ч. царевичен грис, 1/2 ч.ч. пшенично брашно, щипка сол. Добавих от себе си и 2-3 лъжици олио и щипка сода. Излязоха 6 тортили. Това ще се яде и в непостно време. Толкова простичко, а толкова вкусно!

Много хубави рецепти сте дали всички! Аз в събота и неделя бях по цял ден на работа и нищо не съм сътворила.

# 194
  • София, града голяма
Здравейте,

Аз днес съм на авокадо + постни пълнени патладжани, тиквички и лук + фурми.

Искам да ви попитам - тази седмица риба може да се хапва от сряда или от четвъртък. По мои изчисления е от сряда, но все пак ще се радвам, ако някой потвърди  Simple Smile Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт