Коледен пост 2012

• 37 507
  • 517
  •   1
Отговори
# 165
дядо хаджия, не знам колко са ти вкусни тортилите, но баницата със спанак направо я изядох с очи Laughing.

Очаквам твоите предложения за ястия с кисело зеле. Сигурна съм, че имаш богата колекция.
Нямам търпение да ми стане киселото зеле, за да ги пробвам. Peace

# 166
  • София
Здравейте, минавам набързо Hug

Леле колко сте изписали, много се радвам Grinning

Може ли да помоля един добър човек да ми помогне да кача рецептите до тук на първа страница Praynig Тези дни времето ми беше кът, но от утре ще ги добавям сама, само да наваксам веднъж Hug Ако на някой му се занимава да ми пише на лс, благодаря ви Hug Ще се включа по - адекватно утре Grinning

# 167
  • Отвъд алеята зад шкафа
Могат ли да се консумират купешки кори за баница?

# 168
Здравейте момичета  bouquet,
видях, че по-напред в темата някой беше питал за рецепти с киноа, ако мога да съм полезна ето един сайт с доста такива рецепти, а и други предложеения:
http://kinoata.com/?s=%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B0

# 169
Здравейте и от мен,

Бих искала да пожелая на всички ви лек и спасителен пост.
Тъй като стана дума за православната литература и кой какво чете, ето тук човек би могъл да слуша някои книги онлайн, като бих искала да ви препоръчам книгата за отец Арсений: http://audiobooks.domainbg.com/
Както и може би филмът на Тарковски Андрей Рубльов, както и другите му, които аз едва сега преоткривам, тъй като в тях е много силен мотивът за покаянието.
Също и чета книгата на Йоан Лествичник вече около 2 години, но съм съвсем изглупяла и ми трябва много време да осмислям някои неща :/, както и Вяра, надежда и любов, която наистина е необходима книга за всеки, който се лута все още и трудно разбира или не разбира въобще евангелските заповеди и думи.
Още веднъж пожелавам спасителен пост на всички, благодаря ви за рецептите, които поствате, за темата и всичко най-добро Simple Smile.

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 00:03 от liese

# 170
liese, благодаря, че сподели всичко това с нас! Hug
Видях много озвучени четива в сайта, а къде са филмите, които препоръчваш?

# 171
  • На острова
Исках да птговоря за сметаната за кафе, но забравих. Доколкото си спомням само сухата сметана на Мато Гросо (има я в Пикадили, Била, синя опаковка) е напълно растителна и става за сега. Поне предните години съм го ползвала, но напоследък минах на чайове и не пия кафе.

След малко почвам да си готвя нещо.

# 172
Здравейте , и аз съм във вашия отбор Simple Smile !
Аз попринцип не ям месо,а мляко и яйца не обичам, та не ми е проблем постенето, ама зора ще дойде като почна с коледните сладки...

Харесах си няколко рецепти от споделените, благодаря ви! Покрай постите откривам и нови неща за мен - булгур и нахут преди не бях яла.

Вечерта ще правя локумки, по тази рецепта .
Пека си две тави и после цяла седмица ги ям. Или поне така ми се иска, истината е, че на третия ден са свършили.

# 173
  • София

Дядо Хаджия, може ли рецептата за тортилите Simple Smile

Ето една рецепта. Може да импровизирате като нахутеното брашно заместите с пшеничено или ръжено. Или пък да си добавете подправки и различни овкусители (даже това много го препоръчвам) а пък ако не постите защо не и малко кисело мляко.
(Ако системата ви поиска да се регистрирате, натиснете бутова „ВХОД КАТО ГОСТ“)
Дали ще стане с тиквено и царевично или микс от царевично, типово и тиквено..с това разполагам в момента:)

# 174
  • София
дядо хаджия, не знам колко са ти вкусни тортилите, но баницата със спанак направо я изядох с очи Laughing.

Очаквам твоите предложения за ястия с кисело зеле. Сигурна съм, че имаш богата колекция.
Нямам търпение да ми стане киселото зеле, за да ги пробвам. Peace

Кат му доди времето ще го измислим.

# 175
  • Sofia
Здравейте. Днес имах повечко време за говене и си направих разни глезотийки - фалафели с чудесен чеснов сос, хумус и царевични хлебчета. Станаха екстра, само дето децата и мъжът ми дето уж не постят ги изядоха повечето. И изобщо... набезите към постната ми кухня са неудържими. Вчера си купих едни арменски сладки и при положение, че в къщи има още 100 сладки (непостни) неща не успях даже да си опитам сладките.  Joy А в същото време хич не успявам да убедя мъжа си да пости. Би било чудесно. Хем полезно за него, хем това тройно готвене ми идва в повечко нещо.  ooooh!
Между другото от Кауфланд си купих майонеза без яйца (в шише, намира се при кетчупите), която е чудесна на вкус, по нищо не отстъпве на обикновенната. И на който му лепсва шоколада - има постен шоколад на Колеф.  smile3508

# 176
savina_33 провери със сигурност дали майонезата е постна, защото в една от предишните постни теми бях казвала за тази на Витал, че когато се обадих до фирмата да питам дали наистина е поста, отговорът им беше, че "...разбира се, че е постна, тя е само с мляко..."

Ние днес хапвахме зрял боб с ориз на фурна, това е едно от любимите ми ястия, от подправките има вкус на дроб-сърма

# 177
Steisi, филмите могат да се открият по торентите - в Замунда, например. За съжаление, няма ги онлайн.
В този смисъл също ти препоръчвам и руският "Остров" /отново в Замунда го има/, който излезе преди 4-5 години, мисля.

# 178
  • Испания и Стара Загора
Могат ли да се консумират купешки кори за баница?
Защо да не може?Щом са постни значи може. Peace

# 179
  • Бургас
Привет от мен Hug
Аз предлагам един изключително сочен и ароматен кекс с тиква Grinning

http://sweetsavorytemptations.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт