Коледен пост 2012

  • 37 616
  • 517
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 885
Абра-кадабра, кокосовата сметана става за супи Peace
Тъкмо помислих, че  правиш някакви фокуси и кокосовата сметана става за супа ooooh! ooooh!

Иначе давам идея за рибни топчета- по подобие на рибните кюфтета например  chef

# 406
  • Мнения: X
Да взема да ви предизвикам ... а?

Я дайте идея за супа топчета по време на коледните пости ! Ама без употребата на соевите продукти.

Ади ся да ви видяаааааа ...  smile3508 smile3521 newsm53 newsm03
Топчета от ориз и гъби.

# 407
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Кателинка, моля те да споделиш, ако стане сполучлив хайверът без яйце  Praynig. Толкова обичам тарама хайвер, но без яйце не мога и не мога да го докарам достатъчно хубав Embarassed

# 408
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Кателинка, моля те да споделиш, ако стане сполучлив хайверът без яйце  Praynig. Толкова обичам тарама хайвер, но без яйце не мога и не мога да го докарам достатъчно хубав Embarassed

Никога не съм слагала яйце в хайвера.
Правя го така: една суп. лъжица хайвер го намачквам върху дървена дъска, след което слагам в купата, в която ще се разбива. Намокрям 3-4 филии купешки хляб (не става с домашен) и тази смес се пасира.  Започвам да слагам олио до достигане на желаната гъстота, като едновременно с това се пасира. Когато "стегне" достатъчно слагам половин главичка лук и сок от лимон. Отново сгъстявам с олио.
Ако стане прекалено гъст- вода, ако е рядка консистенцията- олио.
Това е, нищо сложно!
п.п. разбивам с пасатора.

# 409
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Таис, благодаря   bouquet Ще пробвам. Газирана вода не слагаш, така ли Thinking

# 410
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Таис, благодаря   bouquet Ще пробвам. Газирана вода не слагаш, така ли Thinking
Никога не съм слагала газирана вода.
Не се сещам и какво може да и е предназначението.

# 411
  • Мнения: 508
Цитат
Кателинка, моля те да споделиш, ако стане сполучлив хайверът без яйце  . Толкова обичам тарама хайвер, но без яйце не мога и не мога да го докарам достатъчно хубав

На мен ми казаха една рецепта за хайвера, която се получи Слава Богу много хубаво.
100 грама тарама хайвер, средината на около половин хляб, олио и лимон.
Хлябът се накисва с вода като за кюфтета. Изтисква се и се смесва с хайвера. Постояват заедно около половин час. След това с миксера, а не с пасатора се разбиват хубаво само хляба и хайвера. Постепенно започваш да слагаш олио. На мен ми отиде 1 литър. Накрая се сипва около 30-40 мл. вода за да побелее, но моят си остана розов. Слагаш лимон и подправки на вкус. Хлябът на мен ми изглеждаше, че е много, но трябва да ти кажа, че като разбих хайвера изобщо не се усеща.

# 412
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Момичета, много ви благодаря   bouquet
Таис, не знам какво ѝ е предназначението Rolling Eyes Мисля, че избелва хайвера и го прави "въздушен", а яйцето помага да не се пресече или да не избива олиото след престой в хладилника. Аз лично не обичам хайвер, който се стича от лъжицата. Обичам хайвера да  е пухкав и твърд, с консистенция като за шприцоване, примерно newsm78 Иначе ми идва тежък и не ми харесва. Майка ми го приготвя така - с хляб, лук, яйце, лимон и газирана вода, откакто се помня, и колкото пъти съм се опитвала да го приготвя по различен начин, не ми се е получавало. Сега мисля да опитам без яйце, само с газирана вода, дано не го прецакам нещо Mr. Green
Кателинка, с тези пропорции на продуктите, предполагам какво количество се е получило Wink Направо може да ме поканиш на гости, да не се моря аз с разбиването Mr. Green Шегувам се, разбира се  Peace
По темата - у нас тази вечер ориз на фурна с праз, маслини и доматен сок; гарнитура - подлучени пържени чорбаджийски чушки - любимите ми Heart Eyes
Направих и едни постни винени сладки, утре ще ги опитам, като поизпръхнат малко.

# 413
  • София
  • Мнения: 8 494
Преди време тук ви попитах за идеи за постна супа топчета. Ето и моят резултат от днешния ми експеримент:

[кликнете върху снимката за да я видите в по-голям размер]

Топчетата съм ги направил на принципа на кюфтета от овесени ядки, като преди това съм ги „запържил“ в актифрая.

# 414
  • Popovo
  • Мнения: 219
   дядо хаджия тези кютета са като направени от кайма.Никога е бих се сетила за такова ястие.аз лично си мислех, за кюфтета от нахут.
  Искам да ви попитам за някоя рецепта с гречка(елда). Имам един пакет в къщи и не знам какво да го правя.

# 415
  • Мнения: 750
   дядо хаджия тези кютета са като направени от кайма.Никога е бих се сетила за такова ястие.аз лично си мислех, за кюфтета от нахут.
  Искам да ви попитам за някоя рецепта с гречка(елда). Имам един пакет в къщи и не знам какво да го правя.
Освен варена , за гарнитура друго не съм правила от гречка

# 416
  • Мнения: X
  Искам да ви попитам за някоя рецепта с гречка(елда). Имам един пакет в къщи и не знам какво да го правя.
Можеш да я използваш във всяка рецепта за ориз, вместо ориз.

# 417
  • София
  • Мнения: 84
Споделям една рецепта за нахутен качамак, която срещнах в сайта на Бон апети - ако някой има интерес и смелост да опита - моля да сподели резултата  Simple Smile http://bonapeti.bg/collection/?receipt=7321

# 418
  • София
  • Мнения: 8 494
Ехооооо, къде се изпокрихте ?

# 419
  • Мнения: 1 110
Ние сме на зеленчукови кашички и пюрета заради дребното, сиреч нищо интересно за споделяне. Simple Smile

Благодаря на Бога - детенцето ми вече започна да говори. Раната е гобяма, че махахме не само трета, а всичките сливички. Паказаха ни ги, как е дишал и се е хранил идея нямам. То е нямало място нищо да мине в това гърленце.

Общи условия

Активация на акаунт