Паническо разстройство - част 11

• 114 193
  • 702
  •   2
Отговори
# 555
  • София
Преди седмица си купих една книжка.

Ще споделиш ли коя е? Не би се приело за реклама, тук често си препоръчваме книги.

# 556
Ама вие не можахте ли да разберете,че сте от нормални по-нормални!Всичкото ,което си представяте е само в мислите и  главите ви!Всички сте абсолютно здрави момичета,само че мисленето ви е различно!Просто сте попаднали на съседната полоса или речено в паралелен свят!Ако успеете да се върнете обратно с усилието на мислите си всичко ,ще бъде о.к.Но затова се иска много ,много работа върху себе си!Нищо не идва даром!!Обикнете си страха,прегърнете го,станете приятели и...тогава нещата сами ще се подредят!! Peace
Това е най-трудното от всичко тук момичетата са изброили безброй симптоми аз имам проблем само с един от тях
, но повярвай ми няма как да го обикна понеже се отнася за постоянно гадене.
Това няма как да го обикнеш никой не е способен на това Sad
Имам и други симптоми стягането в сърцето сърцебиенето и страх понякога , но с тях се справям и не ме притесняват отшумяват доста бързо. Единственното, което не отшумява е това, което казах по-горе.
Не мога да свикна с него просто ми е невъзможно

# 557
Преди седмица си купих една книжка.

Ще споделиш ли коя е? Не би се приело за реклама, тук често си препоръчваме книги.
Петя Петрова Другото лице на паниката  newsm78 ,за нея ли става дума?

# 558
Рокси, как е възможно психолог да ти изпише лекарства. Аз също съм психолог, дори имам и преквалификации по психотерапия и макар, че съм се запознала с антидепресантите и действието им, бих си позволила да коментирам само ако познати ми поискат съвет. Психологът няма право нито да изписва лекарства, нито да поставя диагноза, нито да снема анамнеза. Ние не сме лекари, не сме психиатри. Ние можем да консултираме, да помогнем да се намали страданието да посочим на клиента какъв път да поеме, или да го насочим към специалист. Психолог да изписва лекарства е подсъдно, колкото и да е запознат с тяхното действие. Ти направо ме изуми. Точно това винаги ме е ужасявало, че голяма част от българите не правят разлика между психолог и психиатър.  Бъркат се и други понятия.  По този начин ставаме лесна плячка на разни шарлатани. Виждала съм и ,така наречени ясновидки да се представят за психолози........ Внимавайте при какви специалисти ходите, да не се окаже, че отивате здрави, а след месеци сте се набутали толкова дълбоко в психични страдания, че няма излизане.....

# 559
Аз не зная какво точно е страданието ти, понеже не пишеш, но Коаксил и Тритико се използват при продължителни депресивни епизоди и не са най-подходящите за паническо разстройство, освен това са от близки групи и няма логика в едновременното им използване....

# 560
алианна, и аз това се чудех, но реших, че момичето може би се е объркало и е ходило всъщност на психиатър.

# 561
Много теми много нещо оказа се ,че това ПР ни е завладяло държавата  :Боря се вече 6 години пих Сертран цели три без прекъсване какво получих в замяна -цикъла ми спря ,обърка се тотално цялото ми тяло ,краката ми изтръпваха всяка нощ ,желанието ми за секс изчезна ,страшно сърцебиене -казах си трябва да ги спра -ад и го направих първо започнах да разреждам по половин хапче всеки ден с месеци после по четъвртинка и се залъгвах че ми действат докато един ден ги спрях тотално
не съм усетила нуждата им .Аз лично разбрах че тази болест никога не се лекува тя има само затишие ,много хора са ме питали как се оправи -казвам им че не съм но не посягам към лекарствата ,като ми стане лошо просто чакам да отмине ,много често съм се будила от сън с ГАДНОТО чувство че умираш ,около цикъл пък направо е ужас но единственото нещо което правя е да изпия един валериан . Моля ви не се тровете с тези ад страшен бич са ако намерите книгата на Едмън Борн -Да се справим с тревожността и фобиите си я купете тя ми помогна много ,всичко друго е в главата както казват .И още аз зная вече че от тази тн. болест се разболяват хора много чувствителни ,топли отдадени изцяло на другите ,забравили за себе си ,хора които трупат всичко  без да товарят останалите си носят кръста .....

# 562
anu6ka77,  съгласна съм с всичко което каза, защото и аз съм на същия хал Simple Smile  Ту съм добре, ту пък зле, един непрекъснат кръговрат. Има дни в които се събуждам с огромно желание за работа, да свърша нещо, да направя сто неща, има и дни в които се събуждам с треперене, под напрежение, кофти ми, нямам желание за нищо, просот защото страхът го потиска. Понякога въпреки страховете продължавам да правя нещата които съм започнала, понякога така ме връхлита, че ме смразява на едно място и чак спирам да мисля нормално....изобщо пълна каша. 1-2 месеца се чувствам що годе добре и тъкмо си викам ето нещата ще се оправят ще превъзмогна и този път и то пак се стоварва от някъде. Боря се без антидепресанти, вземам само валидол и мента, глог и валериан и това е. много пъти съм била на крачка от лекарствата, и благодарение на страха си да пия не съм ги започнала, незнам за добро или зло, защото понякога си казвам че с тях сигурно ще живея нормално и спокойно.

# 563
Поли поздравявам те явно си много силна аз започнах да ги пия защото вече нямаше на къде наред с това бях изпаднала в страшна депресия и да кажа още нещо че спортуването много помага ,в книгата на Мадлен Алгафари -ВЯРА ИМАМ пише много подробно за паническото разстройство е написано доста и тази книга ми помогна много, по късно ще споделя аз какво чуствах точно и си мисля че все повече симптоми нови и нови ми се появяват.

# 564
О, недейте заклеймява така. Как така не се лекува. Те болестите се лекуват, а какво остава за ПР. Та , то, дори не е болест. То си е страдание. Минала съм през целия ад. Ту  по 4 години ремисия и после отново рецидив. Сега пак съм в ремисия. Но аз съм си виновна, защото наместо да кажа, че съм здрава, твърдя, че съм в ремисия, което е ужасно глупаво.  Ако можехме да забравим, едва ли щеше да се прояви отново, когато веднъж изчезне, просто трябва да се пречисти подсъзнанието.......

# 565
аз в никакъв случай не искам да кажа, че на сто процента не се лекува, даже напротив вярвам, че се лекува, но наистина е трудно. Просто съм малко отчаяна, защото точно тогава когато си кажа, ето този симптом не трябва да ме притеснява, здрава съм, сега вече няма какво да ме сломи и то вземе че се появи нещо ново и хайде пак във въртележката Simple Smile Да всичко  е в мислите ни, но е толкова трудно да управляваш мисълта когато всъщност трепереш от страх. И винаги ми  е било много странно как примерно сутринта ставам чувствам се зле,  мрачни мисли и изведнъж по някое време няма и следа от тези черни мисли и съм що годе ок, или пък обратно ставам в страхотно настроение и след два часа например изведнъж изпадам в някаква дупка.  Имам и по цели дни с едно и също настроение и усещане, но в повечето случай съм на кантар, ту горе, ту долу.

# 566
Момичета, моля препоръчайте  добър психиатър в Пловдив.
Ако някой е ходил при д-р Катя Раева да сподели. Моля ви.

# 567
За Пловдив но зная на за Стара Загора с двете ръце Ивелина Сталева тази жена ме върна към живот отново !

# 568
За Пловдив но зная на за Стара Загора с двете ръце Ивелина Сталева тази жена ме върна към живот отново !

Аз също съм чувала много добри отзиви за нея и когато става въпрос за психиатър от Стара Загора я препоръчвам.
Можете ли някой да изкаже мнение относно приема на Абилифай? Колко време се пие това лекарство и има ли ефект от лечението с него? При разговор с близка приятелка, тя ми спомена че нейната психиатърка и казала, че ще го приема завинаги. Не съм много убедена, че това е необходимо.

# 569
Това е безумно скъпо лекарство, но на хора с шизоидни отклонения, раздвоение на личността се изписва   с рецептурна книжка. Не знам какво е заболяването на приятелката ти, но това лекарство далеч не е за хора с ПР.  И ,понеже психиатрите смятат, че шизофринията, циклофринията и други подобни заболявания  са  нелечими смятат, че се пие до края на живота....

Общи условия

Активация на акаунт