Е-бирария 10 малки езиколюбителчета - тема юбилейна :)

• 16 458
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
  • Ænima/Albuquerque
В нашето семейство никой не се е пречупил - сичко живо е леля и вуйчо. Туй то!  Mr. Green

# 61
  • Mars Hotel
Нищо срамно няма, че не знаеш. Аз знам, само защото родът ни е отвсякъде, както и на мъжа ми, така че имам поглед над разнообразни диалекти.  Laughing

# 62
Свяко/свако/калеко/лелинчо - мъж на сестрата на майката/бащата.

искаш да кажеш, че няма различни думи за различните мъже на сестри? Т.е. мъжа на сестрата на майка ти и мъжа на сестрата на баща ти са все свако-калековци? Вуйчо и вуйна тогава какви са, да му се не види?

ПП Не знам защо си причинявам това, наистина не знам.  ooooh!

# 63
  • Mars Hotel
В случая на свако/калеко, роднината е сестра (лелята), а при вуйчо/вуйна роднината е брат (на майка ти).

# 64
  • в сърцето на един мъж...
Пуц, ей ти малко антидепресанти Mr. Green

# 65
  • Ænima/Albuquerque
искаш да кажеш, че няма различни думи за различните мъже на сестри? Т.е. мъжа на сестрата на майка ти и мъжа на сестрата на баща ти са все свако-калековци? Вуйчо и вуйна тогава какви са, да му се не види?

Нда, зависи откоя страна са. И дали са с братя или със сестри, и т'ва играе.
Аз се отказах, рекнах им леля и вуйчо на сичките и сложих точката.  ooooh!

# 66
  • София
Само да ви кажа, че и нАуката не е съвсем изяснена по въпроса за безкрайните роднинства... Баси как съм ги учила наизуст за изпит не щъ да си спомням!

Аз си имам и стринка, и чичо, и вуйчо, и вуйна, и леля, и лелинчо...
Вуйчо ми е почти обиден от фактът, че като се родиха децата му почнах да му викам по име, някак понижен се чувства. Ама кво да правя като говорех на децата за татко им започвах с "Вуйчо ви, като бях малка..." и съответно трябваше да обяснявам що е "вуйчо ви", а не "татко ви"...
Стринка ми си е стринка ми няма да се промени този факт и тя си се кефи, и чичо ми...

# 67
Ха добра среща!  Hug

Котки и стринки!  hahaha
Дозареждам бирата  Wink

# 68
  • Mars Hotel
Споко, Це! Котките ги разточихме вече.

# 69
Ама кво да правя като говорех на децата за татко им започвах с "Вуйчо ви, като бях малка..." и съответно трябваше да обяснявам що е "вуйчо ви", а не "татко ви"...

hahaha hahaha hahaha

Мерси, Гея, ама аз не съм потисната, само си се чудя за кво ми е да ги знам тия калековци.  Laughing Не, че ще откажа, като ми предлагаш.  hahaha

Значи, в резюме: свако и калеко са синоними?

ПП бях тръгнала по-рано днес да ви нося един цитат от някоя номинационна: "...всички заслужили, който не успяха да се листнат на почетната стълбица".  Flutter

# 70
  • Mars Hotel
Синоними са, да. Както и лелинчо и тетин (което е май нейде из западните райони).

# 71
А, на лелинчо и тетин им личи някак.  Laughing Бубайко си остава моят фаворит, много сладка дума.

Друго да споделя, което все по-често ми се навира в очите - съобщително изречение с въпросителна накрая, ама не в риторичен въпрос. Съзирам английско влияние, отново, и се надявам да не добие епидемични размери, ще го наблюдавам.

# 72
  • Ænima/Albuquerque
Бира. Наздраве! cheers

# 73
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....ПП Не знам защо си причинявам това, наистина не знам.  ooooh!

усилвам главоцепа с тетка и нанка. и жизнено важната информация, че сестрата на майка ми ми е леля, а мъжът и ми е вуйчо.

Laughing ХЛЪЦ аз съм на мноого бейлис и ми е лесно  Laughing

натова знакче ще му намерим ли място?

# 74
На теб вуйчо, на мен - калеко, подай ми другия пълнител а наздрай!

Румънски знак, а? Мерсим, мерсим!  hahaha Надписът значи "Пияни граждани", за в случай, че се чудите.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт