Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 624
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Продават щайги в продавалника Simple Smile
http://facebook.prodavalnik.com/mebeli-ot-schaygi-i12218899

# 121
KaRoLa, аз бих я направила с цвета на коридора и бих и махнала стъклата. Така ще е като невидима, вместо да утежнява пространството.
Не си спомням кой назад по темите беше показал /дали не беше Шунка Rolling Eyes/ шкаф за обувки в много тясен и дълъг коридор с цвета на стените. Шкафа беше незабележим и светлия цвят правеше коридора по- просторен.
На ZVEZDA от снимката е видим същия ефект. Не е нужно чак да шкуриш, а само да надраскаш повърността с груба шкурка /напр. №80/, ако имеш шлайф просто го разходи напред- назад.

BNW, безира сам по себе си е масло, ленено. Ако се е пропила качествено дървесината с него трудно се полага друго, особено ако е бил топъл при нанасяне.  Аз го мразя, той е за мен най- долната мазня, която може да се сложи на дърво Sick Въпреки това пробвай отново. Може на 2-ра, 3-та ръка да получиш желания резултат, но на 1-ва гаранция, че няма да е като при сухо дърво.

Pokita, Galenaa  Peace много ми харесват!

# 122
Благодаря ви за идеите!! Махам стъклата и сменям дръжките задължително!! Simple Smile Сега ще водя преговори с мъжът ми какво да правим секцията. не мога да я сложа в друга стая, защото и там има едни масивни гардероби и няма да можем да се обърнем от шкафове и шкафчета Simple Smile

# 123
pokita, благодаря - много хубаво изглежда паркета. Има ли сивееш оттенък или така ми изглежда от снимките?
Благодаря на всички за мненията.  Hug
Radinna, няма сивеещ оттенък, а тъмнее по фладера и където е било по-поресто дървото. Снимах с телефон, затова са лоши снимките. Tired Цветът, който се получи в крайна сметка си изглежда точно като името - старинен дъб, въпреки че е върху бук. Вече монтираха и омаслените первази - те са си нови, нямат жълтееща основа и попиха по-красиво маслото. Grinning
От този уикенд започвам поетапно преправянето на една огромна дъбова трапезарна маса, няколко различни стола, сгъваем плот-маса, шевна машина Singer, холна гарнитура с дървена скара, една соц. секция и няколко чифта рога-ловни трофеи, като се надявам да постигна някаква уютна комбинация от любимите ми "скандинавски" и Mid-century modern стилове Party 

# 124

От този уикенд започвам поетапно преправянето на една огромна дъбова трапезарна маса, няколко различни стола, сгъваем плот-маса, шевна машина Singer, холна гарнитура с дървена скара, една соц. секция и няколко чифта рога-ловни трофеи, като се надявам да постигна някаква уютна комбинация от любимите ми "скандинавски" и Mid-century modern стилове Party 

лилилиилилиилллл  smile3501   

# 125
pokita, не знам какво ще правиш масата, но внимавай да не протриеш фурнира, много е тънък.
Отдолу, под фурнира е бук. Доста работа те чака, успех Peace и да показваш първо на нас Grinning

# 126
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
KaRoLa, понеже не за първи път ни показваш секцията, ако се върнеш малко назад в темите ще видиш и други предложения за префасонирането ѝ. Peace

pokita, много хубава маса  Heart Eyes , и много амбициозна програма  Laughing .

# 127
Вярно е,че не е за първи път. Но ние скоро решихме да променяме коридора. Мислехме да оставим дървената ламперия, а сега я скриваме с гипсокартон и ще е по-различен коридора от преди.

Благодаря на всички!   bouquet

# 128
pokita, не знам какво ще правиш масата, но внимавай да не протриеш фурнира, много е тънък.
Отдолу, под фурнира е бук. Доста работа те чака, успех Peace и да показваш първо на нас Grinning
И това не е всичко - има цяла кухня с дървени вратички и още няколко маси perko Но и най-дългият път започва с една първа крачка, която в моя случай ще е трапезарната маса. 

Седефка, благодаря за съвета. Мисля да сваля лака, или каквото е покритието, до дърво и да омасля с няколко слоя осмо "античен дъб".  Надявам се да стане по-тъмна от паркета. Ще споделям тук как върви преправянето, само да имаме енергия и време за действие.  Peace 

# 129
Вече имам компютър и ще ви тормозя  Grinning.
Седефка, бързо оздравяване  Hug! И нови творчески идеи!
the_wolvarin, леглото от палети е много хубаво   bouquet!
mioki, завесата е много идейна  Hug!
Мун, супер са столове  Hug!
pokita, хубав е паркета, завидях  Grinning :.

Снимах масата. На първата снимка е една ръка Осмо креатив 3188, на втора - вторият слой.
http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/8/600x600/51/pho … mp;nmid=392002466
http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/8/600x600/52/pho … mp;nmid=392002466

Оставих я да изсъхне няколко дни и нова изненада. Освен че не е плътно бяла, а на места е и грапава. А уж я шкурих с много фина шкурка - 240, ако не се лъжа. И сто пъти я проверих. Иде ми да я боядисам с акрилатна боя, но като знам колко струваше маслото  Crazy.

# 130
LaValetta, масата много ми хареса и с една ръка масло!  Sunglasses

След като свалих боята на моите столове ги минах с влажна кърпа и след това изшкурих. Бях прочела някъде /може и тук да е било/, че се прави умишлено, за да "настръхне" дървото тогава, а не след като се байцне или омасли.
Можеш да прошкуриш леко там, където е грапаво, но не с шкурка а с фина стоманена вълна /0000 май се водеше/.

Цитат
Иде ми да я боядисам с акрилатна боя
  341uu

# 131
LaValetta масата ти е много хубава като модел и като изпълнение. Вземи да я боядисаш и ще теее  #2gunfire  Mr. Green
pokita- ех, че хубав дом ще спретнеш. Вече си го представям   Hug
Мун - и столовете и абажура са супер. Не е ли тъмно с него?

# 132

Снимах масата. На първата снимка е една ръка Осмо креатив 3188, на втора - вторият слой.
http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/8/600x600/51/pho … mp;nmid=392002466
http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/8/600x600/52/pho … mp;nmid=392002466

Оставих я да изсъхне няколко дни и нова изненада. Освен че не е плътно бяла, а на места е и грапава. А уж я шкурих с много фина шкурка - 240, ако не се лъжа. И сто пъти я проверих. Иде ми да я боядисам с акрилатна боя, но като знам колко струваше маслото  Crazy.

О, значи не съм само аз с настръхнал плот след омасляване  Laughing това направо ме успокои, бях започнала да мисля, че ми се привижда  Joy
Мислех си, че при мен се е случило, защото плотът е съвсем нов, но щом при теб на стара маса е същото?
Въпросът е, как да се премахне този проблем.....  
Моят проект засега е в изчакване, защото срещу зимата много спешно се реши да се прави изолация на къщата и да се ремонтира покрив #Crazy та на този етап всички усилия по интериора са спрени. Ако, дай боже, следващата седмица привършим, ще настоявам за довършване на един кухненски бюфет от икейски етажерки, че да мога да се похваля  Simple Smile

И още нещо извън темата, виждам, че LaValeta ползва multiply за качване на снимки. Платформата е обявила, че няма повече да поддържа албумите, та ако имате някакви безценни съкровища на сторидж там, изтеглете си ги докато е време. Май още около месец ще са активни.

# 133
Eй, не мога да ви насмомогна!
KaRoLa,
BNW, безира сам по себе си е масло, ленено. Ако се е пропила качествено дървесината с него трудно се полага друго, особено ако е бил топъл при нанасяне.  Аз го мразя, той е за мен най- долната мазня, която може да се сложи на дърво Sick
Такова е и моето мнение. Не го понасям този материал и това е!

pokita, паркетът е чудесен, но разбирам, че не отговаря на представите ти. Не е трябвало да отнемаш с парцал маслото, просто е трябвало да го нанесеш на тънък слой с четка и да оставиш да изсъхне. Ако искаш по-тъмно кафяво, то напластяването не е подходящият метод. Просто е нужно по-тъмно масло.

Galenaa , не е "моят" цвят, но си се справила идеално и навесът изглежда чудесно. Браво на теб /въпреки колебанията ти и несигурността, си постигнала перфектен резултат/ !

LaValetta, , ако си искала плътно бяло, не е трябвало изобщо да започваш с маслото. Не слагай повече слоеве. И преди ти казах, че дървото има праг на насищане - ще спре да поема и ще се образува един слой отгоре, който няма да е твърд. "Настръхналото" може да пригладиш с фина шкурка, фина тел или цикла, и след това да донамажеш отгоре с масло /това е едно от предимствата на този материал/. Никога не полагай боя върху масло! Няма да хване. И изобщо не се тюхкай, защото масата ти е страхотна!

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 10:09 от baibibi

# 134
  • Варна
Ей затова живее човек като мен - да го похвалят  Laughing Че каквато съм нерешителна и според мен несръчна ще си остана в неведение за собствените си възможности. Ама при първия ми опит за боядисване на врати, преди 200 години, оплесках целия под с един замах на четката. Мъжа ми отсече: това не е за теб работа, та оттогава ми е тръгнала приказка Rolling Eyes Но, край,  Stop Вече почвам да мажа наред bowuu

Всъщност това не  еи "моят" цвят, но на този таван исках нещо, което да прави дървото автентично старо и "наживо" се получи точно този ефект - стои патинирано от времето. Ако забелязахте предната част на сачака е малко по - различна - затам не ми стигна масло и го минах с лак на водна основа на Лакпром, цвят орех. На пролет ще го дооправям, че сега ме достраша да купя още една кутия, която да стои до пролетта - да не би да изсъхне вътре.

Благодаря за идеите за чучура на чешмата. този кран с пластмасата е само за зимата, за да има кран изобщо.

Въобще благодаря на всички за поощрението  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт