Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 625
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
А има ли някаква препоръчвана минимална мощност, допълнителна приставка или степен за работа на пистолета, за да не се повреди дървото? Питам, за да знам, на какво да обръщам внимание при евентуално решение за закупя пистолет.  newsm78

# 106
Този, скойто аз ползвах беше с две степени, но аз в случая ползвах само по-силната.
Но трябва ад внимаваш къде го насочваш, да не обгориш вече изчистеното дърво в съседство. Другото е лесно, свиква се много бързо.

# 107
И нашия с 2 степени, аз карам на по-ниската, че иначе ако се позабавиш и "пече" - може дори да стане кафяво дървото. Имаме и една приставка отпред сплескана като на сешоар, но май не ми е много удобно с нея. http://napravisam.net/wp-content/uploads/1326.jpg
На тънка боя мисля, че е по-добре да се пробва с шкурка.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 15:15 от *2K*

# 108
ilinayor, благодаря ти! Hug

Пистолетът е най-обикновен с две степени, ето този е: http://www.onlinemashini.bg/gallery/0/3669itln83415-pistolet-za- … -2step-raider.jpg. Също като нова работя само на по-силна степен.
Слоят боя не беше дебел, но с шкурка много трудно се смъкваше. Тъй като за първи път се хващах с такава дейност прегорих на няколко места дървото на първия стол. Rolling Eyes После му хванах цаката - не доближавах пистолета съвсем близо до дървото /примерно на 3 см отстояние/, насочвах струята с кръгообразни движения, броейки до 10 Crazy и започвах да свалям размекнатата боя. Лесно и бързо става.
Ръцете ми не приличат на нищо, защото не мога да пипна никаква работа с ръкавици, в резултат пръстите ми са охлузени и нацепени и съм изгорена по ръцете и краката поне на 10 места... Crazy
Аз не използвах шпакла, заради тънкия слой, а няколко по-дебели домакински телчета. Орнаментите също с пистолета и телчетата изчистих, след което минах всичко с шкурка. С телена четка може би е щяло да ми бъде по-лесно и безболезнено.

Дървенията на galenaa и паркетът на pokita са станали чудесни!  Hug

# 109
Запис в новата тема с малко идеи Simple Smile  http://www.meubelmakerij-jak.nl/Oud_Hout.html
Чета ви,но за съжаление нямам много време да пиша Sad

# 110
Здравейте!! Сега ремонтираме едно старо жилище. В коридорът имахме дървена ламперия, но решихме че гълта много труд, затова я покрихме с гипсокартон и сега си е шпаклован. Мисля да го боядисаме в светло лилаво да изглежд по-широк коридора. Обаче имам една секция,която сега не ми се връзва. Ето я секцията..можете ли да ми кажете как да я освежа, така че да се върже към новият облик на коридора?? не ми се изхвърля тази голяма секция

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 17:30 от KaRoLa

# 111
  • Варна
KaRoLa на мен ми се отваря домати с ориз  newsm78

# 112
  • Пловдив
KaRoLa - оправи снимката, вижда се нещо като червен ориз Grinning

# 113
 Joy Joy Joy Joy Joy който бърза-бърка Simple Smile

Сложих секцията, проверих  Mr. Green

# 114
  • Варна
Здравейте!! Сега ремонтираме едно старо жилище. В коридорът имахме дървена ламперия, но решихме че гълта много труд, затова я покрихме с гипсокартон и сега си е шпаклован. Мисля да го боядисаме в светло лилаво да изглежд по-широк коридора. Обаче имам една секция,която сега не ми се връзва. Ето я секцията..можете ли да ми кажете как да я освежа, така че да се върже към новият облик на коридора?? не ми се изхвърля тази голяма секция
На първо четене боядисана в бяло! Аз не съм много по лилато, но пък бялото на всичко ще е ок.

# 115
Аз коридора го мисля да е лилав..ама не съм убедена,че ще е точно този цвят Wink И на мен ми се върти бяла секция с нови дръжки. А да го шкурим ли преди боядисването?

# 116
Карола, пробвай на една вратичка от вътре, например, да сложиш контактен грунд и да боядисаш без шкурене. Че си е голяма площ, бая шкурене ще падне.

# 117
Питанка към опитните в боравенето с осмо. Повърхностите са били безиросани . Изшкурих най-горния слой, но при пробното намазване - не попива.Идеи?Благодаря предварително!

# 118

KaRoLa   така си я представям твоята нова секция,и аз мисля,че белия цвят е подходящ за да освети и отвори коридора,махни стъклата.Дано да няма нужда от шкурене,че си е яка работа.

# 119
Аз пък си я представям без стъкла и без вратички, но в друга стая...
Тогава може и да не се боядисва.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт