Да преправим старите мебели с любов - 18 тема

• 79 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Мун, VK, Lois, baibibi, благодаря много  Hug!
Засега ще оставя масата в този и вид, ще опитам и със шкурка.
Ще снимам вече в стаята.

baibibi , ако знаеш какво напpавих още. Въпpeки твоите многокpатни пpедупpеждения (!), от фирмата успяха да ме убедят, че много, ама много ми трябва и направо е задължително да купя Топ ойл.  Имам го  Embarassed.
Lois , благодаря за информация относно Multiply  Hug.

# 136
LaValetta, не го слагай! И аз, като неопитен и начинаещ за работа с масло, така бях подведена. Че на всичкото отгоре и го намазах проклетото Топ ойл. Първо, че то е матово и сега има разлика между плота на трапезната маса, краката й и всички останали мебели от тази серия вкъщи. Второ, че не успях да му нацеля явно цаката за нанасяне и застана "на четки" /е, не си личи много, само при определен ъгъл и при определено осветление, ама аз си го знам и страшно ме дразни/. На всичкото отгоре се оказа, че този слой се драска много лесно - децата често размятат разни учебници по масата и на половината, която съм им оставила, има съвсем тънки драскотини /и те не се забелязват от самолет, ама си ги има/, а на другата половина на плота, където обикновено е разположен моят компютър и моите бумаги, но вечер се ползва за хранене, няма такива драскотини. За разлика от всички останали мебели, които съм минала само с масло, без Топ ойл, тази маса вече има нужда от ремонт. Някога трябва да събера сили, за да остържа тая гадост отгоре и да намажа само с масло. Имам и други маси, които се ползват за хранене, върху тях често се поставят мокри/влажни чаши, разливат се разни неща /капва мазно, или кафе, или друга напитка/, но нищо им няма. Само забърсвам с влажна кърпа и няма и следа. Така че, гарантирано, само с масло, дървото е достатъчно защитено и не му е нужно нищо друго.
Аз сега правя бюрото на дъщеря ми и искам да стане точно като твоята маса. Но аз мажа с Цветно прозрачно, бяло, № 3111, на две ръце се получава добре. Чудя се обаче, дали да не се насоча към плътното /Плътен финиш за външна употреба № 2101/ или Цветно финишно масло с вакса - Креатив №3188. Ти с кое точно маза твоята маса?

# 137
baibibi ,  №3188, и двата пъти първо с четка, после с парцал. Подозирам, че може би заради ниските температури не ми се разнасяше добре с четка.

Трябва да му намерим применение на този Топ ойл  Laughing, върху някоя щайгичка поне  Mr. Green.

Дали няма да може да се махне Топ ойл с някакъв препарат, да не стържеш масата? Ужас.

# 138
  • Пловдив
Eдно нещо им признавам на тия във Фивекс - винаги успяват да ти набутат нещо, дето не ти трябва  Mr. Green На мен ми набутаха цяла кутия 700 мл, сега мога да си омаслявам до засиняване, жалко, че няма какво. На един приятел също са му пробутали тоя топ ойл, изобщо - добре се справят с търговията.

# 139
А аз направих грешка да поръчам по телефона и вместо голямата опаковка масло получих три мънички. Разлика в съотношение цена/количество е очеизваждаща.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 11:38 от LaValetta

# 140
  • Варна
Аз да питам докато разговора се върти около това  масло: С кой от цветовете би могъл да се постигне цветът на дюшемето на Байбиби, което според мен е ламинат? на някои от снимките се виждат отделни фрагменти и понеже точно този цвят искам да постигна, а мострите тук във Варна са някакви малки елементи, не мога да си го представя на цяла стая кой ще е. До вчера бях убедена, че античен дъб ще е нещо близко, но като видях паркета минат с него  newsm78, нещо много ми е светъл. Мислех и за орех преди това, но и той не е? Та: дюшеме, сухо, чам, необработено с нищо как да стане?

# 141
Мерси, LaValetta! Може би заради това, че си ползвала и парцал, е станало толкова прозрачно. Аз само добре разнасям с четката и ми става доста плътно, дори и прозрачното бяло масло.
Топ ойл и аз имам една почти пълна туба. Но не се сещам за какво може да я използвам. В брошурата пише, че може да се използва "за безцветна обработка на мебели и кухненски плотове", т.е., ако искаме да запазим оригиналния цвят на дървото, ще е подходящо да се нанесе именно този продукт, без други предварителни обработки. Ще взема да го пробвам някъде върху чисто дърво, въпреки че много се страхувам да не сгафя пак. Дори ми хрумва сега, че може да се оцвети дървото с байц на водна основа, а след това да се положи този Топ ойл вместо друг финиш като лак, или безцветно масло. Ще тествам и ще докладвам, когато намеря какво да жертвам.

# 142
  • Бургас
ilinayor, благодаря ти! Hug

Пистолетът е най-обикновен с две степени, ето този е: http://www.onlinemashini.bg/gallery/0/3669itln83415-pistolet-za- … -2step-raider.jpg. Също като нова работя само на по-силна степен.
Слоят боя не беше дебел, но с шкурка много трудно се смъкваше. Тъй като за първи път се хващах с такава дейност прегорих на няколко места дървото на първия стол. Rolling Eyes После му хванах цаката - не доближавах пистолета съвсем близо до дървото /примерно на 3 см отстояние/, насочвах струята с кръгообразни движения, броейки до 10 Crazy и започвах да свалям размекнатата боя. Лесно и бързо става.
Ръцете ми не приличат на нищо, защото не мога да пипна никаква работа с ръкавици, в резултат пръстите ми са охлузени и нацепени и съм изгорена по ръцете и краката поне на 10 места... Crazy
Аз не използвах шпакла, заради тънкия слой, а няколко по-дебели домакински телчета. Орнаментите също с пистолета и телчетата изчистих, след което минах всичко с шкурка. С телена четка може би е щяло да ми бъде по-лесно и безболезнено.

Благодаря ти Мун! Линка не се отваря при мене, така, че ако не те притеснявам може на ЛС да ми изпратиш марката и модела.  Hug
Благодаря и на всички останали момичета, които бързо се включиха и ми отговориха изчерпателно!  Hug Толкова е хубаво да получиш практични съвети и идеи. Жалко, че не отворихме тази тема по-рано. Почистването на стария лак беше на път да ме откаже изобщо да се опитвам да правя нещо със стари мебели. В питолета ми е надеждата!  hahaha  #2gunfire

galenaa - стрехата изглежда страхотно. Явно бая време си седяла под нея с четка и парцал, но има защо.
LaValetta, масата ти е хубава, не се коси. Изглежда доста артистично!  Naughty

# 143

Малко френски шик, слагам линка заради дървенийките. Peace

ilinayor, ето пищовчето от линка на Мун, надявам се да го виждаш. Laughing

# 144
LaValetta, много добре  е станала масата с второто мацане, май по-добре не я барай повече  Wink

# 145
Мун - и столовете и абажура са супер. Не е ли тъмно с него?
VK, не ми е тъмно, полилеят е с три крушки. Много ми е приятна дори светлината му така "облечен". Simple Smile

# 146
  • София
Здравейте, имам въпрос - Ако намажа със златен бронз едно дървено сандъче, трябва ли после да го лакирам и как да запазя цвета да не се изтрива. Ще работя по желание на "клиента" и не знам как да го направя устойчиво. Трябва да е златно и да има кожа, а аз и идея си нямам какво ще правя. Никаква муза не ме спохожда, защото това златно не ми е по сърце. Та ако искате да помогнете?

# 147
Здравейте, имам въпрос - Ако намажа със златен бронз едно дървено сандъче, трябва ли после да го лакирам и как да запазя цвета да не се изтрива. Ще работя по желание на "клиента" и не знам как да го направя устойчиво. Трябва да е златно и да има кожа, а аз и идея си нямам какво ще правя. Никаква муза не ме спохожда, защото това златно не ми е по сърце. Та ако искате да помогнете?

Този ефект съм постигала с боя Протекта. Има "златна" Simple Smile Ползвам я за икони, дърво, метал...Мирише си, но после става "бетон" и не мърда. Simple Smile

# 148
  • София
Този ефект съм постигала с боя Протекта. Има "златна" Simple Smile Ползвам я за икони, дърво, метал...Мирише си, но после става "бетон" и не мърда. Simple Smile
Благодаря, Протектата съвсем я бях забравила. Ама нали не харесвам златно. Ще търся и снимки за вдъхновение.

# 149
Благодаря, Протектата съвсем я бях забравила. Ама нали не харесвам златно. Ще търся и снимки за вдъхновение.

Ефектът е на "старо злато" и стои доста добре, не блеЩи особено.Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт