За уредените конкурси в..

• 11 267
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • В тъмната гора.
Мишел -лично аз бих се явила.Както казваше любима моя учителка:"Явявайки се на изпит може само да спечелиш-няма какво да загубиш"
Мой приятел преди време спечели конкурс за адвокат в общината (не се сещам вече какво точно беше) без да е ползвал никакви връзки-просто е умно момче,което добре се подготви.

Peace Благодаря за куража!

# 16
Конкурсите често се правят за някои хора. Понякога и заради хора, които са с по-нисък ранг и не могат да бъдат повишени, защото не отговарят на изискванията.  Макар и минимален има шанс и наистина да търсят служители. Например обявяват 3 позиции и 2 не са запазени. Но това само вътрешен човек може да ти го каже. Ако нямаш такъв, пробвай, не губиш много - малко пари и време за подготовка.

# 17
Crazy Аз явно все още съм идеалистка. Работя в държавната администрация. Спечелих конкурс без протекции. Виждам, че и в момента има такива конкурси при нас. Та все ми се иска знаещите и можещите да са предпочитани. Praynig

А би ли споделила къде е това "при нас"? Хубаво е, че има такива места все още, защото в над 95% от случаите всичко е нагласено предварително ...

# 18
Crazy Аз явно все още съм идеалистка. Работя в държавната администрация. Спечелих конкурс без протекции. Виждам, че и в момента има такива конкурси при нас. Та все ми се иска знаещите и можещите да са предпочитани. Praynig

А би ли споделила къде е това "при нас"? Хубаво е, че има такива места все още, защото в над 95% от случаите всичко е нагласено предварително ...

точно и аз това щях да попитам Wink - какво означава "при нас", интересно ми е да проверя какви конкурси има в момента там.

# 19
  • В тъмната гора.
Явно положението въобще не е розово, след като има такъв интерес към поста на Lydi. Може институцията, в която работи да е единственото изключение.

# 20
В държавните служби може да се прикрие некадърността и не работенето на "своя" човек. В частния бизнес обаче не е така. И защо тогава изобщо кандидатстваш за държавна работа? В частния бизнес почти няма нагласени конкурси. В добрите фирми даже секретарките вземат повече пари отколкото за въпросната държавна служба.

# 21
В Държавната администрация се процедира по следния начин:

1. Води се човек на някой /най-често е приятел на някой от ръководните постове/
2. Открива се щат за него
3. Провежда се "конкурс" за свободното място
4. Въпросния човек печели конкурса и бива назначен

Това се знае от много време - щат се открива за определен човек, а не човек за щата  Peace

# 22
Всички, които познавам работещи в държ. администрация са минали през конкурс с връзки към някоя партия.
В зависимост от позицията, разбирайте по високите такива, като се смени властта и те губят позиции.
Но докато работят в държавната администрация са си много добре. Затова и толкова народ се натиска да бъде уреден.

# 23
  • Русе
И мен ме уведомиха днес че няма смисъл да кандидатствам за длъжността Х в агенция Х. Вече всичко е уредено  Tired Ако все пак съм искала да трупам опит с интервюта и тестове, да заповядам.

# 24
  • В тъмната гора.
Чудя се дали на конкурса да не ме придружат хората на Васил Иванов от нова тв. Би било добре да се размаха този проблем.

# 25
  • София

Това се знае от много време - щат се открива за определен човек, а не човек за щата  Peace
Така е било винаги. Висшите държавни служители не са прости и си изпипват нещата за да осигурят място за някого. Той може и да не е техен човек.Но пък е човек на друг "отговорен кадър" и после той ще ни направи друга услуга. Тъжно за някои хора, но факт.
Мишел не си губи времето. Все пак нервните клетки не се възстановяват. Пробвай, но без да очакваш нещо.

За какви чак толкова високи длъжности става въпрос?
Дори и за най-ниско платените, но да са държавни. Та назначения да си ползва болнични и др. благинки.
Преди 15 год. бях регистрирана в бюрото по труда. От там ми изнамериха места  за секретарка в проф. гимназия по облекло и в търговската гимназия. Изпратиха ме да участвам в конкурс с писмо от БТ. Не, че съм се натискала за заплата, беше малко над минималната. Аз си работех по това време нелегално. Но ако откажа да отида щяха да ми спрат обезщетението.  Та и на двете места имаше конкурс - да направим файл и да го изпратим по мейла на директора, някаква екселска таблица да попълним. Първа се справих със фасулската задачка, после мина и събеседването. Щях да им бъда удобна - не държах на заплатата, имам си доходи, само тр. стаж да тече. Да, ама не - оказа се, че няма никой от районното ръководство на СДС/тогава те управляваха/, който да се обади за мене.
Ами те загубиха една съвестна служителка. Аз работа в частния сектор си имам. В гимназията по облекло назначиха съпруга на тогавашния главен секретар на вестник Труд. В търговската гимназия - някаква късопола с магистрален грим. Леля и била от министерството.

# 26

Нямам гръб, нито членувам в партия и се питам има ли смисъл да дам толкова от себе си при подготовката и да ме изхвърлят като мръсно коте.
Има смисъл единствено в това ,че ще се подготвиш и малко или много ще научиш нещо ново .

# 27
  • В тъмната гора.
Преди години говорих с едно момче спечелило конкурс по чудо. По време на конкурса се изтърсили хора от централата и той спечелил. Началниците на местно ниво не са могли да си пробутат човека.
Дали да не пусна анонимка, че конкурса е нагласен и да предизвикам проверка.

# 28
не се учудвам всичко в тази държава е нагласено.И аз преди време бях подавала документи за държавна работа, нищо естествено не стана, но една позната където работи на това място ми каза" не си губи времето човека се знае кой е.Още като се обяви мястото то е за точно определен човек!Силно се надявам и вярвам да дойде ден в който да няма нагласени конкурси, но с тази манталитет не знам как ще стане.та в този ред на мисли един мой познат чужденец имам собствен бизнес и реши да се пробва и Б-я и казва :е няма такава държава,където отида ми искат подкуп!Та за какво говорим...

# 29
То не е от днес така, свекърва ми преди години работеше в общината, хем позицията й не беше никак  апетитна, та се позадържа доста време, но при една от поредните смени на кмета я смениха
Понеже там и данъчното е точно до общината, и за там ми е разказвала що за кадри работят, познават си се...
Аз мисля че няма чак толкова лошо че назначават свои хора, ОК, разбирам ги,  ама след като са ги назначили, да се понаучат малко бе- не може години наред да работиш едно и също, и да не отбираш грам от материята  ooooh! Ей това не го разбирам изобщо

Общи условия

Активация на акаунт