Априлки 2013 - тема 11

• 22 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Mirama, добре съм запозната с различните видове излъчвания и вълни, все пак това работя от 10 години, а от 5 - и изучавах Peace

Да де, спомням си. ))) Мъжа ми и той това работи, ама от 13г. вече. ))) та и аз съм в час донякъде и без да съм го учила. )

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, ами днес съм си в къщи, излизахме за малко с щерката. Какво да кажа, наболява си ме единия яйчник, пия си хаповете. Утре обаче трябва да отида до работа поне до обяд, няма как.

# 121
един сайт за сетивата Simple Smile
http://novoto-dete.org/?page_id=46

Мъниче, по-опасни са свръх високите/ултра високите честоти и нагоре...
високата честота си е до 30 мегахерца...
все пак органите ни трептят с определена честота нали Simple Smile
белият гаусов шум например добре влие на бебоците при заспиване, също така мъркането на котките с честота 30-40 херца също влияе добре за успокояване Wink
един интересен сайт почти по темата:

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3920

# 122
  • Пловдив
съгласна, но "белия шум" оказва много пагубно влияние върху развитието на мозъка и слуха Peace

# 123
Ако не е крайно наложително, просто остави за момента след като родиш.
Много ми се искаше да отложа ваденето на зъб след раждането, НО е спешно - отгоре зъбът е изцяло счупен и вече парчетата вътре ми тракат даже, ужасно е и ме боли.  Cry
По принцип не обичам да ходя на зъболекар, но сега още повече се притеснявам, защото бебка е в коремчето ми.  Heart Eyes
Надявам се, че всичко ще е ок, дано и зъболекарката се е объркала нещо с упойката, като се видя с нея ще я разпитам по-подробно.
Поне съм вече в края на 5-тия месец....

# 124
Здравейте,

аз ходя на зъболекар вече 1 месец. Лекувах пулпит спешно, но упойка не са ми слагали. С предната бременост обаче ми слагаха няколко упойки и даже и ренген ми правиха преди да разбера, че съм бременна. На човека нищо му няма Simple Smile. Сега и АГ доктора и зъболекарката ми настояват да си оправя всички болни зъби. Сега им било времето. Не мисля, че една локална упойка е толкова опасна или дори и ренгенова снимка на зъб (лично мнение).

Мойто бебе още се крие и не е ясно дали е момиченце или момченце. В краен случай ще видим като се роди  Simple Smile. Вече всеки ден усещам потупвания отвътре. Даже баткото го усети предната седмица и беше много щастлив Simple Smile.

# 125
Ох, то на мен ми обясняваха, че било опасно и със самолет да се лети по време на бременност, ама мисля, че са излишни кахъри и мисля, че са преувеличени страхове...

# 126
съгласна, но "белия шум" оказва много пагубно влияние върху развитието на мозъка и слуха Peace
може и така де е, не съм се замисляла. защо е вреден точно за слуха и мозъка?

maminka, ако исакш може да ти дам координати на моята зъболекарка, специалист е наистина, ако трябва преди това ще говоря с нея. все пак като ходиш на зъболекар трябва да си спокойна, нали така?!

polim, обикновено момиченцата се крият  Mr. Green

# 127
Това за летенето го мисля много тези дни,защото ми се отваря път към Полша, служебно съчетано с посещение на фамилията там. Смятам на 22ри на контролата и след ФМ като видим как е бебо да питам дали получавам разрешение да летя. Но по принцип не очаквам да ме спрат. Знам,че най-удобното време да летиш акоси бременна е 4,5 и 6ти месец. То и след това някой компании се запъват.

# 128
Най-много да ти поискат декларация, че е на твоя отговорност. Запъват се в осми и девети месец, ама то е нормално - връзват си гащите, така да се каже, че няма да им родим на борда  Mr. Green

# 129
Здравейте-за летенето със самолет е разрешено до 8-ми месец с бележка от генеколога.Аз летях 22 часа и нищо не ми стана,а за упойки за бременни-да има,но не знам дали и в България.На мен ми правиха коронка в 6 мес.,3 часа ме държаха с 4 упойки(за бременни)-но не в БГ Mr. GreenНие тази вечер сме на ресторант с мъжо да хапнем,и да се възползвам,че мама е тук още 1 ден да гледа детенце.............утре си тръгва Sad

# 130
jos, мерси за линковете. За честота на Шуман съм чела и е много интересно. Аз пък съм чела, че дацата в утробата и до 2 год. възраст - мозъкът им работи (основно) на делта вълни, от 2 - 6 години на тета вълни (което е определящо за по-голямо въображение), от 6 - до 12 год. на алфа вълни и после възрастните основно мозъкът им е на режим бета вълни. Не съм задълбавала обаче в темата. Практическото от цялото нещо беше, че можем да учим докато спим и съответно това може да се използва при децата - да им се чете, докато спят.
За сетивата на нероденото дете - не се бях замисляла, че околоплодните води се променята на вкус от нашата храна! Знам това за кърмата естествено, но за околоплодните не се бях замисляла. Спирам концентрираното сладко  Joy

# 131
Тъкмо се прибираме с таткото от ФМ...Всичко ни е наред....и ще си имаме момиченце...макарче лекарката каза че не било на 100 % сигурно,но щом се видяха срамни устни и клитор...надали ще е момченце...Е таткото е малко разочарован,защото искаше да имаме момченце но.....каквото такова живо и здравичко да ни е

# 132
И сега ли ще ми поискат документ от гинеколкога? Ако ще искат да си го искам другия път.

# 133
# 134
лелеееее...колкко сте изписали за един ден.... здравейте и от мен, днес  тук, по морето беше хубав , слънчев ден, от сутринта чак сега се прибирам, събирам последните лъчи
относно ехографа, мисля, че е безвреден
относно храненето....предложените хранителни режими са добри, но за жалост могат да ги изпълняват жени, които си стоят вкъщи...трябва време ...не можем да си носим яденето навсякъде. Затова аз залагам основно на ядки и плодове,събират се в чантата, а основно похапвам вечер, което пък е много лошо, зашото буквално се натъпквам.
За зъболекаря....ако имате контракции, зная, че не е препоръчително, зашото вибрациите на машинката могат да ги предизвикат, иначе мисля, че няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт