Априлки 2013 - тема 11

• 22 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
...фетална ехокардиография, вие на такъв ще ходите ли ?
Интересувала съм се какво представлява този преглед, но първо ще отида на ФМ и ако докторът прецени, че е необходимо - ще отида и на фетална ехокардиография.  Peace

# 526
eli_r, аз съм писала, ще ходя на сърдечна ехокардиография на 6ти декември, тогава ще съм в 20 г.с. и 6 дена. Записала съм се при доц. Томова (доколкото знам най-добрата в това). Моята лекарка си изпраща всичките пациентки контролно. Гледат се отделните камери, кръвотока, за аритмия, за вродени пороци.. не съм специалист, но тези неща. Специфично е, не всеки лекар я прави.
Струва 50 лв. при доцентката. Тогава ще искам и 3Д, защото моята лекарка не ми пуска  - измерванията се правят на 2Д обаче.
По ехограф терминът ми е по-напред, но аз си го смятам спрямо цикъла.

# 527
момичета и на мен ми излиза разлика-като го смятам спрямо ПМ ми е 23.04 а на ехографската снимка и в документите пише 30.04 но ако доки не е казал нищо смятам че няма нужда от притеснение (аз пак си го смятам седмиците като за термин 23.04 Simple Smile )

# 528
maminka23 на мен ми каза че е препоръчителен ,че тя не настоява, но ако имаме фин възможност  е хубаво да се направи ,на фм казаха че със сърцето всичко е наред,Лекарката ми каза ,че в нейната практика е имала само 1 дете със сериозен такъв проблем ,диагностициран още в бремеността ,не са могли да го спасят след раждането ,каза че е имала и мн др . с по леки проблеми и с определени инжекции веднага след раждането ,са се оправили,Дано всичко да е наред при всички ни Praynig.Аз съм се записала при д-р Евтимова(моята лекарка ми записа час директно, аз лично не съм се итересувала,вярвам че има добра преценка)

# 529
кръвотока ми го гледа и Стратиева на ФМ към сърцето,бъбреците и плацентата може и другаде ама да не помня

# 530
Момичета, аз съм ужасна  Cry; днес на обяд ядох дюнер  Rolling Eyes и казах на една приятелка, а тя ми вика , че си била позволила дюнер чак в 9ти месец и то даже питала АГто си  Cry; какво направих, моля ви да ми кажете дали според вас съм навредила на бебо  Sad

# 531
Момичета, аз съм ужасна  Cry; днес на обяд ядох дюнер  Rolling Eyes и казах на една приятелка, а тя ми вика , че си била позволила дюнер чак в 9ти месец и то даже питала АГто си  Cry; какво направих, моля ви да ми кажете дали според вас съм навредила на бебо  Sad
глупости, аз съм яла дюнер досега поне 4-5 пъти, не и се връзвай

# 532
Че каво му е на дюнера.То аз или по-точно бебка много обича дюнери Embarassed LaughingЕстествено оглеждам месото дали е хубаво опечено и не си вземам от всякъде Peace
Мерси за отговорите момичета,ще питам и доки за всеки случай Simple Smile

# 533
Ако реша да отида на Фетална ехокардиография, ще си я направя при доц. Томова.  Peace
Чувала съм добри отзиви за нея.

# 534
eli_r, аз съм писала, ще ходя на сърдечна ехокардиография на 6ти декември, тогава ще съм в 20 г.с. и 6 дена. Записала съм се при доц. Томова (доколкото знам най-добрата в това). Моята лекарка си изпраща всичките пациентки контролно. Гледат се отделните камери, кръвотока, за аритмия, за вродени пороци.. не съм специалист, но тези неща. Специфично е, не всеки лекар я прави.
Струва 50 лв. при доцентката. Тогава ще искам и 3Д, защото моята лекарка не ми пуска  - измерванията се правят на 2Д обаче.
По ехограф терминът ми е по-напред, но аз си го смятам спрямо цикъла.

Как си запази  час за тогава? Аз бях звъняла, но ми казаха, че е рано и да се обадя към края на ноември. С баткото не съм ходила, но сега не мисля да пропускам.
Относно промяната на термина, ако има разлика в размерите на бебето при ФМ, тогава се променя датата на термина. Моята по цикъл е 30.04, но на ФМ за БХС д-р Варгалева ми промени цикъл на 12.07 и от там и термин на 18-19.04. Аз си знам кога съм забременяла приблизително, и това предполага, да съм по-напред наистина с една седмица, а не както стандартно се смята.
Дюнер не съм яла от 100г. и не съм сигурна дали бих се прежалила......като си помисля, че не се знае колко е хигиенично, където ги правят Sick
За Томова, казват, че е най-добрата за ехокардиографията.

# 535
и аз обичам дюнери,ама още не си позволявам,не съм пила никакво безалоколно от преди да разбера че съм бременна ,минала вечер сънувах, че пия фанта портокал,сега като оздравея ще си купя дюнер с фанта smile3508 smile3508

# 536
здравейте и от мен
аз все по-често усещам бебчо, онзи ден и на таткото сложихме ръката и той го усети
беше много хубаво  Hug

фетална ехокардиография няма да правя

# 537
  • София
И с предната бременност, и сега си ям дюнер, ако ми се дояде. Няма нужда от чак такива драми.
Фетална ехокардиография за момента не мисля да правя.

# 538
стискам палци на момичетата на преглед утре  Hug
и аз смятам термина по МЦ, че иначе от 5.05 стана 29.04, после 3.05, но както казва док "еее, точно кога е божа работа", смятаме го по МЦ Simple Smile

който обича дюнер защо да не си хапне?! чак пък толкова да се ограничаваме. само да не е от някоя мръсна бутка...
за тях нещо в соса ли е притеснително? има доста неща, които не се препоръчват, но чак пък "забранени" сандвичи едва ли има Wink толкова вредни неща може да изядем през деня, че ако ни се е прияло един дюнер, защо не. така че споко, още повече, че вече е сладко, сладко отишъл, където трябва  Peace

# 539
Леле, аз първите 3 месеца умирах за мазни, калорични неща, тип дюнер, и сигурно всяка седмица си купувах по един.

И не виждам драма в това.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт