Априлки 2013 - тема 11

• 22 553
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, благодаря за отговорите  Hug И аз четох, че с раждането ще отминат уж тези изтръпвания. На мен не са ми постоянни, но имах няколко нощи с изтръпване, после спряха за известно време и снощи пак.

Честити новини около прегледите и бебчовците. Ще се уравновесят нещата с половете ми се струва  Simple Smile

felicita85, добре дошла! Аз не бих си правила БХС, ако всичко на ФМ изглежда точно. Наистина си е натоварване това изследване и само се хвърляш в мисли за разни рискове и стойности, които можеш да си спестиш. За мен феталната морфология е много по-важна и при нея няма вероятности,а реални показатели. Така че мое мнение не си слагай главата в торбата щом всичко е точно с ФМ  Peace

# 376
Здравейте маменца! Досега само ви четях,вече реших и да се включа!На 26г. съм от Варна, първа бременност с термин 22 април. Днес бяхме на консултация и обсъждахме БХС. Сега с мъжа ми сме пред дилема,да го правим или не.Док ме съветва да го направим, но пък в 14 седмица бях на ФМ, дълга и подробна,там доцента каза,че всичко е наред и относно БХС беше на мнение,че нямаме нужда от тези уклончиви вероятности,които дава като резултат БХС.Сега съм много объркана...моля дайте съвет Confused
Извинявам се за дългият пост!
Няма нужда да си правиш,след като си била на ФМ и всичко е ок ! А и БХС резултатите са доста уклончиви,понякога даже неверни и човек се стресира излишно ! Но ако ще те накара да се чустваш по-спокойна го направи,всеки сам си решава  Peace

# 377
placa и natale, много, много благодаря за мнението, което споделихме, определено имах нужда.  bouquet  АлЕкС, не съм си правила досега БХС,само ранната ФМ в 14-та седмица,тогава ми казаха, всичко ок, нухалната транслуценция, за която все си мисля че има общо със риска от синдром на Даун ми измери-1.0мм и сега 18-20 седмица мисля пак да отида на втората ФМ.

# 378
Здр. и от мен!Отдавана не съм Ви писала,днес бяхме на Фм -всичко е наред,в 21г.с и 5 ти ден ,имам болки ниско долу в корема и ми изписа нош па(до сега не съм пила хапчета през бремеността),каза че болките били свързани с пикочните пътища ,нямало страшно за бебето,преди години имах песъчинки в бъбреците ThinkingАма бебето е наред ,всичко си имаме ,нормално е Joy даже малко едричко ни върви милия Joy JoyА по отношение на цигарите,Аз пушех,мъжа ми също,но тъй като опитвахме за бебче близо 1,5 години и накрая решихме да ги спрем ,и от 1-я месец в който и двамата не пушехме съм забременяла, така че тъкмо сериозно взе  ме хваща никотиновия глад и разбрахме че съм бременна.Около 4 я месец по едно време мн ми се пушеше,чак ги сънувах newsm78,но удържах ,мъжа ми си пропуши след 1.5 месеца,неиздържа повече  Thinking

# 379
placa и natale, много, много благодаря за мнението, което споделихме, определено имах нужда.  bouquet  АлЕкС, не съм си правила досега БХС,само ранната ФМ в 14-та седмица,тогава ми казаха, всичко ок, нухалната транслуценция, за която все си мисля че има общо със риска от синдром на Даун ми измери-1.0мм и сега 18-20 седмица мисля пак да отида на втората ФМ.
      202uu

# 380
Извинете предварително за глупавия въпрос но какво е БХС?

# 381
Мила, можеш ли да ми обесниш каква е философията му,понеже малко не го разбирам кърмене при поискване Hug Hug Hug

КайРен много добре го е обяснила  Hug Има доста интересни неща, ако си отворена за по-нов поглед по въпросите за отглеждане на детето. Той застъпва т.нар. "привързано родителство"- да откликваме на нуждите на бебето, да не спазваме строго стереотипите, да му осигурим по-голям физически контакт - да носим бебето в слинг, да го гушкаме, да кърмим на поискване, да  го захраним по-късно, изобщо да не спазваме строги схеми, а да оставим естествените потребности на бебето да ни водят.
 С една дума книгата може и много да ти хареса, или да си кажеш "Глупости !"  Mr. Green Въпрос на гледна точка  Simple Smile

# 382
  • София
Извинете предварително за глупавия въпрос но какво е БХС?
Биохимичен скрининг: http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 48&Itemid=103  Peace

Леле, днес май всички се отчитаме само с момчета!  Crazy

# 383
Благодаря,аз правих такъв тест в 13г.с просто при мен се казва по друг начин.

# 384
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук, повече във фейса влизам, а тук не мога да изчета всичко много скорострелно пишете Wink Искам да питам имаше момичета, които се мажеха със сусамово масло - но не си спомням кои, та да питам по-колко пъти на ден се мажете и навсякъде ли или предимно гърди, корем, бедра и дупе. Аз си взех и един лосион за суха кожа със някакви масла в него и много добре ми понася и комбинирам със маслото, обаче май само вечер е малко, може би трябва поне 2-3 пъти на ден.  Confused  Иначе се чудя за маслото на икаров има ли някой да се маже с чувствителна кожа и как ви понася?
Аз се мажа със сусамово. Веднъж на ден, след душ (ако не забравя Simple Smile).  Мажа предимно изброените от теб области плюс кръста, тъй като имам татуировка там и като ми расте коремът и се опъва кожата, усещам мястото много сухо.

Предполагам не пречи да се маже цялото тяло, просто аз мразя да се мажа и по принцип не се мажа с нищо, но сега кожата ми става суха и опъната и ме дразни.

Анум, откъде си купи книжката на д-р Сиърс?  (книжарници, онлайн). Може да взема да прочета, че само по интернет съм чела статии.
Не съм Анум, но съм поръчвала на Сиърс книгите - The Pregnancy Book и The Baby Book от http://www.bookdepository.co.uk/ Имат безплатна доставка до България, не знам къде си точно ти и дали ти върши работа.

# 385
Аз май пак ще ходя по нощите до спешното. Започна да ми се подува между очите и под очите.  Confused Ако знам пък от какво е тази алергична реакция сега пък....... Мъжа ми напира да ходим,аз се дърпам защото пак ще ми хакнат някоя инжекция с нещо,което не е много добре за бебето.  Cry За сега съм се запънала,че докато не ми е запушен носа и гърлото и имам въздух не мърдам от нас и нищо не пия! Не искам да ми тровят бебето!  Sad

# 386
Denise, дано се разминеш със спешното!!! Peace

# 387
  • Варна
Здравейте маменца! Досега само ви четях,вече реших и да се включа!На 26г. съм от Варна, първа бременност с термин 22 април. Днес бяхме на консултация и обсъждахме БХС. Сега с мъжа ми сме пред дилема,да го правим или не.Док ме съветва да го направим, но пък в 14 седмица бях на ФМ, дълга и подробна,там доцента каза,че всичко е наред и относно БХС беше на мнение,че нямаме нужда от тези уклончиви вероятности,които дава като резултат БХС.Сега съм много объркана...моля дайте съвет Confused
Извинявам се за дългият пост!

И аз съм за 22ри и аз от Варна Grinning Къде ходиш на консултации?
За БХСто, щом си ходила на ФМ  (при кого?), наистина не се вкарвай във филми като мен.
За ранния БХС АГто ми измери нухална гънка 2,9мм, отивам при Балев 5 дни по-късно и той я измери 0.7мм и казва грешно са те мерили, след още 2 дни отидох при Яков за консултация там я изкараха 1.3мм  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Само да се тревожи човек.
Направих си и втория БХС добре е, а след 10тина дни ще правя ФМ на 2  места за по-сигурно.
Радвай се на бременността и забрави за статистиките!

# 388
felicita85, късният БХС е с голям процент неточност. А и не е ли късно за него? Аз правих в 15 г.с. и след рисков резултат се побърках 2 седмици до ФМ, за която беше малко рано, но трябваше да взема решение какво да правя по-нататък. Но ти ще си решиш, щом твоят доктор настоява, направи го. Приемала ли си хормонални препарати напоследък, защото може да дадат отклонение в кръвните стойности? Мен и двамата доктори, при които ходя, ме съветваха за амниоцентеза след резултата, а аз не я направих. Сега се чудя дали да не ги сменя.
Може би момченцата в този етап се виждат по-добре на ехограф, а момиченцата не, затова имаме вълна от сини гащи stork-boy
КайРен, излиза, че моето 4-год. момче е отглеждано в духа на "привързаното родителство", /само със слинга не успях/, обаче е много изтощително за мен. Сега е супер злояд, не е все още самостоятелен в хранене, ходене до тоалетна, иначе може да чете, хаха, но не иска да държи лъжицата. Доста съм откликвала на нуждите му и продължавам, само че има тънка граница с разглезването. Много е трудно да си добър родител, мисля си.

# 389
Добър ден и от мен. )
При нас е много гадно време, студ, мъгла....май ще си стоим в къщи.
Аз имам и работа да довършвам, а само се помайвам, но до понеделник трябва да съм я приключила. )

За "привързаното родителство" признавам не съм чела особено. Но и не съм привърженик на каквито и да е моди, течения, модели и т.н. в отглеждането на деца. Има хора, които много залитат в някакви крайности, не съм от тях. Гледам детето си спрямо моите разбирания, както и се водя спрямо него самото.

Общи условия

Активация на акаунт