~*~ Съла-(С участието на Джансу Дере) Тема 1 ~*~

• 95 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
# 421
  • Разград

# 422
  • Разград
А това направо ме разби :
Цитат
O Mehmete, Mehmete uzmi me pod svoje okrilje  Bit ću bolja od Sile, bit ću tvoje pile
"Ох Мехмет, Мехмет, вземи под своето крило, ще бъда по-добра от Съла, ще бъда твоето пиленце"

# 423
  • Разград

# 424
http://www.youtube.com/watch?v=KVZNoLrPpHc
 За какво ли говори Мехмет тук ? Струва ми се , че разказва за живота в Мардин и околия. Кадрите са потресаващи

О-ООО,  едно пиленце вече се е гушнало под крилото Бораново....

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 20:52 от Mar-Mil

# 425
  • Learn to fly. Fly away.
Цитат
a Mehmet je kao stvoren za moj krevet
" Мехмет сякаш е създаден за моето легло" - купона е пълен при хърватките....
Joy Joy Joy Joy Това успях да си го преведа  Joy Joy Joy Joy

Мари, клипа не се отваря при мен  Thinking

# 426
Сега вече трябва да може да се отвори, вместо вмъкни връзка съм избрала вмъкни имейл...

# 427
Правя преговор на 6 оригинален епизод и ще ви преведа разговора между Боран и Съла в стаята на Йезда - 41м.
Б.: Съла какво правиш тук... Съла попитах те нещо.... Защо си влязла в тази стая?.... Дай ми това!
С.: Когато изгубим обичан човек, спомена за него живее в сърцата ни. Неговата душа пускаме на свобода. Но ти и нейната и своята душа си заробил тук. Заточил си се в миналото.
Б.:Съла!!!
С.: Всъщност ти си заточеник, а не аз.
Б.: Съла, дай ми гребена/четката и веднага излизай!
С.: Защо? Нима с допира си, ще го/я омърса. Хайде , кажи!
Б.: Съла, дай ми го!
С.: Пусни ме! Ти си нещастник. Т иси нещастник който обича мъртва жена.
Б.: Поне знам да обичам. З асъжаление ти и това не знаеш. Ти си една от ония, които не знаят  що е любов , ако за нея не се говори. Държиш се като страхливка.
С.: Не си ли тръгна ти? Нима аз съм страхливката
Б.: Имаше си причина. Не съм си тръгнал защото съм страхливец
С.: Да! Йезда е причината.
Б.:Онова което се случи снощи, няма връзка с нея.
С.: Добре, а с кого има връзка?
Б.:Беше пияна. Не беше на себе си/ със разума си.
С. : Какво нахалство! Нима съм била толкова пияна, че да се хвърля в ръцете на някой/в прегръдката му.
Б.:Съла, никога не съм мислил, че си такава. Отново неправилно ме разбираш. Не искам да си тъжна. /целува я пред снимката на Йезда/
С. : Пусни ме ...

# 428
  • Разград

# 429
  • Разград

# 430
О-о-о, Мари - благодаря ти за превода!  bouquet
Аз чета хърватски,ама лексиката ми куца. Crossing ArmsВъпреки всичко май само изразът "за любовта не се говори" съм го схванала различно.мислех,че той й казва - ти си от онези,които говорят за любовта,без да знаят нищо за нея.Ама така си е като освен приблизетелния превод,който си правя влагам и много фантазия. Thinking
Аз пък тази вечер гледах отново 24 и 25 еп.Ама така ме е качила Съла на черешата,че май я и прескочих Mr. Green Голям инат, гооооооооооолям - направо анадолски ooooh!Колкото Боран искаше да поуспокои нещата сред агите на аширета / меджлис,го наричат в руския форум/,толкова  нашата капризна мома се е запънала  и продължава да купува земя в Мидят.
Всъщност докато гледах "Любов и наказание" мислех,че Явуз / един враг на гл.герой/ е ненадминат изверг готов на всичко.Ама тук Джихан е в пъти по-жесток,безмилостен и безчовечен.
Да си кажа откровено - никога не бих искала да попадам в този жесток свят.
Това си мислех и докато гледах клипът с интервюто ва МАА - онези вмъкнати сцени от онзи район.
Не е за вярване как са успели да снимат там фирмът.
Когато започваха снимките на "Султан" в Диарбекир - продуцентите имаха доста трудности по намиране хем на подходящи изпълнители,хем с тамошното население.То и затова сериалът привърши някак си неразгърнат.
А сега за лека нощ ще си пооплакна очите с Боран ага от задните страници, а него ще ви го сложа за лека нощ! И да не тръгне някоя грижовна душица да го завива Joy Joy Joy Joy

# 431
Пак съм аз! Ама се сетих, че и Джелил в тези серии ми идваше да го хвана за гръцмуня. #Cussing out
Как можа в положението ,в което са всички - двете му деца и снахата да са осъдени на смърт, жена му чезне от безпокойство, а Джелил ефенди отиде да играе комар.Та и се похвали чий баща е,сякаш има заслуги за холдинга.И как моля да му повярват в полицията,че е баща на най-богатата жена в Турция,като го гледат какъв бродяга е! Crossing Arms
Всъщност всички тези изцепки на Делил ,а после и на самохвалкото Азад,помогнаха на Бурхан да вземе половината от наследството на Съла.
Доколкото си спомням Кенан бей / бащата на Емре/ обясняваше на жена си,точно преди да заминат за Америка, че съдът е счел,че Съла се е отнесла нехайно и безотговорно към оставеното от баща й наследство и не е успяла да го сърхани,а го е разпиляла.Та Азад потроши половин милион долара ей така от раз.
Изобщо не се учудих,че накрая Бердан се разболя от рак.Много й дойде на жената - бял ден не видя доста време.
Не знам при вас как е ама ,колкото повече го гледам филма,толкова по-трудно ми става и тежко.
Мислех си,че вече веднъж като знам какво става ще задълбая в детайлите,но не ми се получава ooooh! - за първи път ми се случва такава обратна реакция.
Този път вече - наистина - лека нощ и сладки сънища! Hug Hug Hug

# 432
  • Разград
Не знам при вас как е ама ,колкото повече го гледам филма,толкова по-трудно ми става и тежко.
Мислех си, че вече веднъж като знам какво става ще задълбая в детайлите, но не ми се получава ooooh! - за първи път ми се случва такава обратна реакция.

И аз съм на същото положение, макар че на места не разбирам за какво точно става дума ми става все по интересен. Някои от сериите съм гледала вече по 4-5 пъти. А вечер след хърватската серия нямам търпение и си пускам на турски. Нищо че съм го изгледала веднъж сериала и на другия ден ще гледам пак на хърватски новата серия.

И аз да сложа един изкъпан и готов за спане, макар че ще е грехота да спи.

# 433
  • Разград

# 434
  • Learn to fly. Fly away.
Привет!

http://www.youtube.com/watch?v=KVZNoLrPpHc
 За какво ли говори Мехмет тук ? Струва ми се , че разказва за живота в Мардин и околия. Кадрите са потресаващи
Видях клипчето, много ще съм благодарна на Невин, ако направи превод на интервюто.
Мехмет изглежда умопомрачително  Crazy Heart Eyes Praynig

Кадрите, които излъчваха са трудни са възприемане, сякаш са от район, в който се води война.
Ще използвам една реплика на Абай към Гизем , когато се опитваше да и обясни какво всъщност се случва, докато Боран търсеше начини да спаси Съла от изпълнение на смъртната и присъда, репликата е: "Добре дошла на югоизток"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт