Майчинството счетоводно-52

• 35 408
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
имам няколко въпроса, които са за създаване на фирма ЕООД, но тъй като съм в майчинство ги задавам тук.
Променя ли се размера на майчинството, ако си самоосигуряващо се лице - при дете до 1 година и след навършване на 1 година; По принцип съм на трудов договор 8 часа на друго място, ако има значение .

Благодаря!

Ако може някой да ми тговори ще съм благодарна Simple Smile
При всички се променя размера, втората година е с фиксиран размер за момента 240лв, първите 410 дни са на база осигурителен доход 24 месеца назад, но не по-малко от МРЗ.
За общите правила знам, чудех се дали в моя случай няма нещо по-различно.

Ще осъществява ли дейност ЕООД-то? Ти ще бъдеш управител ли?

# 286
 Lady Brinne и на двата въпроса - да.

# 287
410-ТЕ дни от кога се броят?от първия ден на 45 дневния преди термин от датата на раждане ли? На колко навършени месеца трябва да е бебето?да са минали 410 те дни
Само таткото ли може на този етап да поеме майчинството?да
Неизплатеното майчинство наведнъж ли ще го получа? зависи за кои месеци е подала информация.ако е за всички наведнъж,да,всички пари наведнъж Кога ще ми бъде преведено след като документите са представени преди 4 дни? в рамките на 15 работни дни от датата на подаване
Здравейте отново
До преди една седмица бях в две фирми, в едната на 2часа, в другата на 6часа. Подадох молба за напускане в тази, в която бях на 2ч. по ред причини. Сега съм само на 6ч. в другата. Неодхдимо ли е да бъда вече на 8ч в нея? Ще се увеличи ли майчниството или няма да има промяна?

Ще отговори ли някой?

# 288
  • София-Младост
410-ТЕ дни от кога се броят?от първия ден на 45 дневния преди термин от датата на раждане ли? На колко навършени месеца трябва да е бебето?да са минали 410 те дни
Само таткото ли може на този етап да поеме майчинството?да
Неизплатеното майчинство наведнъж ли ще го получа? зависи за кои месеци е подала информация.ако е за всички наведнъж,да,всички пари наведнъж Кога ще ми бъде преведено след като документите са представени преди 4 дни? в рамките на 15 работни дни от датата на подаване
Здравейте отново
До преди една седмица бях в две фирми, в едната на 2часа, в другата на 6часа. Подадох молба за напускане в тази, в която бях на 2ч. по ред причини. Сега съм само на 6ч. в другата. Неодхдимо ли е да бъда вече на 8ч в нея? Ще се увеличи ли майчниството или няма да има промяна?

Ще отговори ли някой?
Ти в момента си в отпуск за бременост и раждане. Обезщетението се изчислява на база 24 месеца назад, преди .... тогава си била на 2 и 6. Няма как със задна дата да се увеличи обезщетението.

# 289
Здрвейте!
Имам един вопрос,незнам дали тук е мястото да го задам.Не работя и чакам 2 дете,какво мога да направя за да получавам майчинство от ной 2 години?С пирвото дете получавах пари от социалните,по 100 лв ,1 година.Може би има начин?Благодаря предварително

# 290
  • София-Младост
Здрвейте!
Имам един вопрос,незнам дали тук е мястото да го задам.Не работя и чакам 2 дете,какво мога да направя за да получавам майчинство от ной 2 години?С пирвото дете получавах пари от социалните,по 100 лв ,1 година.Може би има начин?Благодаря предварително
Има, намери фирма да те назначи и ако имаш необходимият осигурителен стаж имаш право и на обезщетение.

# 291
благодаря,колко работни месеца трябва да имам  за  да стане?

# 292
  • София-Младост
благодаря,колко работни месеца трябва да имам  за  да стане?
12 месеца осигурителен стаж.

# 293
добре,ама не сим работила до сега(официално),ако сега почна,в 2 месец сим,какво мога да направя?

# 294
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
добре,ама не сим работила до сега(официално),ако сега почна,в 2 месец сим,какво мога да направя?

Ако започнеш сега , щом направиш 12м осиг. стаж ще започнеш да получаваш и обезщетение ( няколко месеца след раждането ще е)

# 295

Ако започнеш сега , щом направиш 12м осиг. стаж ще започнеш да получаваш и обезщетение ( няколко месеца след раждането ще е)
а до тогава?то  детето ще сране живот и здраве на 5 месеца

# 296

а до тогава?то  детето ще сране живот и здраве на 5 месеца

Дотогава на социално майчинство по 100лв, ако отговаряш на дохода - под 350лв на човек

# 297
  • В полите на Пирин планина

Според мен не може да осъществяваш дейност като самоосигуряващо се лице и да получаваш обезщетение до изтичане на 410 дни. Но нека да се включат и другите дами  Peace

# 298

Според мен не може да осъществяваш дейност като самоосигуряващо се лице и да получаваш обезщетение до изтичане на 410 дни. Но нека да се включат и другите дами  Peace

Съгласна.Не може да се осъщестява дейност в ЕООД-то и същевременно да лицето да получава обезщетение.

# 299

Съгласна.Не може да се осъщестява дейност в ЕООД-то и същевременно да лицето да получава обезщетение.

Логично звучи, но какви ли не мнения чух. Благодаря!
А за втората година, същото ли важи?
Значи най-вероятно ще я регистрираме на името на мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт